اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 14, 2022
16:52 شنبه، 24ام اردیبهشتماه 1401
کد خبر: 135825

استفاده از اینترنت حافظه را ضعیف می کند

 
تحقیقات جدید پژوهشگران نشان می‌دهد استفاده از اینترنت برای جستجوی اطلاعات و حقایق باعث می‌شود در آینده بیشتر و بیشتر به آن متکی بوده و کمتر از حافظه خود استفاده کنیم.
 
 مطالعات محققان نشان می دهد مردم هر چه بیشتر به دنبال کشف و شناسایی حقایق به صورت آنلاین باشند، کمتر ترجیح می دهند حتی برای پاسخ به ساده ترین سؤالات به خاطرات و حافظه خود تکیه کنند.روانشناسان این رفتار ذهنی را تخلیه شناختی نامیده اند.
 
بر این اساس مشخص شد اینترنت به طور مؤثری در حال از بین بردن حافظه انسان است.دکتر بنجامین استورم، نویسنده اول این مطالعه، در رابطه با یافته های فوق گفت: حافظه انسان در دوران مدرن در حال تغییر است. تحقیقات ما نشان می دهد که با استفاده از اینترنت برای پشتیبانی و گسترش حافظه خود، بیشتر و بیشتر به آن وابسته می شویم.در حالی که قبلاً سعی می‌ کردیم چیزی را به تنهایی به خاطر بیاوریم، اکنون زحمتی برای یادآوری موضوعات نمی‌ کشیم.
 
به گفته محققان، با در دسترس قرار گرفتن اطلاعات بیشتر از طریق تلفن های هوشمند و سایر دستگاه ها، ما به تدریج در زندگی روزمره خود به آن وابسته می شویم. گفتنی است برای انجام این مطالعه از افراد یک سری سوالات بی اهمیت و چالش برانگیز پرسیده شد.
 
طی این تحقیقات به یک گروه اجازه داده شد پاسخ سوال را در گوگل جستجو کنند در حالی که گروه دیگر باید به حافظه خود تکیه می کردند. در ادامه به هر دو گروه یک سری سؤالات ساده ‌تر برای پاسخ دادن داده شد و به هر دو گروه اجازه داده شد در صورت تمایل از گوگل استفاده کنند.
 
نتایج نشان داد: کسانی که قبلاً از اینترنت استفاده می کردند، احتمال بیشتری برای استفاده مجدد از اینترنت داشتند.  قابل توجه است که ۳۰ درصد از افرادی که قبلاً از اینترنت استفاده می کردند نتوانستند به هیچ یک از سری سؤالات نسبتاً ساده دریافت شده، به کمک حافظه خود پاسخ دهند. آنها ترجیح دادند جواب همه سوالات را در گوگل جستجو کنند.
 
با این حال، کسانی که قبلاً به حافظه خود تکیه کرده بودند، احتمال بیشتری داشت که دوباره از خاطرات خود استفاده کنند. به گزارش سیناپرس، پروفسور ایوان اف ریسکو، نویسنده مروری بر تحقیق در مورد بارگذاری شناختی ، در این رابطه  گفت:
«گر به شما اجازه داده شود که برخی از اطلاعات را که باید به خاطر بسپارید در رایانه ذخیره کنید، به احتمال زیاد اطلاعات شناختی را برای به خاطر سپردن آن ها اختصاص نمی دهید. در نتیجه، توانایی شما برای به خاطر سپردن آن اطلاعات بدون رایانه احتمالاً کاهش می یابد. شکی نیست که این فناوری ‌های جدید بر آنچه ما به یاد می‌آوریم تأثیر می‌گذارند.
 
شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در مجله تخصصی حافظه (Memory) منتشر شده و در اختیار محققان قرار دارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.