بازار سرمایه

June 13, 2022
19:18 دوشنبه، 23ام خردادماه 1401
کد خبر: 136696

فعال‌سازی بمب سختی اتریوم ۲ ماه به تعویق می‌افتد

توسعه‌دهندگان اصلی اتریوم بر سر به‌ تعویق‌‌ انداختن فعال‌سازی بمب سختی این شبکه برای دوم ماه دیگر به توافق رسیده‌اند. حالا با به تعویق‌ افتادن فعال‌سازی بمب سختی، به نظر می‌رسد به‌روزرسانی اتریوم به نسخه دوم هم دیرتر از زمان اعلام‌شده انجام شود.
 
به گزارش کوین تلگراف، توسعه‌دهندگان اتریوم تصمیم گرفته‌اند تاریخ فعال‌سازی بمب سختی را به تعویق بیندازند؛ تصمیمی که می‌تواند حرکتی تأثیرگذار در آستانه به‌روزرسانی این بلاک چین به نسخه دوم باشد.
 
تیم بیکو (Tim Beiko)، توسعه‌دهنده اصلی اتریوم، در ۱۱ ژوئن (۲۱ خرداد) توضیح داد که تیم اتریوم می‌خواهد فعلاً فعال‌سازی بمب سختی را به‌مدت دو ماه به تأخیر بیندازد تا قبل از مشخص‌شدن مدت دقیق تأخیر و زمان به‌روزرسانی شبکه، همه شرایط را بررسی کنند.
 
او در توییتر خود نوشته است:
 
اگر بخواهم خلاصه بگویم، ما با به تعویق‌افتادن بمب سختی موافقت کرده‌ایم. توافق درباره مدت‌زمان این تأخیر قبلاً صورت گرفته است و می‌خواهیم مطمئن شویم که قبل از انتخاب مدت دقیق تأخیر و زمان استقرار آن، همه شرایط را بررسی کرده‌ایم. با این حال، در حال حاضر هدف ما یک تأخیر دوماهه است و به‌روزرسانی شبکه برای اعمال این تأخیر نیز در اواخر ژوئن (خرداد) انجام می‌شود.
 
بمب سختی برای این در شبکه اتریوم گنجانده شده است که ماینرهای اتریوم را مجبور کند تا دستگاه‌های استخراج خود را با انتقال اتریوم به مدل اجماع اثبات سهام غیرفعال کنند. با این کار درواقع توسعه‌دهندگان هم مجبور می‌شوند قبل از فعال‌شدن بمب سختی و توقف کار این بلاک چین، شبکه را به نسخه دوم به‌روزرسانی کنند.
 
بررسی‌ها نشان می‌دهند که انتقال به اثبات سهام تقاضای انرژی شبکه اتریوم را تا ۹۹.۹ درصد کاهش می‌دهد. گفتنی است که انرژی مصرفی شبکه‌هایی مثل پالیگان (Polygon) و فانتون اوپرا (Fantom Opera) که از اجماع اثبات سهام استفاده می‌کنند، کمتر از شبکه‌هایی است که مبتنی بر مدل اجماع اثبات کار هستند.
 
بیکو اشاره مستقیمی به این نکته نداشته است، اما به تعویق انداختن بمب سختی می‌تواند به معنی تأخیر بیشتر در به‌روزرسانی اتریوم به نسخه دوم باشد که انتظار می‌رفت در اوت ۲۰۲۲ (مرداد) اجرا شود.
 
گفتنی است که شبکه آزمایشی راپستن (Ropsten) اتریوم در ۹ ژوئن (۱۹ خرداد) به‌طور موفقیت‌آمیز به مدل اجماع اثبات سهام منتقل شد و توسعه‌دهندگان اتریوم هم از این اتفاق به‌عنوان «اولین تمرین نهایی» برای ادغام واقعی یاد کرده بودند.
 
میزان پذیرش اتریوم همچنان در حال رشد است
با وجود روند نزولی بازار ارزهای دیجیتال، تعداد کاربران اتریوم همچنان زیاد است. برای مثال تعداد تراکنش‌های روزانه شبکه اتریوم از دسامبر ۲۰۲۰ (آذر ۹۹) به‌غیر از یک روز، همواره بیش از یک میلیون عدد بوده است. گفتنی است که با تجزیه‌وتحلیل تراکنش‌های روزانه ارزهای دیجیتال می‌توان فعالیت کل شبکه آنها را به‌طور ساده و مختصر بررسی کرد.
نمودار تعداد تراکنش‌های روزانه اتریوم از سال ۲۰۱۵.
تعداد آدرس‌های منحصر‌به‌فرد شبکه اتریوم هم همچنان هر ماه بیشتر می‌شود. از زمانی که تعداد این آدرس‌ها برای اولین بار در دسامبر ۲۰۱۷ (آذر ۹۶) رشد کرد، این معیار (در مقیاس ماهانه) دیگر هرگز با کاهش مواجه نشده است. در حال حاضر، حدود ۱۹۸ میلیون کیف پول منحصربه‌فرد در شبکه اتریوم وجود دارد که نسبت به ۷ دسامبر ۲۰۱۷ (۱۶ آذر ۹۶) حدود ۱۴.۵ برابر شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.