اپراتورها

اینترنت و شبکه

تلفن همراه

فناوری اطلاعات

April 25, 2022
11:41 دوشنبه، 5ام اردیبهشتماه 1401
کد خبر: 135334

انتقادهای جدی اپراتورهای اینترنت ثابت از توسعه ۲۰ میلیون پورت

 
فعالان حوزه اینترنت ثابت توسعه ۲۰ میلیون پورت را یک توهم و آرزویی محال می‌دانند و بر این باورند که حتی در خوش‌بینانه‌ترین حالت ممکن نیز موانع موجود اجازه واقعی شدن این عدد را نخواهند داد.
 
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌‎ای تهران، احمدرضا نخجوانی مدیرعامل گروه شرکت‌های شاتل در جلسه‌ای که با حضور نمایندگان اپراتورهای ثابت به منظور بررسی چالش‌ها و مشکلات اپراتورهای اینترنت ثابت و افزایش تعرفه اینترنت در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای برگزاری شد، افزایش ۲۰ میلیون پورت در سه سال آینده را یک توهم دانست و گفت‌: «طرح این موضوع در بازاری که کل ارتباطات ثابت آن به ۱۰ میلیون پورت نمی‌رسد یک شوخی محض است.»
 
او در ادامه از فرایند تصمیم‌گیری درباره تصویب طرح‌های توسعه شبکه فیبرنوری در فاصله زمانی کوتاه انتقاد کرد.
 
ایجاد حساسیت با بازی سیاسی
داوود هادی‌فر عضو هیات مدیره های‌وب هم ضمن تایید گفته‌های متخصصان پیشین ایجاد ۲۰ میلیون پورت جدید در کشور را یک عدد غیرواقعی و آرزویی محال دانست و گفت: «در خوش‌بینانه‌ترین حالت ممکن حتی اگر پول هم باشد، موانعی مانند شهرداری‌ها و هماهنگی طولانی بین‌بخشی قطعاً اجازه نمی‌دهد این عدد واقعی شود.»
 
هادی‌فر افزود: «ما به عنوان سرمایه‌گذاران این بخش قدرت ریسک خود را از دست داده‌ایم. نمی‌توانیم هم تورم ۵۰ درصدی و افزایش هزینه‌های سرسام‌آور را تحمل کنیم هم به سوددهی کم رضایت بدهیم. در حالی که روز نخست به ما وعده آزاد بودن تعرفه‌ها را دادند امروز به خاطر قوی بودن ابزار تعرفه‌ها حاضر به رها کردن آن نیستند و اجازه نمی‌دهند سرمایه‌گذاران در این بخش تصمیم بگیرند. سال‌های سال است که مردم را با کارهای سیاسی نسبت به تعرفه اینترنت حساس کرده‌ایم. آن‌قدر که دیگر کسی به گران شدن گوشت و کرایه تاکسی و غیره حساسیتی نشان نمی‌دهد اما به گران شدن اینترنت حساسیت نشان می‌دهند.»
 
تغییر نکردن تعرفه و توسعه‌نیافتگی ارتباطات ثابت
بهروز نصراللهی مدیر دفتر مدیرعامل آسیاتک با اشاره به اینکه تعرفه اینترنت ثابت از سال ۹۲ تا ۹۶ روندی صعودی را طی کرده و از سال ۹۶ تاکنون بدون تغییر مانده است گفت: «این در حالی است که هزینه‌های زنجیره تامین خدمات در این سال‌ها همواره صعودی بوده است. این رویکرد وزارت ارتباطات در چند سال اخیر منجر به کوچک‌تر شدن بازار ارتباطات ثابت و عدم بازگشت سرمایه در توسعه ارتباطات و تغییر نسل شده است به نحوی که امروز سازمان به دنبال توسعه ارتباطات ثابت از طریق اپراتورهای تلفن همراه است.»
 
