امنیت

فناوری اطلاعات

August 20, 2022
18:43 شنبه، 29ام مردادماه 1401
کد خبر: 138425

توصیه گوگل به کاربران برای بروزرسانی مرورگر کروم به دلیل نقص امنیتی

گوگل به‌دلیل یک نقص امنیتی در کروم که به‌طورفعال مورد سواستفاده قرار می‌گیرد، به‌کاربران توصیه کرد که در اسرع‌وقت این مرورگر را به‌روزرسانی کنند.
اخیراً کمپانی گوگل به‌روزرسانی جدیدی برای مرورگر وب کروم منتشر کرد که شامل هیچ‌ ویژگی جدیدی نمی‌شود؛ زیرا به‌طور کامل روی رفع آسیب‌پذیری‌های امنیتی متمرکز شده است که ازجمله می‌توان به عوامل مخربی که‌ درحال‌حاضر در کمپین‌های بدافزار مورد استفاده قرار می‌گیرند اشاره کرد.
 
جدیدترین به‌روزرسانی کانال پایدار گوگل برای نسخه‌ی دسکتاپ مرورگر کروم، یکی از مهم‌ترین آپدیت‌های آن طی چندماه اخیر است. طبق تغییرات رسمی، این به‌روزرسانی شامل اصلاحاتی برای رفع حداقل یازده باگ است که یکی از آن‌ها به‌طورفعال مورد سواستفاده قرار می‌گیرد.
 
بسیاری از کاربران، روزانه از مرورگر کروم گوگل استفاده می‌کنند، بنابراین باید در اسرع‌وقت مرورگر کروم را به‌ جدیدترین نسخه‌ی موجود به‌روزرسانی کرد. آسیب‌پذیری موردنظر با شناسه‌ی CVE-2022-2856 شناخته می‌شود و آن‌قدر اهمیت دارد که گوگل جزئیات آن را تازمانی‌که بیشتر کاربران آپدیت جدید را دریافت نکنند، مخفی نگه خواهد داشت.
 
اطلاعاتی که درمورد ماهیت CVE-2022-2856 موجود است این است که «مشکلی را با تأیید ناکافی ورودی نامعبر در Intent» برطرف می‌کند.  Intentها برای پردازش ورودی‌های کاربر در گوگل کروم استفاده می‌شوند و بنابراین این مشکل به یک عامل مخرب اجازه می‌دهد تا پیامی را وارد کند که به‌طورخاص ساخته شده است و انتظار نمی‌رود سایر بخش‌ها آن را دریافت کنند؛ موردی که می‌تواند منجر به تغییر جریان کنترل و اجرای کد دلخواه شود.
 
درحال حاضر به‌روزرسانی گوگل کروم با مراجعه به منوی About در بخش تنظیمات امکان‌پذیر می‌باشد. در این قسمت می‌توانید به‌روزرسانی‌های جدید را بررسی کنید که معمولاً فقط چندثانیه طول می‌کشد و برای تکمیل نیاز به راه‌اندازی مجدد مرورگر خواهید داشت.
 
شرکت گوگل تاکنون پنج آسیب‌پذیری را درسال جاری اصلاح کرده که یکی از آن‌ها به شرکت جاسوس‌افزار Candiru مرتبط بود. درماه مارس تعداد باگ‌های کروم افزایش قابل توجهی داشت. غول جستجوی اینترنت 14 مورد از این آسیب‌پذیری‌ها را درسال 2021 کشف کرد. درمقام مقایسه تعداد این باگ‌ها در سال 2020 فقط هشت مورد و درسال 2019 فقط دو مورد بوده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.