سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

October 20, 2022
14:48 پنجشنبه، 28ام مهرماه 1401
کد خبر: 139626

با افزایش ۱٬۹۰۰ درصدی نرخ خرابی، ۴۰ درصد از تراشه‌های چینی معیوب‌اند

روزنامه‌ی روسی کمرسانت به نقل از منبعی آگاه می‌گوید تحریم‌ها باعث شده‌اند نرخ خرابی تراشه‌های چینیِ واردشده به روسیه به عدد فاجعه‌بار ۴۰ درصد برسد.
شرکت‌های فناوری فعال در روسیه می‌گویند متوجه نکته‌ی عجیبی در تراشه‌هایی شده‌اند که از تولیدکنندگان چینی دریافت کرده‌اند. براساس گزارش تامز هاردور به‌نقل از کمرسانت (روزنامه‌‌ای روسی با تمرکز بر سیاست و تجارت) تا ۴۰ درصد از تراشه‌هایی که شرکت‌های روسی از چین دریافت کرده‌اند معیوب بوده‌اند.
 
آن‌طور که به نظر می‌رسد نرخ خرابی تراشه‌های چینی تا ۱٬۹۰۰ درصد افزایش یافته است. کمرسانت در گزارش اختصاصی‌اش ادعا می‌کند تا پیش از جنگ بین روسیه و اوکراین، نرخ خرابی تراشه‌های چینی دو درصد بود.
 
روزنامه‌ی روسی کمرسانت که تحت مالکیت یکی از میلیاردرهای سرشناس طرفدار رئیس‌جمهور روسیه قرار دارد، گزارش خود را به نقل از یک منبع آگاه نوشته و گفته وضعیت فعلی نتیجه‌ی همه‌گیری ویروس کرونا و تحریم‌های اقتصادیِ اعمال‌شده علیه روسیه است. این روزنامه می‌گوید تحریم‌ها ضربه‌ی شدیدی به زنجیره‌ی تأمین روسیه زده‌اند و این کشور را مجبور به واردات موازی در صنعت نیمه‌هادی کرده‌اند.
 
با در نظر گرفتن این‌که اکثر دستگاه‌های مدرن و البته سخت‌افزارهای نظامی نیازمند تعداد زیادی تراشه هستند، حتی نرخ خرابی دو درصدی نیز مشکل‌ساز است، چه برسد به این‌که نرخ خرابی به عدد فاجعه‌بار ۴۰ درصد برسد. نرخ خرابی ۴۰ درصد بدین معنی است که ۴۰ درصد از تمامی تراشه‌هایی که شرکت‌های روسی از چین دریافت می‌کنند به درستی کار نمی‌کند. بدین ترتیب تولید هیچ چیزی بدون تلف کردن زمان و انرژی بسیار، امکان‌پذیر نیست.
 
روزنامه‌ی کمرسانت می‌گوید تحریم‌ها باعث شده‌اند بسیاری از واردکنندگان بزرگ روسیه را ترک کنند و به همین دلیل شرکت‌های تولیدکننده مجبور شده‌اند سراغ تأمین‌کنندگان غیررسمی بروند. این تأمین‌کنندگان درمقایسه‌با واردکنندگان بزرگ، خدمات چندان مناسبی ارائه نمی‌دهند. همچنین گفته می‌شود شرکت‌های روسی تجربه‌ی کافی ندارند و پیش از بررسی دقیق تأمین‌کننده و قطعات، سفارش‌های عظیمی ثبت می‌کنند. زمستان سال گذشته رؤسای جمهور روسیه و چین گفته بودند این دو کشور «دوستی بدون محدودیت» دارند و در زمینه‌ی همکاری با یکدیگر، هیچ مانعی نمی‌بینند.
 
وزارت صنعت و تجارت روسیه در گفت‌و‌گو با روزنامه‌ی کمرسانت می‌گوید هیچ اطلاعاتی مبنی‌بر افزایش تعداد قطعات معیوب در صنعت نیمه‌هادی دریافت نکرده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.