سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

July 27, 2022
17:07 چهارشنبه، 5ام مردادماه 1401
کد خبر: 137865

اپل به‌زودی تأمین‌کننده‌ LCD دیگری را برای مک و آیپدهای جدید انتخاب می‌کند

اپل همیشه به دنبال تنوع بخشیدن در زمینه‌ی تأمین‌کنندگان خود است. چرا که این رویه طبیعتاً به بهبود فناوری‌های موجود و کاهش هزینه‌های آن‌ها کمک شایانی می‌کند. طبق جدیدترین اطلاعات منتشر شده، این بار شرکت چینی CSOT که زیرمجموعه TCL محسوب می‌شود، قصد دارد تا وارد زنجیره‌ی تأمین نمایشگرهای LCD اپل برای مک‌ها و آیپدهای آینده شود.
طبق گزارش The Elec، انتظار می‌رود که «لی دونگ شنگ»، مدیرعامل شرکت TCL به زودی برای مذاکره با اپل در این زمینه راهی اپل‌پارک شود. او طبیعتاً علاقه دارد که وظیفه‌ی تأمین سفارشات پنل‌های LCD برای آیپدها و مک‌های آینده، به شرکت CSOT واگذار شود.
 
این نشریه همچنین می‌گوید که CSOT یک رقیب سرسخت برای دیگر شرکت چینی BOE در بازار جهانی LCD است، اما این شرکت در پنل‌های LCD برای نوت‌بوک‌ها، تبلت‌ها و نمایشگرها و همچنین فناوری OLED برای گوشی‌های هوشمند از CSOT جلوتر است. همانطور که احتمالا می‌دانید، شرکت BOE برای سال‌ها سومین تأمین‌کننده‌ی نمایشگر برای آیفون‌های LCD قدیمی بوده، اما از آیفون ۱۲ به بعد شروع به ساخت پنل‌های OLED برای غول فناوری آمریکایی کرد.
 
این شرکت امسال، مسئول تأمین سفارشات ۳۰ تا ۴۰ میلیون آیفون بوده است و قصد دارد این رویه را با تأمین حدود پنج میلیون واحد پنل OLED آیفون ۱۴ ادامه دهد. البته باید اشاره کنیم که نقش شرکت BOE به عنوان یکی از تأمین‌کنندگان نمایشگرهای سری آیفون ۱۴ برای چند هفته پس از اینکه اپل متوجه شد این شرکت به طور خودسرانه برخی از عناصر طراحی پنل‌های آیفون ۱۳ خود را تغییر داده، در حاله‌ای از ابهام قرار گرفته بود. اما در نهایت توانست غول فناوری آمریکایی را راضی کند و کار خود را به عنوان یکی از تأمین‌کنندگان نمایشگر‌های سری آیفون ۱۴ ادامه دهد.
 
علاوه بر این، شرکت BOE پنل‌های LCD را برای مک‌بوک‌ها و آیپدها نیز به اپل عرضه می‌کند. شرکت تحلیلی Omdia که در زمینه‌ی تحلیل بازار گجت‌های هوشمند فعالیت می‌کند، می‌گوید که این شرکت چینی بزرگ‌ترین تأمین‌کننده‌ی پنل‌های LCD برای آیپد در سال جاری خواهد بود.
شرکت CSOT تا چند سال قبل، شرکت چندان فعالی در زمینه‌ی تأمین قطعات نشان نداده بود. اما با تغییر سازمان‌دهی و افزایش سرمایه‌گذاری اکنون می‌تواند خود را به عنوان یک مدعی در این حوزه معرفی کند. طبق گزارش‌های منتشر شده، این شرکت در سال ۲۰۲۱، نمایشگرهای OLED تعدادی از گوشی‌های سری گلکسی M سامسونگ را نیز تامین کرده بود.
 
CSOT همچنین در نیمه اول سال جاری تیمی را برای بررسی ساخت خط تولید پنل‌های OLED، با هدف به دست آوردن سفارشات ساخت آیفون‌ تشکیل داد. برنامه‌ی توسعه‌ی CSOT، علاوه بر شرکت BOE، سازنده نمایشگر کره‌ای یعنی شرکت LG Display را نیز تهدید می‌کند که وظیفه‌ی تأمین پنل‌های LCD اپل برای دستگاه‌های پیشرفته را برعهده دارد.
 
طبق گفته‌ی Omdia، شرکت LG Display امسال ۱۴.۸ میلیون پنل LCD را برای مک‌بوک‌ها به اپل عرضه می‌کند که سهم خود را در این زنجیره‌ی تأمین به ۵۵ درصد می‌رساند. اما وجود یک رقیب دیگر در زنجیره‌ی تأمین اپل مانند شرکت CSOT می‌تواند موجب این شود که LG Display قیمت واحدهای خود را برای جلب رضایت اپل پایین بیاورد. اگر این شایعات صحت داشته باشد، CSOT می‌تواند تولید پنل‌های LCD را در سال ۲۰۲۳ یا ۲۰۲۴ برای مک‌بوک‌ها و آیپدهای جدید آغاز کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.