اپلیکیشن

تلفن همراه

June 26, 2022
20:07 یکشنبه، 5ام تیرماه 1401
کد خبر: 137035

اپلیکیشن‌های تشخیص سرطان پوست، جان مردم را به خطر می‌اندازند

بررسی جدید پژوهشگران انگلیسی نشان می‌دهد اپلیکیشن‌های هوشمندی که برای تشخیص سرطان پوست به کار می‌روند، می‌توانند خطراتی را برای سلامتی مردم به همراه داشته باشند.
به گزارش نیوز مدیکال نت، کارشناسان "انجمن متخصصان پوست بریتانیا"(BAD) هشدار داده‌اند که اپلیکیشن‌های نصب‌ شده روی تلفن‌های همراه هوشمند که از هوش مصنوعی برای تشخیص سرطان پوست استفاده می‌کنند، عموم مردم را به خطر می‌اندازند. این در حالی است که بسیاری از مردم باور دارند که استفاده از این اپلیکیشن‌ها ایمن است. همراهی اطمینان مردم با عدم رعایت استانداردهای نظارتی مناسب در بسیاری از این اپلیکیشن‌ها، کاربران را در معرض خطر قرار می‌دهد.
 
این هشدار، از سوی گروه موسوم به "BAD AI" و به دنبال نظرسنجی اخیری انجام شده است که نشان می‌دهد ۴۱ درصد از مردم بریتانیا، به یک اپلیکیشن تلفن همراه هوشمند اعتماد می‌کنند که هوش مصنوعی را برای شناسایی سرطان‌های پوست به کار می‌برد.
 
بسیاری از مردم به اپلیکیشن‌هایی که برای تشخیص سرطان پوست بر هوش مصنوعی مبتنی هستند، اعتماد می‌کنند و تنها چهار درصد از پاسخ‌دهندگان گفتند که به توانایی خود در قضاوت کردن این موضوع اطمینان دارند که آیا اپلیکیشن‌ها می‌توانند آنچه را که ادعا می‌کنند انجام دهند یا خیر. بیش از نیمی از شرکت‌کنندگان گفتند که به توانایی خود برای قضاوت کردن در مورد این موضوع اطمینان ندارند.
 
موضع گروه BAD AI این است که شواهد منتشر شده پیرامون حمایت از این موضوع که هوش مصنوعی را می‌توان به طور ایمن و مؤثر برای تشخیص سرطان پوست استفاده کرد، ضعیف است و افراد را در معرض خطر تشخیص اشتباه یا تشخیص‌ ندادن سرطان قرار می‌دهد.
 
همه اپلیکیشن‌هایی که از هوش مصنوعی برای تشخیص یا درمان استفاده می‌کنند، توسط نهادهای نظارتی مانند "آژانس نظارتی داروها و محصولات بهداشتی بریتانیا"(MHRA) به عنوان دستگاه‌های پزشکی طبقه‌بندی می‌شوند. این بدان معناست که آنها باید یک فرآیند دریافت مجوز را پشت سر بگذارند تا اطمینان حاصل شود که ایمن هستند و با دقتی که ادعا دارند به آن دست می‌یابند، عمل می‌کنند.
 
گروه BAD AI، راهنمایی برای استفاده از اپلیکیشن‌های تشخیص سرطان پوست ایجاد کرده است تا به عموم مردم در تشخیص علائم هشدار دهنده احتمالی کمک کند.
 
نتایج این نظرسنجی، نگران‌کننده هستند. عموم مردم باور دارند که استفاده از اپلیکیشن‌های تشخیص سرطان پوست مبتنی بر هوش مصنوعی، بی‌خطر است. واقعیت این است که بسیاری از این اپلیکیشن‌ها، استانداردهای لازم را برای تشخیص بیماری رعایت نمی‌کنند. آژانس نظارتی داروها و محصولات بهداشتی بریتانیا، به صراحت اعلام کرده است که تنها اپلیکیشن‌های هوشمندی که برای اهداف تشخیصی مناسب به شمار می‌روند، دستگاه‌های پزشکی سطح "IIa" یا بالاتر هستند و باید دارای علامت‌های "CE"، "UKNI" یا "UKCA" باشند که نشان می‌دهند این دستگاه‌ها، الزامات ضروری مربوط به مقررات دستگاه‌های پزشکی را برآورده می‌کنند.
 
بخشی از مشکل این است که اپلیکیشن‌های مبتنی بر هوش مصنوعی که الزامات قانونی تایید شده در سراسر جهان را برآورده نمی‌کنند، در مقایسه با اپلیکیشن‌های کاملا قانونی، سطوح بسیار متفاوتی از تخصص و تجربه را ارائه می‌دهند. این اپلیکیشن‌ها اغلب شواهد کمی مبنی بر اثربخشی را شامل می‌شوند.
 
دکتر "روبتا متین"(Rubeta Matin)، مدیر گروه BAD AI گفت: اگرچه هوش مصنوعی، قابلیت بسیار زیادی برای بهبود مراقبت‌های بهداشتی دارد اما مهم است که هوش مصنوعی به گونه‌ای عرضه شود که برای عموم مردم ایمن باشد.
 
گروه BAD AI از نزدیک با نهادهای نظارتی بریتانیا همکاری دارد تا به این نگرانی‌ها رسیدگی کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.