نتیجهی یک مطالعه نشان داده دقت سنسور سنجش میزان اشباع اکسیژن خون در گلکسی واچ ۴ به اندازهی دستگاههای پزشکی حرفهای، دقیق و قابل اعتماد است.
بارها و بارها شنیدیم که عملکرد سنسورهای مختلف در گجتهای پوشیدنی به خوبی و دقت ابزارهای پزشکی حرفهای نیست. برای مثال خیلیها معتقد هستند در فشار سنگین، این گجتها نمیتوانند آنطور که باید با دقت عمل کنند و در نتیجه آمار و ارقام اشتباهی را نشان میدهند. حتی یک گزارش هم منتشر شده بود مبنی بر اینکه دقت این محصولات در سنجش میزان کالری مصرفی بسیار پایین است.
اما ظاهرا در یک بخش، میتوان به ساعتهای هوشمند اعتماد کرد و آن هم سنسوری است که میزان اشباع اکسیژن خون را پایش میکند. در این مطلب هم فقط با گلکسی واچ ۴ سر و کار داریم چرا که خبر منتشر شده در رابطه با این محصول است. اما بعید است سنسور SpO2 در این ساعت خوب باشد اما مثلا در اپل واچ سری ۷، عملکرد ضعیفی داشته باشد.
مطالعهای که ژورنال پزشکی National Sleep Foundation اخیرا منتشر کرده نشان میدهد گلکسی واچ ۴ میتواند برای پایش وضعیت خواب و بررسی مواردی نظیر آپنهی خواب عملکردی دقیق و قابل اطمینان داشته باشد. البته این مطالعه توسط مرکز پزشکی سامسونگ صورت گرفته اما در نشریهی معتبری به چاپ رسیده است. بنابراین میتوان به صحت آن اعتماد کرد.
در این مطالعه، ۹۷ فرد بالغ که مشکل آپنهی خواب یا به صورت کلی مشکل خواب داشتند، مورد بررسی قرار گرفتند و در نهایت هم مشخص شد به لطف گلکسی واچ ۴ موفق شدند بدون نیاز به پرداخت هزینهی زیاد برای تست با ابزار پزشکی، مشکل خود را شناسایی کنند.
گلکسی واچ ۴ در این زمینه بسیار حرفهای عمل میکند، چرا که سامسونگ آن را به یک ماژول پالس اکسیمتر (سنسور سنجش اکسیژن خون) بازتابی مجهز کرده است که هنگامی که روی دست کاربر قرار میگیرد، در تماس با پوست باقی میماند. سنسور SpO2 همچنین از هشت فتودیو (دیود نوری) بهره میبرد که تور منعکس شده از پوست را حس کرده و سیگنالهای PPG ارسالی را با نرخ فرکانسی ۲۵ هرتز دریافت میکند.
دقت سنسور اکسیژن گلکسی واچ ۴ آنقدر بالا هست که بشود به آن اعتماد کرد
مشخصات فنی را اگر در نظر نگیریم، در این مطالعه دقت سنسور اکسیژن گلکسی واچ ۴ در مقایسه با یک ابزار پزشکی سنجیده شد تا مشخص شود افراد تا چه حد میتوانند به نتایج اعتماد کنند. محققین دریافتند که تمام نتایج ثبت شده توسط این دو دستگاه با یکدیگر برابر هستند که این نشان میدهد گلکسی واچ ۴ میتواند به شکل کاملا دقیقی، مشکلات مربوط به اکسیژن خون را حین خواب شناسایی کند. دارندگان گلکسی واچ ۴ هم با خواندن این خبر باید خوشحال باشند چون دیگر نیازی نیست برای این منظور، به پزشک مراجعه کرده و هزینهی زیادی پرداخت کنند.
طبق آمار، آپنهی خواب مشکلی است که بسیاری از افراد به آن مبتلا هستند. این اختلال آزاردهنده در تقریبا ۳۸٪ از افراد بالغ دیده میشود که در این بین، ۵۰٪ مرد و ۲۵٪ هم خانم هستند که از آپنهی خواب معمولی تا شدید رنج میبرند. راههای درمانی زیادی هم برای این منظور وجود دارد اما بهترین روش، مراجعه به پزشک است چون گلکسی واچ ۴ فقط در تشخیص این اختلال میتواند هزینهها را کاهش دهد.
اینطور که به نظر میرسد، ساعتهای هوشمند سامسونگ واقعا دارند در زمینهی سلامتی پیشرفت میکنند. شرکت کرهای با سوییچ از سیستمعامل تایزن به WearOS تصمیم گرفت علنا وارد رقابت با نمایندههای اپل شوند که در این بخش، حاکم بلامنازع بازار هستند. اگر قرار باشد گلکسی واچ ۴ تا این اندازه عملکرد دقیقی از خود به نمایش بگذارد، قطعا طی چند سال آینده میتوان انتظار داشت که اختلاف نمایندههای سامسونگ با اپل به حداقل برسد.
دقت بالای سنسور اکسیژن گلکسی واچ ۴ باعث شده بیصبرانه منتظر گلکسی واچ ۵ باشیم چرا که گفته میشود این محصول قابلیتهای بیشتری از واچ ۴ خواهد داشت. البته گفته میشود سنسور دماسنج شاید با علم کنونی، نشود با دقتی که انتظار داریم در این ساعت تعبیه شود اما همینکه دقت سایر سنسورها افزایش پیدا کند کافی است.