سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

October 11, 2022
13:28 سه شنبه، 19ام مهرماه 1401
کد خبر: 139356

مشکلات سخت‌افزاری کامپیوتر حتی گریبان‌گیر خالق لینوکس نیز می‌شود

لینوس توروالدز، خالق لینوکس می‌گوید مشکل سخت‌افزاری سیستم‌ او که به‌طور ناگهانی اتفاق افتاده، روند توسعه‌ی نسخه‌ی جدید لینوکس را کند کرده است.
مشکلات سخت‌افزاری و سرعت پایین انتشار به‌روزرسانی نرم‌افزار جدید، بسیاری از کاربران کامپیوترهای شخصی را آزار می‌دهد. بااین‌حال اگر توسعه‌دهنده‌ی سیستم‌عاملی باشید که در اکثر بخش‌های سرورهای ابری، اندروید و اینترنت اشیاء استفاده می‌شود، مشکل شما ممکن است به مشکل بسیاری دیگر از کاربران تبدیل شود.
 
لینوس توروالدز، خالق لینوکس، یک‌شنبه‌ی این هفته به یکی از کاربران کرنل گفت کار روی نسخه‌ی جدید به‌روزرسانی لینوکس را روی یکی از لپ تاپ‌هایش به کندی پیش می‌برد چون منتظر است حافظه‌های DIMM جدید نوع ECC از راه برسند. ECC مخفف عبارت کد تصحیح خطا است. این حافظه‌ها برای جلوگیری از انواع خاصی از حملات هکری طراحی شده‌اند.
 
در ابتدا تصور می‌شد مشکل لینوس توروالدز برای توسعه‌ی نسخه‌ی جدید لینوکس به باگی در کرنل ارتباط داشته باشد، اما ظاهراً موضوع چیز دیگری است. خالق لینوکس می‌گوید حافظه‌ی DIMM لپ تاپش پس از ۲٫۵ سال به‌یک‌باره دچار مشکل شده و در طول این مدت بدون مشکل کار می‌کرده است. لینوس توروالدز می‌گوید حافظه‌ی جدید را سفارش داده و این حافظه اکنون در حال طی کردن مراحل پستی است.
 
در اوایل سال ۲۰۲۰ یعنی هنگام فرا رسیدن موج اول کرونا توروالدز اعلام کرد که پردازنده‌ی سیستمش را از Core i9-9900K به پردازنده‌ی ۳۲ هسته‌ای AMD Threadripper 3970X تغییر داده است. او گفت با این کار برای اولین بار در ۱۵ سال اخیر از سیستمی استفاده می‌کند که به پردازنده‌ی ساخت اینتل مجهز نیست. مهاجرت به پردازنده‌ی AMD باعث شد سرعت پیش‌برد پروژ‌ه‌های آزمایشی توروالدز سه برابر بیشتر شود.
 
توروالدز می‌گوید سیستمش کاملاً مبتنی‌بر ECC است، اما سیستمش را در جریان اولین محدودیت‌های ناشی از همه‌گیری کرونا بسته، یعنی در دورانی که هیچ حافظه‌ی ECC با قیمت منطقی دردسترس نبوده است: «و بعداً هرگز سراغ تهیه‌ی حافظه‌ی جدید نرفتم، تا این‌که مجبور شدم به روشی چالش‌برانگیز خطاها را تشخیص دهم.»
 
لینوس توروالدز سال گذشته به‌خاطر سیاست‌هایی که اینتل در قبال حافظه‌ی ECC دارد از این شرکت انتقاد کرد و گفت: «اینتل برای کل صنعت و همچنین کاربران، مضر است، چون سیاست‌هایی بد و گمراه‌کننده دررابطه‌با ECC دارد.» توروالدز مدتی پیش گفت که به‌لطف پروژه‌ی Asahi Linux، کار با یکی از مک بوک‌های مجهز به پردازنده‌ی M1 را نیز شروع کرده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.