لبه تکنولوژی

July 11, 2022
19:36 دوشنبه، 20ام تیرماه 1401
کد خبر: 137443

این فناوری بافت‌های بدن را شفاف می‌کند

پژوهشگران با ابداع یک روش جدید توانستند پیشرفت قابل ملاحظه ای در تکنیک تصویربرداری ایجاد کنند که در آن تصویر بافت های بدن انسان و حیوان شفاف می شود. این روش به مطالعه بهتر بیماری ها از جمله کووید ۱۹ کمک می کند.
یک تیم پژوهش در مرکز تحقیقاتی اسکریپس (Scripps) موفق به ایجاد یک تکنیک جدید شدند که تصویر بافت‌ های انسان و حیوان را شفاف کنند. این مساله کمک می کند تا مطالعه بسیاری از بیماری‌ ها مانند عفونت کووید۱۹ بسیار آسان‌ تر شود.
 
این روش شامل پاکسازی بافت برای شفاف سازی نمونه های بیولوژیکی بزرگ است. تکنیک مذکور، تجسم و مطالعه فرآیندهای بیولوژیکی، زیربنای بسیاری از سیستم‌ ها و اندام‌ ها، چه سالم و چه بیمار را برای محققان آسان ‌تر می ‌کند.
 
در این تکنیک جدید که HYBRiD نام دارد، عناصر دو روش پاکسازی بافت موجود برای بررسی نمونه های بزرگ ترکیب شده است. لی یه (Li Ye)، استاد علوم اعصاب در مرکز تحقیقات اسکریپس، اضافه می کند که این روش امکان مطالعه سیستم های بزرگ بدن یا حتی حیوانات کامل را فراهم می کند.
 
برای این تصویربرداری پاکسازی بافت باید صورت گیرد که از حلال ها برای حذف مولکول هایی مانند چربی که بافت را مات می کنند، استفاده می شود. هدف کلی محققان این است که بافت از نظر نوری شفاف شود و در عین حال آن را در جای خود نگه داشته و بیشتر پروتئین ها و ساختارها حفظ شود.
 
محققان معمولاً از برچسب‌های فلورسنت کد گذاری شده ژنتیکی یا مرتبط با آنتی ‌بادی برای علامت ‌گذاری ژن ‌های فعال یا سایر مولکول‌ های مورد علاقه در یک حیوان مدل آزمایشگاهی استفاده می‌ کنند و سپس می‌ توان این برچسب‌ ها را به یک باره برای کل حیوان استفاده و از وی تصویربرداری کرد. 
 
روش های فعلی از حلال های آلی یا آبی استفاده می کنند. حلال های آلی عموما سریع تر و قدرتمندتر هستند اما تمایل دارند سیگنال های فلورسنت را ضعیف کنند. در این میان روش‌هایی که از حلال‌های مبتنی بر آب استفاده می ‌کنند در حفظ فلورسانس مؤثرتر هستند اما در حذف بافت ‌های غیر مغزی چندان مؤثر نیستند.
 
علاوه بر این، هر دو نوع روش نیاز به رویه های دست و پا گیر دارند که هم به منابع انسانی قابل توجه و هم به مواد شیمیایی خطرناک نیاز دارند. به عبارت دیگر، این اقدامات را نمی توان به طور معمول توسط همه آزمایشگاه های پزشکی انجام داد.
 
این روش جدید از ترکیبی متوالی از حلال‌ های آلی و حلال‌ های مبتنی بر آب و همچنین هیدروژل‌ هایی استفاده کرده که از مولکول ‌های بافت محافظت می ‌کنند. به گزارش سیناپرس، ویکتوریا نودل (Victoria Nudell)، یکی از پژوهشگران مرکز تحقیقات اسکریپس توضیح می‌ دهد: با این روش جدید در بسیاری از موارد، انجام تجزیه و تحلیل آسان تر می شود. 
شرح کامل این پژوهش ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله روش های طبیعت (Nature Methods) منتشر شده و قابل دسترسی است. 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.