فناوری اطلاعات

August 10, 2022
13:07 چهارشنبه، 19ام مردادماه 1401
کد خبر: 138196

وزیر ارتباطات: دیپلماسی فعال دولت سیزدهم امکان پرتاب ماهواره “خیام” را فراهم کرد

وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات با یادآوری اینکه کار اصلی ساخت ماهواره "خیام" از پنج سال پیش شروع شده بود و نزدیک به یک سال بود که از آماده شدن آن می‌گذشت ،اما مشکلات جدی برای پرتاب آن وجود داشت تصریح کرد که در دولت سیزدهم با دیپلماسی فعال و در سایه روابط خوب بین ایران و روسیه توانستیم این ماهواره را با ماهوره بر بسیار مطمئن پرتاب کنیم.
 
53634.jpg
عیسی زارع پور روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در حاشیه نشست هیات دولت گفت: یکی از گلایه هایی که خانواده ها بارها در جلسات مختلف به ما گفتند و از نگرانی های جدی خانواده های ایرانی است که به حق هم هست دسترسی به محتواهای ممنوع در جمهوری اسلامی و اینکه دسترسی به آنها به آسانی صورت نگیرد، است، ما به کمک اپراتورهای ارتباطی امکانی را فعال کردیم که صرفا دسترسی به محتواهای مستهجن و غیراخلاقی یا خشونت بسیار شدید توسط خود پلتفرم های جستجو محدود شود و بحث قفل کودک مطرح نیست.
وی تاکید کرد که هیچ محدودیتی در هیچ نوع جستجوی دیگری ایجاد نشده است. در خیلی از کشورهای دیگر هم این امکان فعال شده است.
 
وی در ادامه با اشاره به موضوع پرتاب ماهواره خیام به فضا با همکاری روسیه، تاکید کرد: ما در صنعت بومی فضایی و ساخت ماهواره‌ها و ایستگاه‌های زمینی و توسعه کاربردهای صنعت فضایی در زندگی مردم، در جاهایی که خلا داریم نیاز به همراهی کشورهای صاحب نام در این زمینه وجود دارد. در همین راستا روز سه شنبه ماهواره خیام که ماهواره سنجشی با دقت بالاست از پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان که متعلق به روسیه است به فضا پرتاب شد که بزرگترین پایگاه فضایی است که از دهه شصت فعال است و الان هم ماهانه با همین موشک که ماهواره خیام پرتاب شد، فضانورد به ایستگاه بین‌المللی می فرستند.
 
وی گفت: این افتخار بزرگی است برای متخصصان کشور که در کنار روسیه که حدود هفت دهه در این حوزه فعال هستند، قرار گیرند. ماهواره خیام ششصد کیلو وزن داشت و کاربردهای متنوع دارد از بحث ارتقاء بهره‌وری در کشاورزی و پایش محصولات کشاورزی تا مبارزه با جنگل خواری و زمین خواری و غیره.
 
زارع پور ادامه داد: این ماهواره با همکاری مشترک بین ایران و روسیه به فضا پرتاب شد و البته کار اصلی ساخت آن از پنج سال پیش شروع شده بود و نزدیک به یک سال بود که آماده شده بود، اما مشکلات جدی برای پرتاب آن وجود داشت و در دولت سیزدهم با دیپلماسی فعال و کار شبانه روزی که همکاران ما داشتند، ده‌ها نشست مشترک بین طرف ایرانی و روسی برگزار شد و در سایه روابط خوب بین دو کشور این ماهواره را با ماهوره بر بسیار مطمئن پرتاب کردیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.