قائممقام بنیاد ملی نخبگان از امضای تفاهمنامه بنیاد ملی نخبگان با دانشگاههای بزرگ مراکز استان در سراسر کشور خبر داد و این اقدام را نخستین گام در تحقق طرح ساخت شهرکهای نخبگانی در سراسر کشور توصیف کرد.
ناصر باقریمقدم درباره امضای تفاهمنامه با دانشگاههای بزرگ سراسر کشور و ساخت واحدهای مسکونی برای نخبگان گفت: نظر به دستور رئیسجمهور، در راستای ایجاد شهرک نخبگان در کشور و رفع مسئله مسکن اجتماع نخبگانی، به عنوان موضوعی مهم در حفظ و نگهداشت نخبگان و مستعدان برتر و فراهم آوردن شرایط مناسب برای بهرهمندی از توان ایشان در توسعه و پیشرفت کشور، انجام اقدامات اولیه تحقق طرح ساخت شهرک نخبگان در دستور کار بنیاد ملی نخبگان قرار گرفته است.
وی افزود: از این رو بنیاد، امضای تفاهمنامه با دانشگاههای بزرگ مراکز استانها را به عنوان گام نخست این اقدام، در نظر گرفته که با همکاری و همراهی و استفاده از امکانات هر یک از این دانشگاه، ساخت این شهرکها در کنار دانشگاهها آغاز شود و در ادامه با ساخت مراکز آزمایشگاهی و تحقیقاتی در این شهرکها و ایجاد زیرساخت مناسب و ارائه تجهیزات لازم به نخبگان علاوه بر رفع دغدغههای مرتبط با اسکان، مسیر علمآموزی و دانشافزایی نخبگان تسریع شود.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه با اشاره به نحوه همکاری دانشگاهها با بنیاد ملی نخبگان در اجراییسازی این طرح گفت: بر اساس این تفاهمنامهها، دانشگاهها بخشی از زمینهایی را که میتوانند به این امر اختصاص دهند، در اختیار بنیاد ملی نخبگان قرار میدهند و بنیاد نیز با کمک منابع، حمایتها، تسهیلات و اعتبارات دولتی اقدام به ایجاد و ساخت واحدهای مسکونی در قالب شهرک نخبگانی برای نخبگان میکند، که این واحدها به صورت اجاره به شرط تملیک در اختیار نخبگان کشور قرار خواهد گرفت.
باقریمقدم ادامه داد: همچنین در مسیر اجراییسازی این طرح لازم است، منابع لازم در اعتبارات سالانه بنیاد ملی نخبگان دیده شود و وزارت مسکن، شهرداریها و وزارت علوم مجوزهای لازم را صادر کنند.
وی با بیان اینکه این روندی است که در تمام کشور اجرایی خواهد شد، گفت: این روند از استان تهران و با امضای تفاهمنامه با دانشگاه صنعتی شریف آغاز شده و امضای تفاهمنامه با دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه شیراز دو تفاهمنامه دیگری است که بهزودی و پس از انجام مذاکرات لازم، به امضای طرفین خواهد رسید.
باقریمقدم ادامه داد: همچنین دولت سیزدهم و رئیس محترم جمهور علاوه بر اهتمام ویژه به خانهدار شدن عموم مردم در طرح مسکن ملی، دستور جداگانه نیز برای ایجاد واحدهای مسکونی نخبگان دادهاند، در این راستا نیز بنیاد ملی نخبگان برنامهریزی لازم برای خانهدار شدن 5 هزار نفر از نخبگان با اولویت اعضای هیئت علمی نخبه و نخبگان کارآفرین و فناور در شرکتهای دانشبنیان را در دستور کار دارد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه ایجاد شهرک نخبگان و حل مسئله مسکن، کمک شایانی به ماندگاری نخبگان در کشور کرده و مانع مهاجرت و خروج نخبگان از کشور میشود، گفت: برنامهها و جزئیات این طرح بهزودی توسط مقامات عالیرتبه کشور اطلاعرسانی خواهد شد و بدون شک این امر گام مهمی در ایجاد امید و انگیزه در میان جوانان مستعد و جامعه نخبگانی کشور است که امیدواریم با کمک الطاف الهی و همراهی سایر دستگاههایی اجرایی کشور به سرانجام برسد.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان جلوگیری از مهاجرت نخبگان را یک وظیفه ملی و همگانی دانست و تاکید کرد: اجرای سند راهبرد کشور در امور نخبگان به چهل دستگاه اجرایی کشور ابلاغ شده است و بنیاد وظیفه شناسایی، رصد و پیگیری اقدامات این دستگاهها در اجرای سند را بر عهده دارد لذا برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان و استعدادهای برتر نیاز است تا امکانات کشور که در اختیار دستگاههای اجرایی است به صورت عملیاتی برای تحقق اقدامات سند به کار گرفته شود.
شایان ذکر است، تفاهمنامه همکاری مشترک میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان با دانشگاه صنعتی شریف به تازگی در راستای تعاملات علمی، پژوهشی و استفاده از ظرفیت نخبگان و بهرهمندی از امکانات و توانمندیهای طرفین جهت همکاری در احداث و بهرهبرداری استادسرا و مجتمعهای فرهنگی رفاهی و … به امضا رسیده است.