لبه تکنولوژی

July 13, 2022
17:56 چهارشنبه، 22ام تیرماه 1401
کد خبر: 137500

“استارشیپ” در کمال ناباوری منفجر شد

موشک مورد انتظار "استارشیپ" ساخته شرکت "اسپیس‌ایکس" در حالی که قرار بود اواخر ماه جاری میلادی اولین پرواز مداری خود را تجربه کند، تقویت کننده آن در طول یک آزمایش منفجر شد.
به گزارش اسپیس، تقویت کننده موشک "استارشیپ"(Starship) در حین انجام یک آزمایش آتش گرفت، اما نه آنطور که "اسپیس‌ایکس" می‌خواست.
 
یک گلوله آتشین در نمونه اولیه موشک فوق سنگین "استارشیپ" که نسل بعدی سیستم حمل و نقل فضای عمیق شرکت "اسپیس‌ایکس" است، در طول آزمایشی در روز دوشنبه (۱۱ ژوئیه) در تاسیسات "استاربیس"(Starbase) این شرکت در تگزاس جنوبی فوران کرد.
 
اگرچه به نظر می‌رسید که همه چیز در اطراف موشک ثابت مانده است، اما تقویت کننده تا مدتی پس از مشاهده آتش، دود غلیظ منتشر می‌کرد. "ماسک" در مورد علت احتمالی این انفجار توضیحی نداده است، اما به استفاده از سوخت برودتی که برای تولید نیروی لازم برای "سوپر هوی" لازم است، اشاره کرده است.
 
این انفجار در واقع در قسمت پایینی "بوستر ۷" که نمونه اولیه‌ای از مرحله اول بزرگ موشک "استارشیپ" موسوم به "سوپر هوی"(Super Heavy) است، اتفاق افتاد.
 
"ایلان ماسک" بنیان‌گذار و مدیر عامل "اسپیس‌ایکس" عصر دوشنبه در توییتر گفت که این انفجار و آتش سوزی، غیرعمدی بوده است. وی در یک توییت نوشت: بله، در واقع خوب نیست. تیم در حال ارزیابی آسیب است.
 
وی همچنین در پست دیگری در توییتر توضیح داد که آزمایش راه‌اندازی چرخش موتور طبق برنامه انجام نشد و این گلوله آتشین ظاهر شد.
 
"اسپیس‌ایکس" در حال آماده سازی "بوستر ۷" برای اولین پرواز آزمایشی مداری "استارشیپ" است. اکنون اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود و اگر "بوستر ۷" بر اثر این اتفاق آسیب زیادی ندیده باشد، می‌تواند طی چند ماه آینده انجام شود.
 
موشک "استارشیپ" از مرحله اصلی‌"سوپر هوی" و یک فضاپیمای ۱۶۵ فوتی(۵۰ متری) در مرحله بالایی به نام "استارشیپ" تشکیل شده است. "ماسک" گفته است که هر دوی این عناصر به طور کامل و سریع قابل استفاده مجدد خواهند بود و به طور بالقوه استعمار مریخ و سایر دستاوردهای اکتشافی جاه طلبانه را از نظر اقتصادی امکان‌پذیر می‌کنند.
 
موشک "استارشیپ" از موتور جدید شرکت "اسپیس‌ایکس" به نام "رپتور" نیرو می‌گیرد که ۳۳ عدد از آن برای تقویت کننده و شش عدد برای مرحله بالایی موشک تعبیه شده است و "بوستر ۷" نیز یک مکمل برای موتورهای رپتور است.
 
"اسپیس‌ایکس" تاکنون چندین نمونه اولیه مرحله بالایی استارشیپ را در پروازهای آزمایشی در ارتفاع بالا آزمایش کرده است و حتی یکی را در ماه مه ۲۰۲۱ به سلامت فرود آورده است. اما ماموریت آتی که یک موشک کامل استارشیپ معروف به "شیپ ۲۴" را به مدار می‌فرستد، اولین پرواز مداری آن و همچنین اولین پرواز "سوپر هوی" خواهد بود.
 
"اسپیس‌ایکس" در حال توسعه "استارشیپ" است تا افراد و محموله‌ها را به ماه، مریخ و سایر مقاصد دوردست ببرد. ناسا این سیستم را به عنوان اولین فرودگر انسانی برای پروژه "آرتمیس" که برنامه اکتشاف ماه است، انتخاب کرده است. ناسا قصد دارد با استفاده از استارشیپ در سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۲۶ فضانوردان را در نزدیکی قطب جنوبی ماه فرود بیاورد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.