لبه تکنولوژی

May 29, 2022
19:42 یکشنبه، 8ام خردادماه 1401
کد خبر: 136167

پرتاب فضاپیمای «سایکی» ناسا با تاخیر چندین هفته‌ای روبه‌رو شد

پرتاب فضاپیمای سایکی (Psyche) ناسا که مقصد آن یک سیارک فلزی است، به دلیل وجود مشکلی نرم‌افزاری با چندین هفته تاخیر مواجه شد.
 
طبق گزارش SpaceFlightNow، مشاهده این ایراد مذکور به معنای تعویق تاریخ پرتاب تعیین شده در روز 10 مرداد خواهد بود. همچنین طبق بیانیه مکتوب ناسا، ظاهرا ایراد مذکور از تایید عملکرد برنامه‌ریزی شده نرم‌افزاری که به کنترل فضاپیما می‌پردازد، جلوگیری می‌کند؛ امری که تیم مهندسین هم اکنون مشغول شناسایی و رفع آن هستند.
 
گفتنی است که پرتاب فضاپیمای سایکی قرار بود توسط راکت فالکون هوی اسپیس ایکس از سکوی پرتاب 39A در مرکز فضایی کندی واقع در فلوریدا انجام شود، البته که این موارد بدون تغییر خواهند ماند اما حالا با توجه به مشکل پیش آمده احتمالا بعید است تا قبل از تاریخ 29 شهریور پرتابی در کار باشد.
ماموریت فضاپیمای سایکی ناسا
فضاپیمای سایکی در تاریخ 9 اردیبهشت از مرکز JPL ناسا در کالیفرنیا  وارد مرکز فضایی کندی شد و قطعات سایکی پس از رسیدن به «ساختمان خدمات محموله‌های خطرناک» این مرکز فضایی پیاده‌سازی و آماده پرتاب شدند. ایراد مذکور نیز طی همین آماده‌سازی‌های نهایی مشاهده شد.
 
البته سایکی حتی پیش از رسیدن به سکوی پرتاب فلوریدا نیز آزمون‌های بسیاری را پشت سر گذاشت، برای مثال طی آزمونی که از آن اصطلاحا به عنوان آزمایش «Shake & Bake» یاد می‌شود، فضاپیما را در شرایط شبیه‌سازی شده پرتاب و فضا قرار دادند تا آمادگی آن را محک بزنند.
سیارک سایکی، مقصد فضاپیمای سایکی
همچنین بد نیست بدانید که ماموریت فضاپیمای سایکی مطالعه یک سیارک فلزی عجیب از فاصله نزدیک است که آن هم سایکی نام دارد و در کمربند سیارکی حد فاصل مریخ و مشتری قرار گرفته است. سیارک سایکی تنها مورد در این زمینه است که تماما از آهن و نیکل تشکیل شده و مطالعه آن به دانشمندان کمک می‌کند اطلاعات جدیدی از نحوه شکل‌گیری سیارات منظومه خورشیدی‌مان بدست آورند.
 
ارتباط سیارک سایکی و نحوه شکل‌گیری سیارات منظومه ما در این است که زمین نیز از هسته‌ای با جنس مشابه تشکیل شده و شاید سایکی نیز زمانی در مسیر تبدیل شدن به یک سیاره قرار داشته اما امر مذکور به دلایلی بی‌سرانجام باقی مانده، امری که تحقیق در خصوص آن می‌تواند پاسخ‌های بسیاری را برای پیشینه منظومه شمسی به همراه داشته باشد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.