او ادامه داد: «تغییر نکردن این مصوبه در طول این سال‌ها و افزوده شدن انتظارات مردم هر روز کار را برای فعالان حوزه IT سخت‌تر کرده است. با چه امیدی و چه پشتیبانی‌ای قرار است به سرمایه‌گذاری فکر کنیم؟»
 
توسعه ۲۰ میلیون پورت غیرمنطقی است
جهانگیر آقازاده عضو هیات مدیره‌ فناپ تلکام هم که با زیر و بم کار توسعه شبکه در کشور آشناست توضیح داد: «افزایش ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور یک کار غیرمنطقی است و تمام صاحب‌نظران این حوزه هم‌نظر هستند. برای بررسی بیشتر این طرح باید جلسات کارشناسی دقیق و میزگردهای علمی برگزار شود تا از همه‌ زوایا مورد ارزیابی قرار گیرد.»
 
او با بیان این مطلب که طرح‌های غیرعلمی و غیرتخصصی صرفاً هزینه‌های گزاف به کشور وارد می‌کنند گفت: «روزی اعلام شد اینترنت به ۱۰ درصد باقی‌مانده روستاهای کشور هم خواهد رسید اما آیا واقعاً مطالعه‌ای شد که این روستاها امکان این مهم را دارند؟ در همه جای دنیا نقاطی از کشور است که امکان انتقال شبکه اینترنت را ندارند. به جای این هزینه اگر جاده دسترسی برای روستا تامین شود خیلی از مشکلات مردم حل می‌شود.»
 
او ادامه داد: «اگر تعرفه‌گذاری توسط بازار انجام شود هم کیفیت قابل قبول می‌شود هم نوع خدماتی که عرضه می‌شود. کمیت نباید مورد توجه باشد. وقتی ما محتوایی برای اینترنت ۱۰۰ کیلوبایت نداریم چرا اصرار داریم این اینترنت را به خانواده‌ها عرضه کنیم؟»
 
افزایش هزینه تاثیری در زندگی مردم ندارد
حسین ریاضی رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران نیز در این نشست با یادآوری این نکته که آخرین نوسازی در شبکه با دلار سه هزار تومانی انجام شده است گفت: «در حال حاضر کسی توان نوسازی این شبکه را ندارد. وظیفه سنگینی در انجمن‌های صنفی داریم تا روشنگری کنیم و جامعه را نسبت به ضرورت نوسازی شبکه اینترنت کشور حساس کنیم. مردم وقتی واقعیت‌ها را بدانند حتماً همراهی می‌کنند.»
 
او تاکید کرد: «دولت قطعاً بدون این روشنگری‌ها نسبت به اخذ تصمیماتی برای مردم اقدام می‌کند و ما در این زمینه نباید کوتاهی صنفی داشته باشیم. اگر به مردم توضیح دهیم که عدم نوسازی شبکه چه خطر بزرگی برای زندگی آنها در عصر دیجیتالی دارد قطعاً با ما همراه خواهند شد.»
 
ریاضی ادامه داد: «۹۰ درصد مردم مصرف اینترنت معمول و اندکی دارند و تنها ۱۰ درصد از محل اینترنت به کسب‌وکار مشغول‌اند و افزایش هزینه‌ها در زندگی آنها تاثیری ندارد.»
 
طرح عریان افزایش قیمت‌ها یعنی شکست
در ادامه این نشست علیرضا کشاورز جمشیدیان دبیر سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران نیز از همکاران خود خواست تا با تشکیل دبیرخانه‌ای مشترک بین تشکل‌ها زمینه اطلاع‌رسانی دقیق در حوزه فعالیت‌های خود و موضوعات حساس پیش رو را فراهم کنند.
 
او افزود: «اگر بحث افزایش قیمت را به صورت عریان مطرح کنیم محکوم به شکست خواهیم بود. باید برای موفقیت در این بخش از تجارب تشکل‌های دیگر بهره‌مند شویم و موضوع افزایش تعرفه‌ها را پیش ببریم. برای مثال باید یا به سمت هوشمندسازی قیمت‌ها برویم یا عادلانه کردن آن. اتفاقی که در حوزه افزایش حمل‌و‌نقل درون‌شهری افتاد و با پذیرش مردم هم روبه‌رو شد.»
 
در انتهای این جلسه، حسین اسلامی رئیس هیات مدیره‌ نصر تهران بر تداوم نشست‌های مشترک و رایزنی با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، شهرداری و توانیر تاکید کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.