فناوری اطلاعات

July 28, 2022
17:10 پنجشنبه، 6ام مردادماه 1401
کد خبر: 137877

معاون رئیس جمهور برای فعالیت پلتفرم‌های بین‌المللی شرط گذاشت

معاون امور مجلس رئیس جمهور ضمن شرط گذاری برای پلتفرم‌ها، از حمایت ویژه دولت سیزدهم از فعالیت جوانان نخبه در فضای سایبری خبر داد.
nmvcxk.PNG
معاون امور مجلس رئیس جمهور شرط فعالیت پلتفرم‌های فضای مجازی در ایران را راه‌اندازی دفتر نمایندگی عنوان کرد تا پاسخگوی فعالیت کاربران باشند. محمد حسینی گفت با «مدیریت عالمانه» می‌توان بستر مناسب و امنی برای حضور و فعالیت‌های مردم در فضای مجازی ایجاد کرد. او همچنین از حمایت ویژه دولت سیزدهم از فعالیت جوانان نخبه در فضای سایبری خبر داد.
 
«محمد حسینی»، معاون امور مجلس رئیس جمهور امروز در مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس بین المللی رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری با اشاره به ضرورت توجه دولت به رسانه در کنار اقدامات و فعالیت‌های مدیریتی و اجرایی گفت:
 
«اراده نظام و دولت سیزدهم است که با بهره‌گیری از دانش سایبری دانشمندان و مهندسان جوان کشور، توان مدیریت سایبری ایجاد کند. شایسته کشور نیست که بیرون از مرزها در خصوص صفحه‌های شخصی مردم در شبکه‌های اجتماعی تصمیم بگیرند و مثلا اگر یادی از قهرمان ملی کشور خود کنند، اینستاگرام صفحه آن‌ها را مسدود کند.»
 
وی تاکید کرد پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی بین‌المللی اگر قصد حضور در فضای سایبری ایران را دارند، باید در داخل کشور دفتر و نمایندگی داشته باشند: «آن‌ها بایستی پاسخگو باشند تا اگر کسی بستر شبکه آن‌ها را محل کلاهبرداری یا تزاحم برای مردم قرار داد پاسخگو باشند، اکنون این اتفاق در بسیاری از کشورها از جمله ترکیه افتاده است و در ایران هم اجرایی شود.»
 
حسینی اعتقاد دارد پلتفرم‌ها به صورت هوشمندانه فضای فکری مردم را مدیریت می‌کنند؛ او در راستای این ادعا گفت: «اگر شما مطالب علمی و دانش روز را در موتورهای جستجو دنبال کنید با علم به موقعیت مکانی شما در ایران داده‌های لازم را در اختیار شما قرار نمی‌دهد.»
 
معاون رئیس جمهور با تاکید بر مدیریت، نظارت و اولویت بندی در فضای سایبری گفت: «با مدیریت عالمانه می توان بستر مناسب و امنی برای حضور و فعالیت‌های مردم در فضای مجازی ایجاد کرد. دولت مصمم است با تقویت زیرساخت‌های لازم، گام‌های مهمی در این زمینه بردارد و البته از حضور و مشارکت بخش خصوصی و مردم نیز در این حوزه استقبال می‌کند.»
 
او اعتقاد دارد فضای مجازی در حال تغییر سبک زندگی، افزایش شکاف نسلی و تولید توهم، ابهام و تردید، تولید شایعه و اخبار بدون منبع و در نتیجه تشویش افکار عمومی است.
 
حمایت ویژه دولت از فعالیت جوانان نخبه در فضای سایبری
حسینی در بخش دیگر سخنان خود به توجه ویژه دولت در حمایت از فعالیت‌های جوانان نخبه در حوزه فضای سایبری، اشاره کرده و اظهار داشت دولت بر این باور است که دانشمندان جوان کشور می توانند از معماران فضای سایبری باشند و مرزهای این دانش خارج از دسترس مهندسان خلاق کشور نیست:
 
«قدرت سایبری در دنیای امروز یکی از نشانه‌ها و مولفه‌های اقتدار ملی است. شعار این دولت، ایران قوی است و قطعا در مسیر اقتدار جهانی در این حوزه نیز گام برمی‌دارد. البته باید سیاستگذاران فرهنگی و متخصصان علم ارتباطات برای حکمرانی سایبری، مطالعات خود را توسعه بدهند و بدون ممانعت و مزاحمت برای سطح کاربری عمومی مردم، بسترهای حاکمیت ملی را در این حوزه به سرعت فراهم کنند. ظرفیت‌های علمی کشور و دانشگاه فنی ما باید تکنولوژی نوظهور در فضای مجازی را رصد و با ارائه مدل بومی، بستر فنی را برای ایجاد حکمرانی سایبری ایجاد کنند.»
 
به اعتقاد وی یکی از ماموریت‌های مهم شورای عالی فضای مجازی، تنظیم آداب و سیاست‌های حکمرانی سایبری کشور است: «البته همان طور که در اداره کشور تدبر ضروری است، حکمرانی سایبری هم باید حکیمانه و عالمانه باشد.»
 
معاون رئیس جمهور تاکید کرد حکمرانی سایبری معادل دخالت و محدودیت در فضای مجازی نیست: «حاکمیت ملی در حوزه سایبری ضامن امنیت برای کسب و کار و زندگی آنلاین مردم است.»
 
او همچنین ایجاد پدافند ملی در حوزه سایبری را امری ضروری دانست و گفت: «تروریست‌های سایبری گاهی در شبکه خدمات رسانی اختلال ایجاد می‌کنند و نمونه آن را در سامانه‌های سوخت رسانی شاهد بودیم. حتی کشورهای بزرگ جهان هم نگران نفوذ سایبری هستند و برای فعالیت شبکه‌های جهانی قوانین و مقرراتی وضع کرده‌اند.»
 
سخنان حسینی بیشتر یادآور طرح صیانت است، طرحی که به اعتقاد بسیاری از فعالین فضای مجازی، کسب‌وکارها و کارشناسان این حوزه چیزی جز محدودیت شبکه‌های اجتماعی به همراه نخواهد داشت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.