تجارت الکترونیک

دولت الکترونیک

فناوری اطلاعات

July 25, 2022
19:24 دوشنبه، 3ام مردادماه 1401
کد خبر: 137822

رتبه دولت الکترونیکی ایران مناسب نیست

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: رتبه ایران در شاخص دولت الکترونیک مناسب نیست و باید موانع زیرساختی آن رفع شود.
علیرضا ورناصری گفت که تحقق دولت الکترونیکموجب چابک‌سازی دولت و توقف اقدامات فراقانونی خواهد شد.
قانون ۵ ساله برنامه ششم توسعه بر توسعه دولت الکترونیک وحفظ یکپارچگی شبکه ملی اطلاعات تأکید کرده و بر اساس آندستگاه‌های اجرایی موظف شده بودند تا حدود دو سال پیش،«همه فرآیند‌ها و خدمات دارای قابلیت و همچنین تکمیل بانک‌هایاطلاعاتی مرتبط» را الکترونیکی کنند.
 
در این قانون دستگاه‌های اجرایی باید برای گسترش متوازنزیرساخت‌های دولت الکترونیک، با شرایطی و متناسب با بودجه،تجهیزات و وظایف قانونیشان، خدمات الکترونیک را توسعه دهند.
 
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید از سال ۹۸، هر سالتمهیدات لازم را برای کاهش حداقل ۱۲/۵ درصدی مراجعه حضوریبه دستگاه‌های اجرایی را فراهم می‌کرد تا رتبه جهانی ایران درشاخص‌های توسعه دولت الکترونیک و فناوری اطلاعات، ۳۰ رتبهبالا می‌رفت.
 
۱۸ فروردین ماه امسال وزیر ارتباطات گفت که ایران باید امسال درشاخص‌های دولت الکترونیک ۸ رتبه پیشرفت داشته باشد تا درپایان دولت سیزدهم به ارتقاء ۳۰ رتبه‌ای برسد.
 
به گفته عیسی زارع‌پور، ایران امسال باید از میزان تحقق ۴۵درصدی در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، به ۷۰ درصد برسد.
 
در حالیکه چند ماه به پایان برنامه ششم توسعه باقی مانده، درگاهپایش جامعه اطلاعاتی جمهوری اسلامی‌ایران وابسته به وزارتارتباطات، نوشته رتبه ایران سال ۲۰۲۰ در شاخص توسعه دولتالکترونیک سازمان ملل متحد، با ۳ رتبه کاهش به ۸۹ رسیده است.
 
این در حالی است که در مدت مشابه، دانمارک در توسعه دولتالکترونیک شاخص ۰.۹۸، کره جنوبی ۰.۹۶، امارات ۰.۸۵ را داشته،اما ایران شاخص ۰.۶۶ را برای خودش ثبت کرده است.
 
در درگاه پایش جامعه اطلاعاتی ایران که از شاخص توسعهفناوری اطلاعات و ارتباطات اتحادیه بین المللی مخابرات (IDI) درسال ۲۰۱۷ گزارش داده، رتبه ایران ۴ رتبه نسبت به یک سال پیش ازآن بهبود داشته است.
 
مجلس در قانون بودجه امسال برای تحقق اهداف دولت هوشمند وارایه خدمات دولت الکترونیکی، دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌هایعمومی ‌را مکلف کرده تا «پنجره واحد خدمات هوشمند» را حداکثرتا شهریور ماه امسال راه‌اندازی کنند و حداقل یک‌سوم از خدماتاختصاصیشان را با اولویت خدمات پرکاربرد از این پنجره ارایهدهند.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ۲۹ تیر ماه اعلام کرد تاکنون ۲۰دستگاه با گستره ملی به این پنجره متصل شده‌اند. به گفته آقایزارع‌پور، ​«نزدیک ۲۰۰ دستگاه ریز و درشت» باید به این پنجرهمتصل شوند و تا دو هفته آینده ۲۰ دستگاه دیگر هم به پنجره ملیخدمات متصل می‌شوند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.