فناوری اطلاعات

August 30, 2022
22:41 سه شنبه، 8ام شهریورماه 1401
کد خبر: 138662

وزیر ارتباطات: برخی با سیاسی‌کاری ۵ سال تعرفه‌ها را سرکوب کردند

عیسی زارع پور سخنان و آمارهای معاونان وزارت ارتباطات در دولت روحانی در مورد کیفیت و توسعه اینترنت را رد کرد.
kmkil.PNG
عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات در واکنش به مسئولان وزارت ارتباطات دولت قبلی گفت: افرادی که از دیروز علیه ما هجمه آغاز کرده‌اند ۵ سال با سیاسی‌کاری و برای محبوب ماندن، تعرفه‌ها را سرکوب کرده‌اند و هیچ شکی نیست عملکرد این افراد در گذشته باعث عقب‌ماندگی توسعه شبکه شده است.
 
پس از اینکه رئیس جمهور، مقصر مشکلات فعلی اینترنت را دولت‌های قبلی و توسعه نیافتن زیرساخت‌ها در گذشته دانست، آذری جهرمی، وزیر پیشین ارتباطات در کانال تلگرامی خود نوشت: «جای بسی خوشحالی است که دولت سیزدهم اقدامات دولت قبل را ناکافی می‌دانند؛ خداوند در اجرای آنچه به زبان آورده‌اند ایشان را یاری کند.»
 
استوری آذری جهرمی در اینستاگرام
 
پست آذری جهرمی در تلگرام
 
امروز و در جریان افتتاح پروژ‌ه‌های وزارت ارتباطات در هفته دولت، عیسی زارع‌پور در پاسخ گفت: شکی نیست از گذشته عقب‌ماندگی‌هایی بر جای است. سرکوب تعرفه‌ها باعث شد دو اپراتور بزرگ کشور برای افزایشی حداقلی در بسته‌های‌شان درگیر پرونده قضایی و هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان جریمه شوند.
 
وزیر ICT دولت سیزدهم گفت: من در اولین مصاحبه زمان وزارتم نیمه پر لیوان را دیدم از کارهای خوب مسئولان قبلی وزارت ارتباطات تشکر کردم اما در آن دوره شرایط گل و بلبل نبود. آنها اعلام کرده بودند ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند اما این رقم درست نبود.
 
زارع‌‌پور تاکید کرد: آمارهایی که دیروز ابراهیم رئیسی در مورد فیبرنوری ارائه کرد مربوط به پوشش فیرنوری و نه دسترسی مشترکان بود، آمارهای سایت iranfttx به‌روز نیست و اکنون بیش از ۲ میلیون پوشش ایجاد شده است.
 
زارع‌پور: سیاست‌مان در مورد پلتفرم‌ها تغییر نکرده است
زارع‌پور در جمع خبرنگاران در مورد سیاست‌های وزارت ارتباطات در ارتباط با پلتفرم‌های خارجی توضیح داد: اصل مساله وجود زیرساخت ارتباطی است و باید حل شود. تصمیماتی در گذشته گرفته شده و ما هم نقشی در آنها نداشته‌ایم که قابل بازنگری هستند. هیچ سیاست جدیدی در مورد پلتفرم‌ها نداریم و هر اتفاقی می‌افتد مربوط به تصمیمات گذشته است. فعلا وظیفه ما تقویت زیرساخت‌های ارتباطی است.
 
او در پاسخ به این سوال که چرا قطعی برخی لینک‌ها به قطع ارتباط یک پلتفرم خاص مانند اینستاگرام می‌انجامد گفت: برای تضمین برخی پلتفرم‌ها از لینک‌های peer شده استفاده می‌کنیم و بعضی از لینک‌ها به شکل اختصاصی برای یک پلتفرم خاص هستند. اگر آن لینک قطع شود فقط آن پلتفرم خاص متاثر می‌شود.
 
وزیر ارتباطات در مورد اختلال پیش‌آمده در ماه گذشته گفت: بعضی مقصران شناسایی شده‌اند و با آنها برخورد شده است. قصور محرز است اما اینکه عامدانه بوده یا خیر توسط نهادهای اطلاعاتی در حال بررسی است. ظاهراً شرکت مخابرات بسته جبران خسارت تهیه کرده که در حال پیگیری است.
 
به گفته زارع‌پور به اپراتورها دستور داده شده ظرف یک هفته تا ده روز آینده، بسته بلندمدت ۶۰ گیگابایتی به کاربران ارائه شود.
 
