لبه تکنولوژی

August 20, 2022
15:38 شنبه، 29ام مردادماه 1401
کد خبر: 138408

پرواز موفقیت‌آمیز و ۱۵ ساعته پهپاد خورشیدی “رنگین‌کمان”

مدل به‌روز شده هواپیمای بدون سرنشین Rainbow-۴ (پهپاد)، یکی از نخستین سری پهپادهای خورشیدی چین، نخستین پرواز خود را در ۱۷ آگوست ۲۰۲۲ به مدت ۱۵ ساعت به پایان رساند.
شرکت توسعه‌دهنده علوم و فناوری هوافضای چین (CASTC) روز چهارشنبه اعلام کرد مدل به‌روز شده هواپیمای بدون سرنشین Rainbow-4، یکی از نخستین سری پهپادهای خورشیدی چین، نخستین پرواز خود را به پایان رسانده است.
 
پهپاد خورشیدی که به انگلیسی "Caihong" یا "Rainbow" نامیده می‌شود، توسط یک تیم تحقیقاتی از شرکت پهپاد رنگین‌کمان هوافضای یازدهم آکادمی هوافضا، تحت عنوان CASTC طراحی و تولید شده است. چین سومین کشوری است که پس از "هلیوس" از ایالات متحده و "زفیر" از بریتانیا در حوزه پهپادهای خورشیدی کار می‌کند.
 
مدل جدید به روز شده و پیشرفته
به گفته مدیران CASTC در طول پرواز روز چهارشنبه، پهپاد آزمایش‌هایی از جمله برخاستن و فرود خودکار، پرواز نقطه‌ای، حمل بار کامل، برد و استقامت پرواز را تکمیل کرده است.
 
"شی ون" مهندس ارشد برنامه پهپاد Rainbow گفت که مدل جدید مجهز به موتور سوخت سنگین خود ساخته چین است. مدل جدید، نسخه ارتقا یافته پهپاد Rainbow-4 است و قادر است برای سفرهای طولانی‌تر و ایمن‌تر پرواز کند.
 
شی گفت: ظرفیت بار پهپاد جدید 30 تا 50 درصد برای طیف وسیع‌تری از عملیات افزایش یافته است و برای رصد زمین با وضوح بالا، نقشه برداری، ارتباطات، اکتشاف ژئوفیزیک هوایی، پایش محیطی و آتش‌سوزی جنگل، عملکرد بهتری خواهد داشت.
رنگین‌کمان با طول بال های 45 متری با پنل های خورشیدی پوشیده شده است.
 
پرواز تا ارتفاع 20000 متر
پهپاد رنگین‌کمان در طی یک پرواز آزمایشی در مناطق شمال غرب چین در سال 2017 به ارتفاع 20000 متری رسید. تیم پشتیبان این هواپیما می‌گوید که این پهپاد به مدت بیش از 15 ساعت به آرامی در فضای نزدیک پرواز کرد و مسیر برنامه‌ریزی شده خود را تکمیل کرد و پس از آن با خیال راحت فرود آمد. 
 
فضای نزدیک به منطقه‌ای از جو زمین می‌گویند که بین 20 تا 100 کیلومتر بالاتر از سطح دریا قرار دارد، منطقه‌ای که هوا برای هواپیماهای سنتی و سوختی بسیار رقیق است.
 
پهپادهای خورشیدی قادر به غلبه بر این مشکلات هستند زیرا انرژی آنها از خورشید تامین می‌شود. "لی گوانگجیا" مدیر پروژه رنگین‌کمان گفت: پهپاد خورشیدی چین قادر خواهد بود برای مدت زمان طولانی پرواز کند. 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.