بازار سرمایه

June 20, 2022
17:42 دوشنبه، 30ام خردادماه 1401
کد خبر: 136864

برق مراکز مجاز استخراج رمزارز از ابتدای تیر ماه قطع می‌شود

طبق اعلام سخنگوی صنعت برق از اول تیر ماه دسترسی مراکز مجاز استخراج رمزارز دیجیتال به شبکه‌های سراسری برق قطع خواهد شد.
7f37c0ee-2eb4-4362-8496-72a44a5089d8.jpg
مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق با اشاره به محدودیت‌های لازم برای کاهش مصرف برق در کشور، اعلام کرد برق ۱۱۸ مرکز استخراج رمزارزی که به صورت مجاز در کشور فعالیت می‌کنند، از ابتدای تیرماه ۱۴۰۱ قطع خواهد شد و این قطعی تا پایان زمان محدودیت‌ها ادامه دارد.
 
طبق اعلام رجبی مشهدی میزان مصرف برق در کشور در هفته گذشته رکوردشکنی کرده و در زمان اوج مصرف، عدد ۶۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات را ثبت کرده است. همچنین، به گفته سخنگوی صنعت برق، پیش‌بینی می‌شود در هفته جاری این عدد از مرز ۶۳ هزار مگاوات عبور کند که در این صورت کشور با محدودیت در مصرف برق مواجه خواهد شد.
 
با توجه به دشواری‌ها در تأمین برق کشور و فعالیت تعداد زیادی از مراکز مجاز و غیرمجاز استخراج رمزارز دیجیتال که میزان قابل توجهی از برق کشور را صرف فعالیت خود می‌کنند، دولت و نهادهای مربوطه راهکارهایی برای کاهش میزان استخراج این مراکز اتخاذ کرده‌اند. پیش از این، محمد خدادادی بهلولی، مجری طرح تأمین برق مراکز استخراج رمزارز شرکت توانیر، از تصمیمات دولت در خصوص مسئله ماینرهای غیرمجاز خبر داده و اعلام کرد:
 
پیشنهاد ما برای بازدارندگی هرچه بیشتر این است که در وهله اول، مجازات استخراج‌کنندگان غیرمجاز ۳ تا ۵ برابر افزایش پیدا کند و در مرحله بعد، اگر فرد متخلف مجدداً مرتکب تخلف شد، حتی مجازات حبس برایش در نظر گرفته شود.
 
به گفته مجری طرح تأمین برق مراکز استخراج رمزارز شرکت توانیر، استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز با این اعمال ضربه جبران‌ناپذیری به صنعت برق، اقتصاد و امنیت انرژی کشور وارد می‌کنند. همچنین، اوایل خرداد سال جاری، مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی نیز ضمن تأکید بر ضرورت محدود کردن فعالیت مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز، سیاست‌هایی را که تاکنون در این حوزه پیاده شده، شکست‌خورده خوانده بود.
 
در این گزارش به روندی که تاکنون برای مقابله با استخراج‌کنندگان رمزارز دیجیتال که بدون مجوز فعالیت می‌کنند، اشاره شده و آمده است: «از ابتدای شروع طرح برخورد با استخراج‌کنندگان بدون مجوز از سال ۹۸ تا سال ۱۴۰۰، مجموع کشف و شناسایی دستگاه‌‌های غیرمجاز استخراج رمزارز به ۲۲۱ هزار و ۱۶۳ دستگاه‌ رسیده که توان مصرفی آن‌ها معادل ۶۲۱ مگاوات بوده است. صریح‌ترین اقدام کشور در سیاستگذاری استخراج رمزارزها، وضع ممنوعیت در تابستان ۱۴۰۰ بود؛ اما این سیاست عملاً شکست‌خورده محسوب می‌شود.»
 
درحال‌حاضر صنعت برق کشور، علاوه بر اقدامات سایر نهادها برای برخورد با مراکز غیرمجاز، قطعی برق مراکز مجاز استخراج رمزارز را در دستور کار خود قرار داده تا بدین‌ترتیب، میزان مصرف برق در کشور تا حدی کاهش پیدا کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.