این عضو کابینه دولت سیزدهم همچنین از اننقال CDN حدود ۲۰۰ بازی پرکاربرد به داخل کشور برای حل مشکل پینگ گیمرها خبر داد.
 
رئیس رگولاتوری: اوضاع بحرانی است
صادق عباسی شاهکوه، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این مراسم آمارهایی ارائه کرد و گفت: سیم‌کارت‌های دیتای فعال از ۹۰ میلیون عدد در ابتدای دولت به ۹۸ میلیون رسیده است. مصرف داده نیز از ۹۰۰ هزار ترابایت در ماه، ۱۱ درصد افزایش یافته و به یک میلیون ترابایت رسیده در حالی که مصرف شبکه ثابت، ۵۰۰ هزار ترابایت است. این نسبت در دنیا برعکس است.
 
معاون وزیر ارتباطات همچین بیان کرد: در شبکه موبایل توسعه بیشتر اتفاق افتاده است. وضعیت درآمدی اپراتورها به خاطر اصلاح نشدن تعرفه‌ها اصلا خوب نیست و به اوضاع بحرانی نزدیک می‌شویم. اگر تعرفه‌ها را اصلاح نکنیم دیگر شبکه‌ای نخواهیم داشت.
 
او افزود: بهترین راهی که ما را از این وضعیت نجات می‌دهد توسعه شبکه فیبرنوری است. 5g بدون فیبر غیر ممکن است. امروز قرار بود ایرانسل هم تفاهم‌نامه پروژه فیبر نوری را امضا کند اما گویا هنوز تردید دارند.
 
اپراتورها و تعرفه
بیژن عباسی آرند در این مراسم وضعیت شبکه 5g ایرانسل را شرح داد و گفت: از دو و سال نیم پیش برای کر ایرانسل را برای میزبانی 5g آماده کرده‌ایم. در فاز اول ۴۶۰ سایت را تا سه چهار ماه آینده راه‌اندازی می‌کنیم و تا به امروز ۱۰۶ سایت داریم.
 
او در مورد کاربران نسل پنجم اینترنت ایرانسل گفت: ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار گوشی نسل پنجم در شبکه ایرانسل داریم و ۹۷۰ هزار عدد از آنها قابلیت فعالیت در شبکه نسل پنجم دارند که عمدتا گوشی‌های چینی هستند. گوشی‌های کره‌ای و گوشی‌های دیگر به دلیل تحریم‌ها قابلیت استفاده از 5g را ندارند. اکنون ۷۵ هزار مشترک ایرانسل به 5g متصل هستند.
 
عباسی در مورد تعرفه‌های اینترنت نیز اظهار کرد: باید نظام تعرفه‌گذاری را اصلاح کنیم. برای رغبت به فیبر باید تفاوت معناداری برای دسترسی به ثابت و موبایل ایجاد کنیم. ظرفیت شبکه موبایل در حال اشباع است. اپراتورها تمام توان خود را صرف می‌کنند. برای توسعه کیفیت به سرمایه‌گذاری بالاتر نیاز داریم. برای سرمایه‌گذاری باید نظام تعرفه‌گذاری را اصلاح کنیم.
 
مهدی اخوان، مدیرعامل همراه اول نیز گفت: کارهای زیربنایی بزرگی در وزارت ارتباطات و زیرمجموعه‌هایش در حال انجام است. مانند همین پروژه فیررسانی که باید ده سال قبل شروع می‌شد. این پروژه زودبازده نیست و تا کام مردم را شیرین کند چندین سال زمان می‌برد. به همین دلیل پیشنهاد من این است که برنامه‌های کوتاه‌مدت هم برای توسعه سرعت دسترسی مشترکان در نظر گرفته شود.
 
او افزود: ترافیک شبکه همراه و ثابت توازن ندارد و باید تغییر کند. در این دوران گذار اگر تدبیری اندیشیده نشود به مشترکان فشار می‌آید. همراه اول سال گذشته ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمد داشت که حدود نیمی از آن را سرمایه‌گذاری کرد. فعلا این وضعیت را با استقراض از بانک‌ها ادامه می‌‌دهیم اما اکنون بیشتر
ظرفیت block usage ما اشغال شده است.
 
یاسر رضاخواه، مدیرعامل رایتل نیز بیان کرد: شبکه‌مان را با تجهیزات دسته دوم توسعه می‌دهیم زیرا نمی‌توانیم تجهیزات نو تهیه کنیم. در سال آینده ۲ هزار میلیارد تومان تامین مالی می‌کنیم. اکنون صد در صد درآمدمان را سرمایه‌گذاری می‌کنیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.