فناوری اطلاعات

August 21, 2022
16:08 یکشنبه، 30ام مردادماه 1401
کد خبر: 138454

درآمد بیش‌ از ۱.۵ میلیارد دلاری گوگل با سرمایه‌گذاری در بلاک‌چین

مدیرعامل گوگل گفت: شرکت گوگل قطعاً به‌دنبال فناوری بلاک چین است و قصد دارد به کسب‌وکارهای مبتنی‌بر بلاک چین اجازه دهد از خدمات محاسبات ابری آن استفاده کنند و NFT و پرداخت‌های رمزارزی را نیز در پلتفرم‌های خود ارائه خواهد داد.
طبق گزارشات که نشان می‌دهد یک شرکت آمریکایی فعال در حوزهٔ فناوری اطلاعات در سبد سرمایه‌گذاری خود، روی فناوری بلاک چین تمرکز ویژه‌ای کرده است.
 
هفته گذشته فعال‌ترین سرمایه‌گذاران حوزه‌ی ارزهای دیجیتال را بین سپتامبر 2021 تا ژوئن 2022 اعلام شد که ازجمله‌ی آن‌ها می‌توان به سامسونگ، پی‌پال، مایکروسافت، Tencent و گوگل اشاره کرد.
 
شرکت‌هایی مانند گوگل اخیراً توجه خود را به این حوزه افزایش داده‌اند.  ساندار پیچای (Sundar Pichai)، مدیرعامل گوگل، در اوایل سال جاری به سرمایه‌گذاران گفت که شرکت متبوعش قطعاً به‌دنبال فناوری بلاک چین است؛ زیرا این تکنولوژی بسیار جالب و قدرتمند است و کاربردهای گسترده‌ای دارد. رئیس غول جست‌وجوی اینترنت افزود که قصد دارد به کسب‌وکارهای مبتنی‌بر بلاک چین اجازه دهد از خدمات محاسبات ابری آن استفاده کنند و NFT و پرداخت‌های رمزارزی را نیز در پلتفرم‌های خود ارائه خواهد داد.
 
آنچه گوگل برای سرمایه‌گذاری روی آن دست گذاشته، احتمالاً به‌منظور پاسخ به این پرسش است که می‌خواهد ببینید فناوری بلاک چین به‌ کجا پیش خواهد رفت و چه بخش‌هایی باید به زیرساخت‌های فناوری‌های آن اضافه شود. طبق گزارشات، شرکت مادر گوگل، یعنی آلفابت در صدر جدول برترین شرکت‌های سرمایه‌گذار در بلاک چین قرار دارد. 
 
سخن‌گوی این شرکت با اشاره به اینکه گوگل با نحوه‌ی ساختار گزارش یادشده مخالفت کرد و گفت این اعداد نادرست هستند در بیانیه‌ای گفت:
 
همان‌طور‌ که گزارشات نشان می‌دهد، درحالی‌که تعداد کمی از شرکت‌های مرتبط با بلاک‌ چین که در آن‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌ایم، درمجموع 1٫5 میلیارد دلار درآمد کسب کرده‌اند، فقط بخش کوچکی از سرمایه‌گذاری آن‌ها ازطرف ما انجام شده‌ است.
 
 برخی از سرمایه‌ی کلی این شرکت به استارتاپ‌هایی مثل Dapper Labs اختصاص یافته که NBA Top Shot و UFC Strike را توسعه داده است. Dapper اعلام کرده است که آن‌ها سیستم‌های بلاک چین Flow خود را با زیرساخت ابری گوگل ادغام خواهند کرد.
 
در ابتدای سال 2022، این شرکت‌ها سرمایه‌ای معادل 6 میلیون دلار دراختیار داشتند. CapitalG نیز شرکت سهام خاص مستقل گوگل است که 550 میلیون دلار سرمایه دراختیار دارد و در برخی دیگر از پروژه‌های حوزه‌ی بلاک چین سرمایه‌گذاری می‌کند.
 
لازم به ذکر است تمام این پروژه‌ها قبل از ریزش بزرگ اخیر ارزش رمزارزها بود و باعث شد تعداد زیادی از شرکت‌های فعال در این حوزه‌ که زمانی بسیار قدرتمند بودند، بخشی از کارکنانشان را اخراج کنند. چند صرافی رمزارز نامطمئن نیز وجود داشتند که امکان برداشت موجودی را محدود کرده بودند؛ زیرا می‌ترسیدند که همه‌ی نقدینگی خود را دست بدهند. یکی دیگر از سرمایه‌گذاری‌های گوگل در این حوزه ادعای 1.2 میلیارد دلاری علیه Three Arrows Capital داشت؛ شرکتی که سقوط آن باعث شد در ماه ژوئن دستور انحلالش صادر شود و بسیاری از شرکت‌های رمزارزی زیرنظر آن نیز از بین بروند.
 
این اولین‌باری نیست که گزارشی از علاقه‌ی گوگل برای سرمایه‌گذاری در رمزارزها منتشر شده است؛ چراکه براساس اعلام بلاک‌دیتا، این شرکت از سال 2016 روی فناوری بلاک چین سرمایه‌گذاری کرده است. پیش‌از‌این، این شرکت مبالغ هنگفت دیگری را به طیف گسترده‌ای از شرکت‌های مبتنی‌بر بلاک چین تزریق کرده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.