تلفن همراه

گوشی

لوازم جانبی

September 3, 2022
19:29 شنبه، 12ام شهریورماه 1401
کد خبر: 138754

اتحادیه اروپا می‌خواهد سازندگان گوشی و تبلت را به افزایش عمر باتری محصولاتشان مجبور کند

پیش‌نویس لایحه جدیدی از اتحادیه اروپا منتشر شده که در آن تولیدکنندگان را به ساخت دستگاه‌هایی با عمر باتری بهتر مجبور کرده است.
 
کمیسیون اروپا به دنبال بهبود عمر باتری گوشی و تبلت‌ها و در دسترس بودن قطعات یدکی است. طبق پیش‌نویس لایحه‌ای که اخیرا فاش شده، تنظیم‌کننده‌های اروپایی قصد دارند تا تولیدکنندگان گوشی‌های موبایل را مجبور کنند که حداقل 15 قطعه مختلف دستگاه خود را به مدت پنج سال پس از عرضه اولیه، در دسترس تعمیرکاران حرفه‌ای قرار دهند. با این لایحه، مصرف‌کنندگان همچنین به مدت پنج سال به باتری، نمایشگر، شارژر، پنل پشتی و حتی خشاب سیم کارت / کارت حافظه جایگزین دسترسی خواهند داشت.
 
پیش‌نویس لایحه مذکور به‌منظور بهبود قابلیت تعمیرپذیری گوشی‌ها و تبلت‌ها و همچنین کاهش میزان انتشار کربن آن‌ها در سراسر اروپا طراحی شده است. همانطور که فایننشال تایمز گزارش می‌دهد، افزایش عمر گوشی‌ها به اندازه پنج سال، تقریبا با حذف 5 میلیون خودرو از جاده‌ها برابری می‌کند.
 
اهداف اتحادیه اروپا؛ افزایش عمر باتری و دوام دستگاه‌ها
اتحادیه اروپا با اشاره به همین موضوع استدلال می‌کند که مجبور کردن تولیدکنندگان به تولید محصولاتی با دوام‌تر که به‌سادگی تعمیر می‌شوند، زباله‌های الکتریکی را کاهش می‌دهد و باعث بهبود نرخ بازیافت و استفاده مجدد از مواد مورد نیاز خواهد شد.
 
اگر این لایحه در اواخر سال جاری به مرحله تصویب در سراسر اروپا برسد، برچسب انرژی جدیدی برای گوشی‌ها و تبلت‌ها نیز معرفی خواهد شد که بسیار شبیه به برچسب‌های موجود برای تلویزیون‌ها و لوازم خانگی بزرگ است. این برچسب عمر احتمالی باتری گوشی یا تبلت را نشان می‌دهد و همچنین شامل اطلاعاتی در مورد دوام دستگاه در برابر آب و گرد‌و‌غبار و حتی میزان مقاومت گوشی در برابر سقوط تصادفی خواهد بود.
 
بر اساس برنامه‌های اتحادیه اروپا، در صورتی که تولیدکنندگان نتوانند باتری جایگزین را به مدت پنج سال به مصرف‌کنندگان عرضه کنند، در عوض باید مجموعه‌ای از تست‌های مربوط به استقامت باتری را برای آن‌ها انجام دهند. با این وجود، اطمینان حاصل می‌شود که دستگاه‌ها پس از 1000 چرخه شارژ کامل، همچنان به 80 درصد ظرفیت رتبه‌بندی شده خود دست پیدا می‌کنند. همچنین تولیدکنندگان مجبور خواهند شد تا اطمینان حاصل کنند که به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری هیچ تاثیر منفی بر عمر باتری نداشته باشد.
 
گزارش‌های مربوط به این لایحه در حالی منتشر شده که برخی شرکت‌های تولیدکننده بزرگ نیز تاکنون برنامه‌های جدیدی را برای تعمیر دستگاه‌هایشان اعلام کرده‌اند. اپل اوایل سال جاری سرویس تعمیر آیفون در خانه را برای کاربران آمریکایی فعال کرده بود و سامسونگ ماه گذشته از برنامه‌ای برای تعمیر محصولات گلکسی توسط خود کاربران رونمایی کرده بود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.