فناوری اطلاعات

October 8, 2022
16:20 شنبه، 16ام مهرماه 1401
کد خبر: 139302

بایدن چهارچوب انتقال داده از اروپا به آمریکا را امضا کرد

جو بایدن، رییس جمهور آمریکا روز گذشته دستور اجرایی مربوط به چهارچوب انتقال داده از اروپا به آمریکا را امضا کرد.
به گزارش رویترز، طبق آن اقدامات امنیتی جدیدی برای جمع آوری داده توسط سازمان های اطلاعات آمریکا انجام می شود.
 
پس از آنکه دادگاه ارشد اروپا دو توافقنامه پیشین برای انتقال داده با آمریکا را به دلیل نگرانی های امنیتی لغو کرد، اکنون به نظر می رسد توافقنامه جدید به انتظار هزاران شرکت برای از سرگیری فعالیت هایشان در این زمینه پایان داده است.
 
جینا ریموندو وزیر بازرگانی آمریکا در این زمینه به خبرنگاران اعلام کرد دستور اجرایی بایدن بالاترین میزان تلاش های مشترک برای احیای اعتماد و ثبات در جریان انتقال داده ترانس آتلانتیک است و حریم داده های خصوصی کاربران اروپایی را تضمین می کند.
 
هدف این چهارچوب برطرف کردن نگرانی های دادگستری اتحادیه اروپا(CJEU) است که به ملغی شدن توافق قبلی اتحادیه اروپا- آمریکا برای انتقال داده ها در جولای ۲۰۲۰ میلادی منجر شد. چهارچوب جدید که «سپر حریم خصوصی»(Privacy Shield) نامیده می شود یک مکانیسم انتقال داده معتبر تحت قانون اتحادیه اروپا است.
 
دیدیه ریندرز کمیسیونر دادگستری اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد حتی با وجود چهارچوب جدید به طور حتم چالش های قانونی جدیدی وجود خواهد داشت اما او اطمینان دارد این قرارداد با خواسته های دادگاه یکسان است.
 
او در این باره افزود: در خصوص «سپر حریم خصوصی» به دستاوردهای واقعی رسیدیم. این چهارچوب کاملاً متفاوت است.شاید سومین تلاش مان برای ایجاد چنین چهارچوبی موفقیت آمیز باشد.
 
طبق دستور بایدن اقدامات امنیتی جدیدی بر فعالیت های جمع آوری داده توسط سازمان های اطلاعاتی آمریکا اعمال می شود و آنها ملزم خواهند بود فعالیت های لازم و متناسب در این زمینه را انجام دهند و یک سیستم دو مرحله ای جبران خسارت (نخست به ناظر سازمان اطلاعاتی و سپس به دادگاهی با قضات مستقل) را ایجاد کنند که تصمیمات آن توسط سازمان ها اجرا شود.
 
بایدن و اورسولا ون در لایدن در ماه مارس اعلام کردند توافقنامه مذکور حفاظت های قانونی بیشتری ارائه می کند و در راستای برطرف کردن نگرانی های دادگاه اتحادیه اروپا است.
 
طبق این دستور افسر حفاظت از آزادی های مدنی(CLPO)در دفتر مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده آمریکا شکایات را بررسی و در این زمینه تصمیم گیری می کند.
 
همچنین وزارت دادگستری آمریکا یک دادگاه بررسی حفاظت از داده ایجاد می کند که به طور مستقل تصمیمات CLPO را بررسی می کند. قضات با تجربه در حوزه حریم خصوصی و امنیت ملی از خارج از بدنه دولت آمریکا در این زمینه استخدام می شوند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.