بازار سرمایه

June 13, 2022
0:04 دوشنبه، 23ام خردادماه 1401
کد خبر: 136637

همراه اول به هر سهم خود ۵۹ تومان سود داد

مدیرعامل همراه اول: با ثابت ماندن تعرفه‌ها اتفاقی که در صنعت برق افتاد در ارتباطات هم رخ خواهد داد.
همراه اول ۵۰ درصد EPS هر سهم خود را میان سهامداران تقسیم کرد که معادل ۵۹ تومان می‌شود. این میزان تقسیم سود با واکنش منفی سهامداران خرد روبه‌رو شد؛ اما سهامدار عمده اپراتور اول یعنی شرکت مخابرات ایران بر تصمیم خود اصرار کرد. مدیران همراه اول این میزان سود را در رابطه مستقیم با ثابت ماندن تعرفه‌ها عنوان کردند.
 
مجمع عمومی سالیانه شرکت ارتباطات سیار ایران در حالی برگزار شد که برای اولین بار پس از ورود این شرکت به بورس، برخی سهامداران خرد نسبت به میزان سوددهی این شرکت اعتراض کردند. در مقابل این اعتراضات، مدیران ارشد همراه اول تاکید کردند ثابت ماندن تعرفه‌ها در سال‌های اخیر و افزایش شدید نرخ دلار، روند سوددهی اپراتور اول را با مشکل روبرو کرده است.
 
براساس صورت‌های مالی همراه اول، سود عملیاتی این شرکت در سال ۱۴۰۰ با ۱۳ درصد رشد نسبت به سال مالی قبل‌تر به ۵ هزار و ۶۳۰ میلیارد تومان رسیده است؛ اما با این وجود سهامداران خرد اعتقاد دارند سود هر سهم همراه اول به نسبت تورم، رشد مناسبی نداشته است. EPS همراه اول در سال مالی ۹۹، ۲۲۵۸ ریال بود و مدیران این شرکت ۹۰ درصد سود را میان سهامداران تقسیم کردند. هرچند این شرکت در تابستان سال گذشته ۱۴۷ درصد افزایش سرمایه داد و بخشی از کاهش EPS مربوط به این موضوع می‌شود؛ اما مدیران همراه اول اعتقاد دارند ثابت ماندن تعرفه‌ها روند سوددهی را دچار نقصان کرده است.
 
وزیر ارتباطات پیگیر افزایش تعرفه است
صورت‌های مالی همراه اول که در سایت کدال هم منتشر شده‌اند نشان می‌دهند درآمد عملیاتی شرکت اصلی (شرکت ارتباطات سیار ایران) ۲۹ هزار و ۸۱۴ میلیارد تومان است که ۲۲ درصد نسبت به سال مالی قبلی رشد داشته. همچنین درآمد عملیاتی تلفیقی گروه شرکت‌ها با ۲۴ درصد رشد به ۳۰ هزار و ۲۰۹ میلیارد تومان رسیده است.
 
سود خالص همراه اول در سال گذشته ۴ هزار و ۹۰۵ میلیارد تومان و سود خالص تلفیقی گروه نیز ۵ هزار و ۶۲۰ میلیارد تومان بوده است که هر دو ۱۳ درصد رشد داشته‌اند؛ اما به نظر می‌رسد این افزایش درآمد و سود مورد قبول سهامداران همراه اول نیست.
 
در مجمع امروز (۲۲ خرداد ۱۴۰۱) چند سهامدار خرد، مدیران همراه اول را به کنترل نکردن هزینه‌ها و نداشتن بهره‌وری متهم کردند؛ اما در مقابل، مهدی اخوان مدیرعامل همراه اول با بیان اینکه سرمایه‌گذاری اپراتورها در ایران عمدتاً به صورت ارزی بوده و درآمدها ریالی است گفت: «قیمت‌های تامین‌کنندگان تجهیزات که همگی خارجی هستند، تقریباً ثابت مانده اما در این مدت قیمت ارز ۱۰ برابر شده است.»
 
او همچنین بخش دیگری از هزینه‌های اپراتورها را مربوط به حق‌السهم دولت یا تامین پهنای باند اینترنت دانست که با افزایش درآمدها نسبت آنها تغییری نمی‌کند.
 
مدیرعامل همراه اول در عین حال تاکید کرد: «مشکل اصلی، عدم افزایش تعرفه‌ها است. در این سال‌ها تمامی کالاها و خدمات چندین برابر شده‌اند اما تنها چیزی که کاهش قیمت داشته، اینترنت همراه اول که از ۱۴ هزار تومان به زیر ۳ هزار تومان رسیده است.»
 
اخوان با اشاره به تلاش اپراتورهای همراه برای حذف بسته‌های طولانی‌مدت در دولت گذشته که با واکنش شدید وزارت ارتباطات روبرو شد، گفت: «با هماهنگی اپراتورهای دیگر تصمیم گرفتیم بسته‌هایی که زیر کف قیمتی رگولاتوری بودند را حذف کنیم اما وزارت ارتباطات و رگولاتوری این اجازه را ندادند و گفتند شما بسته‌ها را برگردانید و ما به صورت دیگری کمک می‌کنیم که آن هم محقق نشد.»
 
