اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

فیبرنوری

October 20, 2022
12:59 پنجشنبه، 28ام مهرماه 1401
کد خبر: 139618

مدیرکل تنظیم مقررات منطقه آذر خبر داد: رشد ۲۰ درصدی پوشش فیبرنوری در شش ماهه نخست امسال

مدیرکل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه آذر رگولاتوری از رشد ۲۰ درصدی تعداد خانوارهای تحت پوشش شبکه مبتنی بر فیبر نوری در این منطقه در پایان شهریور سال جاری نسبت به اسفند سال گذشته خبر داد.
62357181.jpg
رشته‌های شفاف شیشه‌ای و پلاستیکی یا فیبر نوری اکنون بخش مهمی از تجهیزات ارتباطی زیرساختی در جهان را تشکیل داده است؛ فناوری اصلی که طی سال های گذشته در بخش ارتباطات ثابت ایران به کار گرفته شده، ADSL بوده است و فناوری مبتنی‌ بر فیبر نوری یا FTTx هم سهمی کمتر را به خود اختصاص داده بود.
 
اگرچه شبکه زیرساخت کشور با سرمایه‌گذاری دولت، بیش از ۷۰ هزار کیلومتر فیبر را برای اتصال شهرهای مختلف کشور به یکدیگر فراهم کرده، اما در داخل شهرها هنوز شبکه دسترسی یا آخرین لایه اتصال به ساختمان‌های مسکونی و تجاری کشور به تجهیزات قدیمی متکی بوده که به شبکه مسی مشهور است؛ این شبکه به‌رغم گستردگی زیاد، توانایی کمی برای سازگاری با فناوری‌های جدید و استفاده از خدمات پهن باند دارد.
 
این در حالی است که بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی تا سال ۱۴۰۴ باید ۸۰ درصد خانوارها و ۱۰۰ درصد کسب‌وکارها با متوسط سرعت ۲۵ مگابیت‌ برثانیه به پهن‌باند ثابت دسترسی داشته باشند و دسترسی ۲۰ میلیون خانوار و پنج میلیون کسب‌وکار تا سال ۱۴۰۴ به اینترنت پهن‌باند ثابت باید بر بستر فیبر نوری شکل گیرد. همچنین از زمان شروع دولت سیزدهم هم عیسی زارع‌پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – به موضوع توسعه اینترنت ثابت تاکید کرده و گفته بود که برای توسعه ارتباطات ثابت و دسترسی عموم مردم در سراسر کشور به شبکه امن، پایدار، پرسرعت و ارزان باید یک عزم و اراده ملی شکل بگیرد و نهضت فیبرکشی در کشور راه بیفتد.
 
در همین رابطه به تازگی حمید فاضلی- مدیرکل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه آذر رگولاتوری- با اشاره اینکه براساس مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات بایستی حداقل ۸۰ درصد خانوارهای کشور تحت پوشش شبکه مبتنی بر فیبر نوری قرار گیرند، اظهار کرد: در شش ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۱ در منطقه آذر رگولاتوری، ۱۴هزار و ۳۱۹ خانوار تحت پوشش شبکه مبتنی بر فیبر نوری قرار گرفته‌اند.
 
وی افزود: بر اساس آمارهای موجود در مجموع تا پایان شهریور سال جاری ۸۷ هزار و ۳۴ خانوار در منطقه آذر رگولاتوری، تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفته‌اند در حالی که این آمار تا پایان سال گذشته، ۷۲ هزار و ۷۱۵ خانوار را شامل می‌شد.
 
طبق اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، فاضلی با اشاره به اینکه توزیع عادلانه خدمات حوزه ICT یکی از اهداف اصلی وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم است، گفت: در پنج ماهه ابتدایی سال جاری، ۶۳۰ روستا در حوزه ارائه خدمات ثابت، سیار و خدمات عمومی اجباری ( USO ) پایش و مشکلات موجود شناسایی و رفع شد.
 
مدیرکل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه آذر رگولاتوری یکی دیگر از اقدامات انجام شده در منطقه آذر را شناسایی و رفع ۱۱۲ تداخل رادیویی در پنج ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۱ دانست و بیان کرد: از آنجا که تداخلات رادیویی باعث افت کیفیت شبکه و اختلال در دریافت سرویس توسط مشترکان اپراتورهای تلفن همراه می‌شود، رفع این تداخلات یکی از مهمترین چالش‌های رگولاتوری است. به همین منظور در منطقه آذر با مانیتورینگ و پایش مستمر منبع تداخلات را شناسایی و مشکلات را رفع کرده‌ایم.
 
وی گفت: مشترکان در صورت مشاهده تداخل و یا کاهش کیفیت شبکه در منطقه خود، می‌توانند شکایت خود را در سامانه ۱۹۵ به آدرس اینترنتی https://۱۹۵.cra.ir ثبت کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.