اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

September 12, 2022
17:56 دوشنبه، 21ام شهریورماه 1401
کد خبر: 138946

استفاده بیش از ۵۵درصد وب‌سایت‌های ایرانی از CDN و DNS ابری

کلادفلر و ابر آروان رهبران بازار ایران می گویند بیش از ۵۵درصد وب‌سایت‌های ایرانی با رتبه‌ی جهانی زیر یک میلیون از CDN و DNS ابری استفاده می‌کنند.
 
تحقیقات بازار ابر آروان نشان می‌دهد از یک میلیون دامنه‌ی برتر رتبه‌بندی شده از سوی وب‌سایت Tranco، چهار هزار و هشتصد و دو دامنه، ایرانی هستند. ۵۶ درصد از این دامنه‌ها از CDN و DNS ابری و حدود ۴۴ درصدشان از خدمات غیر ابری بهره می‌برند. به‌علاوه، با وزن‌دهی به این دامنه‌ها براساس رتبه‌ی Tranco، حدود ۵۹ درصد کاربران نهایی خدمات آنلاین از سرویس‌های ابری بهره می‌برند.
 
این پژوهش نشان می‌دهد بازیگران اصلی حوزه‌ی ارایه‌ی CDN و DNS ابری ایران، کلادفلر و ابر آروان به‌عنوان سرویس‌دهنده‌ی خارجی و داخلی خدمات ابری (Public Cloud) هستند.
 
نزدیک به ۵۶ درصد وب‌سایت‌های ایرانی با رتبه‌ی جهانی زیر یک میلیون از CDN و DNS ابری و حدود ۴۴ درصد این وب‌سایت‌ها از خدمات غیر ابری استفاده می‌کنند. به‌این واسطه نزدیک به ۵۹ درصد کاربران نهایی خدمات آنلاین از CDN و DNS ابری و حدود ۴۱ درصد از خدمات غیر ابری بهره می‌برند.
۳۱.۳۰ درصد از وب‌سایت‌های ایرانی که رتبه‌ی جهانی زیر یک میلیون دارند از خدمات کلادفلر و ۲۲.۳۰ درصد از این وب‌سایت‌ها از خدمات ابر آروان استفاده می‌کنند. به دنبال استفاده‌ی این سایت ها از CDN و DNS کلادفلر و ابر آروان، ۲۳.۲۱ درصد کاربران نهایی خدمات آنلاین از سرویس‌های کلادفلر و ۲۰.۷۲ درصد کاربران نهایی خدمات آنلاین از CDN و DNS ابر آروان بهره می‌برند.
 
این پژوهش نشان می‌دهد چیزی بیش از نیمی از وب‌سایت‌های ایرانی استفاده کننده از خدمات ابری که به واسطه‌ی ترافیک و بازدید بالای‌شان در رتبه‌بندی جهانی زیر یک میلیون قرار می‌گیرند از CDN و DNS ابری کلادفلر استفاده می‌کنند. هم‌چنین سهم کلادفلر به عنوان سرویس‌دهنده‌ی خارجی خدمات ابری در ایران حدود ۱.۵ برابر سهم ابر آروان است.
باوجود سهم بیش‌تر کلادفلر نسبت به ابر آروان از وب‌سایت‌های ایرانی با رتبه‌ی جهانی زیر یک میلیون، میزان تاثیر ابر آروان روی کاربران نهایی خدمات آنلاین فاصله‌ی چندانی با تاثیر کلادفلر روی کاربران نهایی خدمات آنلاین ندارد. حتی در برخی محدوده‌ها تاثیر ابر آروان روی کاربران نهایی خدمات آنلاین بیش‌تر از کلادفلر است. برای نمونه ابر آروان هم دارای سهم بیش‌تری از وب‌سایت‌های ایرانی با رتبه‌ی جهانی یک تا پنج هزار است، هم تاثیر بیش‌تری روی کاربران نهایی خدمات وب‌سایت‌های این محدوده دارد.
 
اگر ابر آروان و کلادفلر را در نظر نگیریم، تنها ۲.۰۲ درصد وب‌سایت‌های ایرانی که به واسطه‌ی بازدید بسیار زیاد و ترافیک بالا رتبه‌ی جهانی زیر یک میلیون دارند از خدمات سایر سرویس‌دهندگان داخلی و خارجی CDN و DNS ابر عمومی (Public Cloud) استفاده می‌کنند.
 
در مجموع سهم ابر آروان و کلادفلر از وب‌سایت‌های ایرانی با رتبه‌ی جهانی زیر یک میلیون با فاصله، بیش‌تر از کل سرویس‌دهندگان خدمات غیر ابری و ۲۷ برابر سایر سرویس‌دهندگان داخلی و خارجی CDN و DNS ابری است.
 
اگر مایلید بیشتر بدانید ادامه را در این لینک بخوانید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.