تلفن همراه

سیستم‌عامل

August 21, 2022
15:55 یکشنبه، 30ام مردادماه 1401
کد خبر: 138449

محافظ امنیتی کلیپ‌بورد اندروید 13 در کارکرد برخی برنامه‌ها تداخل ایجاد می‌کند

گوگل با وجود شکایت برخی از توسعه‌دهندگان برنامه‌های اندرویدی مبنی‌بر مشکل قابلیت محافظ حافظه‌ی کلیپ‌بورد در این سیستم‌عامل، تغییری در ویژگی یادشده اعمال نخواهد کرد.
 
برخی کاربران به از نصب به‌روزرسانی اندروید ۱۳ متوجه شدند که قابلیت‌های امنیتی کلیپ‌بورد جدید گوگل با برنامه‌هایی که به آن‌ها اجازه می‌دهد داده‌های این بخش را با دسکتاپ به‌اشتراک بگذارند، به‌خوبی کار نمی‌کند. گوگل با اندروید ۱۳ قابلیت جدیدی برای محافظت از داده‌های کلیپ‌بورد معرفی کرد که هنگام دسترسی برنامه به این حافظه به کاربران هشدار می‌دهد و پس‌ از حدود یک‌ ساعت داده‌های آن را به‌طورخودکار پاک می‌کند. این ویژگی از جاسوسی برنامه‌ها در داده‌هایی جلوگیری می‌کند که اخیراً کپی شده‌اند. گفتنی است اپل نیز در iOS 14 قابلیت مشابهی برای کلیپ‌بورد به این سیستم‌عامل اضافه کرد.
 
درحالی‌که قابلیت اندروید ۱۳ برای جلوگیری از دسترسی ناخواسته به کلیپ‌بورد در نظر گرفته شده است، ظاهراً برخی کاربران نمی‌توانند داده‌های ذخیره‌شده در این بخش را به‌طورخودکار با دسکتاپ یا برنامه‌های اندرویدی دیگر ازجمله Join و Tasker به‌اشتراک بگذارند. این در حالی است که اپل کلیپ‌بوردی سرتاسری ارائه داده است که امکان جابه‌جاکردن داده‌های این بخش را میان دستگاه‌های مجهز به iOS و macOS فراهم می‌کند؛ البته برای استفاده از این ویژگی کاربران باید با شناسه‌ی اپل آی‌دی یکسان در دستگاه‌های مدنظر خود وارد شده باشند. کاربران می‌توانند در اندروید ۱۲ از ابزارهای توسعه‌دهنده برای دستیابی به قابلیتی شبیه کلیپ‌بورد سرتاسری استفاده کنند؛ اما چنین کاری در اندروید ۱۳ امکان‌پذیر نیست.
 
اپلیکیشن Join برای فعال‌کردن همگام‌سازی خودکار داده‌های کلیپ‌بورد میان دستگاه‌های مختلف به دسترسی پس‌زمینه به گزارش‌ها متکی بود. در اندروید ۱۳، کاربر ابتدا باید متن را کپی کند و سپس به‌طوردستی آن را در برنامه‌ی Join به‌اشتراک بگذارد که این موضوع راحتی استفاده از قابلیت مذکور را ازبین می‌برد. ناگفته نماند در جدیدترین به‌روزرسانی سیستم‌عامل موبایلی گوگل، پس از کپی‌کردن متن مربع کوچکی در پایین صفحه‌نمایش ظاهر می‌شود که حاوی متن کپی‌شده است و می‌توان آن را ویرایش کرد یا به‌اشتراک گذاشت.
 
به‌گزارش ZDNet، گوگل در بخش ردیاب مشکلات اندروید این مسئله را تأیید کرده است که عملکرد کلیپ‌بورد این سیستم‌عامل را تغییر نخواهد داد و مجازکردن دسترسی پس‌زمینه طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده عمل می‌کند. دیاس، توسعه‌دهنده‌ی اپلیکیشن‌های Join و Tasker، اخیراً در وب‌سایت ردیت پست‌هایی درباره‌ی مشکلات کنترل‌های کلیپ‌بورد اندروید ۱۳ منتشر کرده است. Tasker در نسخه‌ی قبلی اندروید می‌توانست به Logcat دسترسی داشته باشد؛ جایی‌که سیستم‌عامل و برنامه‌های اندرویدی، گزارش‌های خود را در آن قرار می‌دهند. دیاس می‌نویسد:
 
گوگل اکنون تصمیم گرفته است هرزمان که برنامه‌ای به دسترسی Logcat نیاز داشته باشد، پنجره‌ی بازشو سیستمی ظاهر شود که درخواست مجوز دسترسی را مشابه تصویر زیر به کاربر نشان می‌دهد. این یعنی هرزمان که Tasker متوقف شود (راه‌اندازی مجدد یا متوقف شدن سرویس سیستمی این برنامه) یا هنگام راه‌اندازی مجدد فرایند خواندن اطلاعات Logcat، پنجره‌ی مجوز دسترسی نمایش داده خواهد شد و اگر کاربر آن را نپذیرد، کارکرد اپلیکیشن با تداخل مواجه خواهد شد.
با‌‌‌توجه‌‌به آنچه گفته شد، ظاهراً گوگل در اندروید ۱۳ از هرگونه اتوماسیون مبتنی‌بر دسترسی به Logcat جلوگیری کرده است. غول جست‌وجوی اینترنت در بخش ردیاب مشکلات سیستم‌عامل اندروید می‌گوید:
 
ما هرنوع آزمایش اتوماسیون مبتنی‌بر Logcat را منع می‌کنیم و تلاش برای برقراری ارتباط با Logcat بدون تعامل با توسعه‌دهنده یا کاربر امکان‌پذیر نیست.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.