لبه تکنولوژی

May 22, 2022
10:34 یکشنبه، 1ام خردادماه 1401
کد خبر: 136011

چاپ ماهواره در فضا ممکن شد

براساس تکنیکی که به تازگی حق امتیاز آن ثبت شده می توان آنتن های ماهواره ای را در فضا و با کمک نور خورشید به طور سه بعدی چاپ کرد. 
4158122.jpg
به گزارش اسپیس، با استفاده از این روش نیازی به حمل قطعات بزرگ و سنگین ماهواره که فضای زیادی از موشک را اشغال می کنند، نخواهد بود.
 
شرکت ژاپنی میتسوبیشی الکترونیک این روش جدید را توسعه داده که از نوع خاصی رزین استفاده می کند. این رزین در مجاورت نور فرابنفش خورشید به ماده ای جامد تبدیل می شود.
 
البته شرکت مذکور تاکنون فقط شیوه عملکرد این فناوری را در اتاقک تست با شرایط شبیه سازی شده فضا نمایش داده است. محققان میتسوبیشی بشقاب یک آنتن ۱۶.۵ سانتی متری را چاپ کردند که عملکرد آن در تست ها مانند آنتن های ماهواره معمولی بود.
 
حساسیت آنتن به طور مستقیم به اندازه آن مرتبط است. هرچه یک آنتن بزرگتر باشد، بهتر می تواند سیگنال ها را ردیابی و منتقل کند اما هنگام پرتاب ماهواره به فضا، اندازه آن یک عامل چالش برانگیز است زیرا آنتن های بزرگ فضای زیادی در موشک اشغال می کنند.
 
همچنین این ابزار باید قدرتمند باشد تا بتواند ارتعاشات هنگام عملیات پرتاب را تحمل کند و به همین دلیل سنگین خواهد بود. به این ترتیب هرچه ماهواره سنگین تر باشد، هزینه پرتاب آن نیز بیشتر است.
 
اجزایی که در فضا چاپ می شوند، سبک تر و نازک تر هستند زیرا نیازی نیست ارتعاشات هنگام پرتاب را تحمل کنند. بنابراین اپراتورهای ماهواره با چاپ سه بعدی مستقیم آنتن در فضا نه تنها در هزینه ها صرفه جویی می کنند، بلکه می توانند ماهواره های کوچک تر با آنتن های بزرگتر از نمونه های فعلی به فضا ارسال کنند.
 
به گفته میتسوبیشی این فناوری زمینه را برای چاپ سه بعدی ساختارهای بسیار بزرگی در فضا فراهم می کند که در دماغه موشک جای نمی گیرند.
 
رزین حساس به نوری که در این فرایند به کار می رود در مقابل گرما نیز مقاوم است و می تواند دمایی تا ۴۰۰ درجه سانتیگراد را تحمل کند که بالاتر از دمایی است که ابزار در مدار زمین با آن روبرو می شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.