رگولاتوری

June 21, 2022
18:10 سه شنبه، 31ام خردادماه 1401
کد خبر: 136918

مجلس: هیچ‌گاه مصوبات شورای عالی فضای مجازی در دیوان عدالت بررسی نشده است

مجلس در پاسخ به انتقادها به مصوبه «بررسی نشدن مصوبات شورای عالی فضای مجازی در دیوان عدالت» اعلام کرد هیچ‌گاه مصوبات شورای عالی فضای مجازی در دیوان عدالت بررسی نمی‌شده است.
مجلس یکشنبه ۲۹ خرداد مصوبه‌ای تصویب کرد که به‌موجب آن رسیدگی به مصوبات شورای عالی فضای مجازی از صلاحیت دیوان عدالت اداری خارج می‌شود. این مصوبه نقدهای بسیاری را به‌همراه داشت. نگرانی کارشناسان این بود که مجلس با درنظرگرفتن این قانون جدید می‌‌خواهد اختیارهای شورای عالی فضای مجازی را بیشتر کند و نهادی سیاست‌گذار را به نهادی قانون‌گذار تبدیل کنند؛ درصورتی‌که براساس قانون اساسی مجلس، تنها قانون‌گذار است.
 
حالا روابط‌عمومی مجلس در پاسخ به انتقادها توضیحاتی ارائه داد. روابط‌عمومی مجلس اعلام کرد که تصویب این مصوبه در چهارچوب قانون اساسی و نظرات پیشین شورای نگهبان صورت گرفته است. در این زمینه، روابط‌عمومی مجلس اعلام کرد:
 
موضوع عدم‌شمول صلاحیت دیوان عدالت اداری بر شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی برخلاف آنچه برخی رسانه‌ها به‌عنوان موضوعی جدید بازنمایی کرده‌اند، اصلاً موضوعی جدید نبوده و نیست.
 
در این توضیحات آمده است:
 
همواره این رویه از زمان تشکیل این دو شورای عالی وجود داشته است؛ چراکه شوراهای مذکور همانند مجلس شورای اسلامی ساحت قانون‌گذاری دارند و احکام صادره‌شان در حکم قانون تلقی می‌شود. ازاین‌رو، دیوان عدالت اداری ورود به موضوعات و مصوبات این دو نهاد را در صلاحیت خود ندانسته است و به‌جز یک یا شاید چند استنثنا که آن‌هم با مجوز خاص به‌صورت مستقل بررسی نشد، هیچ‌گاه مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و فضای مجازی در دیوان عدالت اداری بررسی نشده است.
 
روابط‌عمومی مجلس به تاریخچه این موضوع نیز اشاره کرده و آورده است:
 
ازنظر قانون‌اساسی نیز، این عدم شمولیت تأکید شده است؛ چنانکه ریاست وقت قوه قضائیه در ۲۸ آبان ۱۳۸۳ از شورای نگهبان درخصوص صلاحیت دیوان عدالت اداری بر تصویب‌نامه‌ها و آیین‌نامه‌های قوه مقننه و قوه قضاییه و مصوبات شوای عالی انقلاب فرهنگی و شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام مبتنی‌بر اصل ۱۷۰ قانون اساسی درخواست تفسیر کرد.
 
طبق توضیحات روابط‌عمومی مجلس، براساس نظر شورای نگهبان که در ۲۱ دی ۱۳۸۳ صادر شد، براساس اصل ۱۷۰ و ۱۷۳ قانون اساسی، شورای عالی انقلاب فرهنگی یا شورای عالی فضای مجازی که به فرمان رهبر انقلاب تأسیس شده‌اند، نمی‌تواند نهادی ذیل قوه مجریه باشند؛ به‌همین‌دلیل، از شمول قوه مجریه خارج و براین‌اساس نباید از مصوبات آن‌ها در دیوان عدالت اداری شکایت شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.