امنیت

اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 24, 2022
16:52 یکشنبه، 4ام اردیبهشتماه 1401
کد خبر: 135320

حمله گروه هکری چینی به سرورهای مایکروسافت در شرکت های مخابراتی

 
طبق اعلام مرکز مدیریت راهبردی افتا، گروه هکری چینی از مرداد تا بهمن ۱۴۰۰، سازمان‌هایی را در بخش‌های مخابرات، شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی و خدمات داده‌ای هدف قرار داده‌اند.
 
به گزارش مرکز مدیریت راهبردی افتا، مهاجمان سایبری از مرداد تا بهمن ۱۴۰۰، سازمان‌هایی را در بخش‌های مخابرات، شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی و خدمات داده‌ای هدف قرار داده‌اند؛ تحلیل الگوهای حمله به قربانیان اولیه نشان داده است که مهاجمان از ضعف‌های امنیتی روز صفر در سرورهای Microsoft Exchange سوءاستفاده کرده‌اند که در اسفند ۱۳۹۹ افشاء شده بود.
 
محققان مایکروسافت می‌گویند که این بدافزار مخفی شونده وظایف زمان‌بندی شده و پنهانی را در سیستم ویندوز، ایجاد و اجرا می‌کند. بهره‌جویی از وظایف زمان‌بندی شده برای ماندگاری در سیستم بسیار متداول بوده و روشی فریبنده برای فرار از راهکارهای امنیتی و دفاعی است.
 
بررسی‌ها نشان می‌دهد که گروه هکری چینی Hafnium با استفاده از بدافزار Tarrask در سیستم‌های آسیب‌پذیر ویندوز، ماندگار و پنهان می‌شوند.
 
اگرچه تاکنون این گروه هکری بیشتر در حملات علیه Exchange Server فعالیت داشته، اما مدتی است که از آسیب‌پذیری‌های روز صفر وصله نشده به‌عنوان راه نفوذ برای انتشار بدافزارهایی نظیر Tarrask استفاده می‌کند.
 
قصد اصلی این گروه مهاجم، پس از ایجاد وظایف زمان‌بندی شده، ایجاد کلیدهای رجیستری جدید برای سیستم‌های قربانی است.
 
تحلیل حملات بدافزار Tarrask نشان می‌دهد که مهاجمان Hafnium درک منحصربه‌فردی از جزئیات سیستم‌عامل ویندوز دارند و از این تخصص برای پنهان کردن فعالیت‌های خود در نقاط پایانی استفاده می‌کنند تا در سیستم‌های آسیب‌پذیر ماندگار و پنهان شوند.
 
این برای دومین بار در چند هفته اخیر است که استفاده از وظیفه زمان‌بندی شده برای ماندگاری در سیستم‌های آسیب‌پذیر، مشاهده شده است.
 
اخیراً محققان شرکت مالوربایتس، نیز روشی ساده اما کارآمد را گزارش داده‌اند که در بدافزاری به نام Colibri به کار گرفته شده است و در آن از وظایف زمان‌بندی شده برای فعال ماندن پس از راه‌اندازی مجدد دستگاه (Reboot) و اجرای کدهای بدافزاری، استفاده شده است.
 
اطلاعات فنی و تخصصی نحوه کارکرد بدافزار Tarrask در پایگاه اینترنتی مرکز مدیریت راهبردی افتا منتشر شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.