لبه تکنولوژی

June 8, 2022
19:51 چهارشنبه، 18ام خردادماه 1401
کد خبر: 136526

کمک‌هزینه ناسا برای پژوهش در مورد جوان‌ترین همسایگان زمین

یکی از اساتید "مؤسسه فناوری راچستر" موفق شده است تا کمک‌هزینه ناسا را برای پژوهش در مورد جوان‌ترین همسایگان زمین دریافت کند.
به گزارش وب‌سایت رسمی "مؤسسه فناوری راچستر"(RIT)، گروهی از دانشمندان در حال بررسی داده‌های ناسا هستند تا به درک جدیدی در مورد جوان‌ترین و نزدیک‌ترین همسایگان زمین دست یابند. "جوئل کاستنر"(Joel Kastner)، استاد مرکز علوم تصویربرداری و دانشکده فیزیک و نجوم مؤسسه فناوری راچستر، کمک‌هزینه‌ای حدود ۴۰۰ هزار دلار از ناسا دریافت کرده است تا درک ما را در مورد ستارگان و سیارات تازه تشکیل‌شده افزایش دهد.
 
کاستنر و گروهش، مجموعه‌ای متشکل از ۱۵۰ ستاره را بررسی خواهند کرد که تنها حدود پنج میلیون سال یعنی تقریبا یک هزارم سن خورشید را دارند و هنوز از نظر ستاره‌ای نوزاد هستند. این ستارگان که در فاصله ۳۵۰ تا ۴۰۰ سال نوری از زمین قرار دارند، بسیار نزدیک‌تر از سایر قطب‌های ستاره‌های جوان مانند سحابی معروف "شکارچی"(Orion Nebula) هستند که ۱۵۰۰ سال نوری از ما فاصله دارد.
 
کاستنر گفت: اگر می‌خواهید یک سیاره تازه متولد شده را ببینید، این ستاره‌ها مکان‌هایی عالی هستند. از آنجا که آنها بسیار نزدیک و بسیار جوان هستند، نسبت به سیارات جوانی که ممکن است سعی دارید در مناطق دورتر ستاره‌زایی پیدا کنید یا سیارات مسن‌تری که به دور ستاره‌های میانسالی مانند خورشید می‌چرخند، بسیار درخشان هستند.
 
این پژوهش از داده‌های چهار مأموریتی استفاده خواهد کرد که بینشی را در مورد ستارگان ارائه می‌دهند. در این پژوهش، از داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط ماموریت "ایکس‌ام‌ام-نیوتون"(XMM-Newton)، "کاوشگر تکامل کهکشان‌ها" یا "گلکس"(GALEX)، ماموریت "MASS2" و "کاوشگر نقشه‌بردار فروسرخ میدان وسیع"(WISE) استفاده خواهد شد.
 
کاستنر گفت که این پژوهش براساس کار سه نفر از دانشجویان فارغ‌التحصیل او، "آنی دیکسون واندرولد"(Annie Dickson-Vandervelde) و "آتیلا وارگا"(Attila Varga)، دانشجویان دکترای فناوری و علوم اخترفیزیک و "ویلیام گریمبل"(William Grimble)، دکترای علوم تصویربرداری انجام می‌شود که پیشتر اکتشافات مهمی را در مورد ستارگان انجام داده‌اند. در سال ۲۰۲۰، واندرولد به کشف سیاره‌ای کمک کرد که در آن زمان تصور می‌شد یک سیاره غول‌پیکر در منطقه مورد نظر باشد و بعدا مشخص شد که ستاره‌ای با جرم کم است که صفحه‌ای از مواد، اطراف آن را پوشانده است.
 
این پژوهش در ماه مه آغاز شد و در آوریل ۲۰۲۵ به پایان خواهد رسید. کاستنر گفت که با فارغ‌التحصیلی واندرولد و گریمبل، او دانشجویان جدیدی را برای کمک به پژوهش جذب خواهد کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.