در گزارش‌های منتشر شده در کدال کاهش حاشیه سود همراه اول دیده می‌شود.
مدیرعامل همراه اول در برابر گفته سهامداران که دولت قبلی را در مقابل مخابرات و دولت فعلی را همگام با این شرکت عنوان می‌کردند و خواستار رایزنی بیشتر با وزارت ارتباطات بودند گفت: «شخص دکتر زارع‌پور از روزی که در وزارتخانه مستقر شدند انصافاً به اندازه مدیران اپراتورها پیگیر تغییر تعرفه‌ها هستند و در اولین گام اجازه دادند بسته‌هایی که زیر قیمت رگولاتوری بود را حذف کنیم و امیدواریم در آینده نزدیک تعرفه‌ها تغییر کند.»
 
اخوان افزود: «وضعیتی که سال گذشته در صنعت برق پیش آمد به این دلیل بود که در دوره‌ای تعرفه‌گذاری درستی در این صنعت انجام نشده بود و سرمایه‌گذاری نشده بود. شبیه همین اتفاق در صنعت ارتباطات نیز خواهد افتاد.»
 
او ادامه داد: «اپراتورهای منطقه با ۱۰ درصد سرمایه‌گذاری اپراتورهای ایرانی، ۱.۸ برابر ما درآمد دارند که به خاطر تعرفه‌ها است.»
 
مدیرعامل همراه اول در همین حال تاکید کرد این یک ماجرای جمع شده در طول سالیان زیاد است و نمی‌توان انتظار داشت در یک زمان کم جبران شود چون برای دولت تبعاتی دارد.
 
مدیرعامل همراه اول همچنین در پاسخ به گفته یکی از سهامداران که درآمدهای اپراتور دوم را بیش از همراه اول می‌دانست، گفت: «تنها چیزی که می‌توان به آن اتکا کرد، گزارش‌های رگولاتوری است که براساس آنها ما ۱.۵ برابر دیگر اپراتورها درآمد داریم.»
 
3G‌ را خاموش می‌کنیم
مدیرعامل همراه اول در بخشی از گزارش خود درباره وضعیت اینترنت در شبکه این اپراتور گفت که بیش از ۵۱ میلیون مشترک از دیتای همراه اول استفاده می‌کنند ۴۲.۷ میلیون مشترک از LTE همراه اول استفاده می‌کنند. همچنین نزدیک ۸۴ درصد ترافیک دیتای شبکه همراه اول سهم LTE است.
 
به گفته اخوان، همراه اول در حال خاموش کردن 3G و جایگزین کردن آن با 4G است اما سرعت این کار را با گوشی‌هایی که در اختیار کاربران قرار دارد، تنظیم می‌کند.
در مجمع همراه اول ترکیب سهامداران این شرکت به تصویب رسید.
اخوان در بخش دیگری از سخنان خود سهم درآمدهای دیتا را ۵۳ درصد از کل درآمدهای عملیاتی همراه اول دانست و گفت: «میزان مصرف اینترنت در شبکه همراه اول در دو سالی که کرونا بود از ۸۰۰ گیگابایت بر ثانیه به ۲۴۰۰ گیگ رسیده است و در همین حال سهم دیتاسنترهای همراه اول از این ترافیک از ۳۰ گیگ به ۷۳۴ گیگ رسیده است.»
 
به گفته او رکورد مصرف روزانه اینترنت در شبکه همراه اول به ۱۹.۲ پیابایت رسیده است که اگر مصرف شبکه مبین نت (۸۰ درصد سهام آن متعلق به همراه اول است) و اپراتورهایی که از شبکه همراه اول استفاده می‌کنند را در نظر بگیریم، میزان مصرف از ۲۰ پتابایت بیشتر می‌شود.
 
او همچنین گفت که در تهران میزان مصرف اینترنت شبکه همراه اول بیشتر از دیگر اپراتورها است.
 
مدیرعامل همراه اول درباره برنامه این شرکت برای توسعه 5G‌ نیز گفت: «هم‌اکنون چندین سایت در نقاط مختلف کشور برای تست داریم که جواب خوبی هم گرفته‌ایم و برای سال ۱۴۰۱ نیز برنامه نصب چند صد سایت را داریم اما در مورد نسل ۵ باید توجه داشت که تعداد دستگاه‌هایی که این فناوری را پشتیبانی می‌کند در ایران چندان بالا نیست و قیمت مودم 5G نیز به گونه‌ای است که بسیاری از مشترکان نمی‌توانند آن را تهیه کنند و به همین دلیل 5G را به شکل کنترل شده توسعه می‌دهیم که منافع سهامداران لحاظ شود.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.