اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

August 29, 2022
15:03 دوشنبه، 7ام شهریورماه 1401
کد خبر: 138626

رئیسی دولت‌های پیشین را مقصر مشکلات فعلی اینترنت می‌داند

رئیس جمهور تمام مشکلات فعلی اینترنت را ناشی از عملکرد نامطلوب دولت‌های پیشین دانست و از تلاش دولتش برای جبران عقب‌ماندگی‌های حوزه ارتباطات و مخابرات خبر داد.

ابراهیم رئیسی در نشست مطبوعاتی امروز  خود به موضوعاتی از جمله کندی سرعت اینترنت در ماه‌های، توسعه فیبر نوری، اعطای اینترنت رایگان و عدم توسعه‌یافتگی زیرساخت‌های اینترنت کشور پرداخت و درباره این موضوعات به خبرنگاران توضیح داد.

raeisi.jpeg

او در پاسخ به علت کند شدن و بروز اختلالات در اینترنت که منجر به گلایه‌مندی مردم شده است، به عدم توسعه زیرساخت‌ها در سال‌های گذشته و دولت‌های پیشین ارجاع داده و اظهار داشت: کارهایی در سنوات گذشته باید انجام می‌شد که انجام نشده است؛ اگر زیرساخت‌ها کامل شده بود، الان ما مشکل نداشتیم.

رئیس جمهور با اشاره به این که دولت او در تلاش برای جبران عقب‌ماندگی‌ها در حوزه ارتباطات و مخابرات است، به نوعی تمام مشکلات فعلی را ناشی از عملکرد نامطلوب دولت‌های پیشین در سال‌های گذشته دانست.

به گفته او تا پایان دوره دولت سیزدهم، این مشکلات برطرف خواهد شد و دولت در تلاش است ازطریق همکاری با بخش خصوصی این هدف را محقق کند.

رئیسی در ادامه به تلاش‌های خود در راستای رفع مشکلات موجود در اینترنت کشور اشاره کرده و اعلام کرد که شخصاً این موضوع را به‌طور خاص پیگیری کرده و به همین منظور وزیر ارتباطات را موظف به ارائه ماهانه دو گزارش درباره پیشرفت کار شورای عالی فضای مجازی کرده است.

رئیس جمهور  نیز در نشست امروز خود با تأکید بر اهمیت فیبر نوری، به تشریح تأثیرات توسعه این فناوری پرداخت و گفت: از ابتدای دولت ۱.۵ میلیون خانه به فیبر نوری، که می‌تواند سرعت را ۱۰ برابر بالا ببرد، دسترسی پیدا کردند. وزیر ارتباطات همچنین اعلام کرده تا پایان سال پنج میلیون امکان دسترسی به فیبر نوری وجود خواهد داشت.

علاوه‌بر‌این، هدف‌گذاری‌های پیشین وزارت ارتباطات در حوزه توسعه فیبر نوری این بود که تعداد پورت‌های فیبر نوری تا پایان دولت سیزدهم به ۲۰ میلیون برسد؛ رئیس‌جمهور امروز هم به این عدد اشاره کرده و رسیدن به ۲۰ میلیون پورت را هدف وزارت ارتباطات خواند.

او همچنین اعلام کرد که امکان دسترسی دهک‌های پایین به اینترنت میسر شده و دسترسی سه دهک اول جامعه به اینترنت رایگان شده است.

دولت هوشمند حتماً شکل خواهد گرفت

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره تشکیل پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، گفت: دولت الکترونیک باید تا کنون شکل می‌گرفت اما در این زمینه دچار عقب‌ماندگی شده‌ایم. امروز هدف ما تشکیل دولت هوشمند است که بالاتر از دولت الکترونیک تعریف می‌شود. این اقدام یک تکلیف قانونی و ضرورتی در کشور است. این موضوع حتی اگر قانون مصوب نبود باز هم این ضرورت را احساس می‌کردیم.

رئیسی عنوان کرد: امروز ارتباط همه سازمان‌ها با یکدیگر ضروری است و لینک شدن اطلاعات دستگاه‌ها سرمایه‌ای مهم است و نباید از برقراری این ارتباط سر باز زده شود تا همه بخش‌ها از این داده‌ها استفاده کنند؛ به نحوی که این اقدام دسترسی و خدمات را تسهیل کند.

وی بیان کرد: امروز ۳۰ دستگاه به این پنجره متصل شده‌اند و سایر دستگاه‌ها نیز موظف به اقدام هستند تا دولت هوشمند جهت تسهیل خدمات به مردم تشکیل شود. این کار حتماً در زمان خود صورت خواهد گرفت.

حتماً می‌دانید بسیاری از بایدها وجود داشته که متأسفانه به آنها عملی و اجرایی نشده است، اما ما مصمم به اجرای بایدهایی هستیم که به نفع کشور است. دولت هوشمند حتماً در فرجه قانونی شکل خواهد گرفت.

زیرساخت‌هایی که درگذشته باید در حوزه اینترنت ایجاد می‌شد، ایجاد نشد

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوال دیگری در خصوص برنامه‌های دولت در حوزه افزایش سرعت اینترنت با توجه به اختلالات به وجود آمده، اظهار کرد: ما وزیر ارتباطات را موظف کردیم که حداقل دو گزارش در ماه در خصوص اقدامات انجام شده در این زمینه آماده و ارائه کند. از ابتدای دولت نیز تاکنون یک و نیم میلیون خانوار به فیبر نوری دست یافته اند و تا پایان دولت ۲۰ میلیون خانوار و کسب و کار به فیبر نوری دست پیدا خواهند کرد.

رئیسی ادامه داد: با توجه به اینکه زندگی مردم برپایه ارتباطات است، حتماً دسترسی به آن مهم است، اما کارهایی که در سال‌های گذشته باید در جهت توسعه زیرساخت‌ها در این حوزه انجام می‌شد، انجام نشده است که اگر این کارها انجام می‌شد، امروز با این مشکلات روبرو نبودیم. حال این دولت باید این عقب ماندگی‌ها را جبران کند.

وی گفت: در حوزه ارتباطات و گسترش زیرساخت‌ها در این حوزه کارها به صورت روزانه توسط دولت پیگیری می‌شود و تا آخر دولت تلاش داریم به حدی این زیرساخت‌ها را گسترش دهیم تا تأثیر آن برای مردم قابل توجه باشد.

رئیس‌جمهور با اشاره به شعار انتخاباتی خود برای در اختیار گذاشتن اینترنت رایگان به مردم، خاطرنشان کرد: تلاش کردیم شعاری که می‌دهیم را عمل کنیم و در این راستا دسترسی سه دهک پایین به اینترنت بنا بر وعده دولت رایگان شد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.