اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

هوش مصنوعی

April 1, 2022
11:38 جمعه، 12ام فروردینماه 1401
کد خبر: 134658

تشخیص زود هنگام دیابت نوع ۱ در کودکان با هوش مصنوعی

 
تحقیقات اولیه نشان می دهد که یک ابزار پیش بینی با استفاده از هوش مصنوعی می تواند امیدی برای تشخیص زودهنگام دیابت نوع ۱ در کودکان ایجاد کرده و خطر ابتلا به کتواسیدوز دیابتی کشنده را کاهش دهد.
 
دیابت نوع ۱  یک بیماری خود ایمنی جدی است که هنوز نمی توان از آن پیشگیری کرد و تخریب تدریجی سلول های بتای سازنده انسولین می تواند ماه ها یا حتی سال ها قبل از تشخیص شروع شود. علائم معمولاً بسیار نزدیک به تشخیص ظاهر می شوند. تشخیص زودهنگام و آگاهی از علائم و نشانه‌های دیابت برای اطمینان از اینکه هم کودکان و هم بزرگسالانی که به دیابت مبتلا می ‌شوند، بسیار مهم است.
 
در یک چهارم کودکان و نوجوانان دیابت نوع ۱ تا زمانی که به کتواسیدوز دیابتی (DKA) دچار نشوند، تشخیص داده نمی شود که یک وضعیت تهدید کننده زندگی بوده و می تواند منجر به کما یا حتی مرگ شود. 
 
دکتر جولیا تاونسون (Julia Townson) محقق ارشد دانشگاه کاردیف و تیم پژوهشی اش از هوش مصنوعی و سوابق سلامت الکترونیکی برای توسعه یک ابزار پیش بینی استفاده کردند. این ابزار با داده های یک میلیون کودک آموزش داده شد تا الگوهایی را در سوابق پزشکی کودکان تشخیص دهد که می تواند نشانه ابتلای آنها به دیابت نوع ۱ باشد. 
 
این تیم تحقیقاتی ترکیبات مختلفی از عوامل را از سوابق پزشکی عمومی مانند عفونت ادراری یا شب ادراری، سابقه خانوادگی دیابت نوع ۱ و تجویز آنتی ‌بیوتیک‌ ها را آزمایش کردند تا کشف کنند کدامیک می‌ تواند تشخیص دیابت نوع ۱ را بهتر پیش ‌بینی کند. محققان سپس با استفاده از سوابق عمومی و بیمارستانی یک و نیم میلیون کودک دیگر، میزان عملکرد آن را ارزیابی کردند.
 
 هنگامی که محققان سطح را روی ۱۰ درصد تعیین کردند، این ابزار با موفقیت ۷۵ درصد از کودکانی را که در ۹۰ روز بعد به دیابت نوع ۱ مبتلا می شوند، شناسایی کرد. به طور متوسط، هوش مصنوعی این امکان را به کودکان می داد که ۱۱ روز زودتر تشخیص داده شوند و انسولین درمانی را شروع کنند که می تواند تفاوت بین مرگ و زندگی یک نفر باشد.
 
دکتر لوسی چمبرز (Lucy Chambers) رئیس ارتباطات تحقیقاتی در دیابت انگلستان گفت: اکنون برای آزمایش این ابزار جدید با پزشکان عمومی و بیماران تحت مراقبت های اولیه به کار بیشتری نیاز است تا ببینیم آیا می تواند به طور گسترده مورد استفاده قرار گیرد یا خیر.
 
او همچنان افزود: دیابت نوع ۱ در حال حاضر قابل پیشگیری نیست و یک بیماری بسیار جدی است. اگر تشخیص داده نشود، می تواند خیلی سریع پیشرفت کرده و منجر به عوارض خطرناکی شود. بنابراین یافتن راهی برای تشخیص این بیماری و درمان زودهنگام آن می تواند به جلوگیری از درمان های اورژانسی بیماران و نجات جان افراد کمک کند. 
 
 در حال حاضر بهترین راه برای تشخیص زودهنگام دیابت نوع ۱ آگاهی از علائم آن است. چهار علامت رایج دیابت نوع ۱عبارتند از: زیاد به توالت رفتن، تشنگی مفرط، احساس خستگی بیش از حد و لاغری.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.