بازار سرمایه

رمز ارز

November 6, 2022
14:28 یکشنبه، 15ام آبانماه 1401
کد خبر: 140099

سنگاپور استفاده از ارز دیجیتالی بانک‌ مرکزی (CBDC) را بررسی می‌کند

سنگاپور استفاده از ارز دیجیتالی بانک‌ مرکزی (CBDC) برای قرارداد‌های برون‌مرزی را ارزیابی می‌کند و در این مسیر با شرکای بین‌المللی از جمله بانک ملی سوئیس همکاری خواهد داشت.
 
سنگاپور امیدوار است با همکاری‌ جهانی ساختار‌های حکومتی، استاندارد‌های فنی و سیاست‌های مورد نیاز برای به‌کارگیری CBDC در صنعت را شناسایی کند.
 
طبق اعلام بانک مرکزی و مرجع پولی سنگاپور (MAS)، این تلاش‌ها به تقویت توانایی‌های کشور در استفاده از زیرساخت ارز دیجیتالی برای تراکنش‌های برون‌مرزی کمک می‌کند.
 
این نهاد در اولین اقدام خود با همکاری بانک دی فرانس (Banque de France)، بانک ملی سوئیس و مرکز نوآوری یوروسیستم از بانک تسویه‌حساب‌های بین‌المللی (BIS) همکاری می‌کند. هدف از این همکاری کمک به تبادل و تسویه عمده حساب CBDCهای فرانک، یورو و دلار سنگاپور از طریق یک بازارساز خودکار (AMM) است.
 
مفهوم AMM یا بازارساز خودکار که معمولاً در حوزه امور مالی نامتمرکز (DeFi) استفاده می‌شود به معنی استفاده از قرارداد‌های هوشمند در راستای تسهیل مبادلات و تسویه‌حساب دارایی‌های دیجیتالی است.
 
MAS با همراهی ۱۷ بانک‌ مرکزی و بانک بین‌المللی در سندباکس CBDC سوئیفت نیز مشارکت دارد. این سندباکس در تلاش است با استفاده از تکنولوژی دفترکل توزیعی (DLT) و پلتفرم‌های پرداخت غیر-DLT، به تعامل‌پذیری ارزهای دیجیتالی برون‌مرزی کمک کند.
 
بانک مرکزی سنگاپور همچنین در بخش دیگری از فعالیت‌های خود به بررسی مکانیسم‌های احتمالی برای حفظ ارتباط CBDCها و دیگر شبکه‌های ناهمزاد ارز دیجیتالی می‌پردازد. در این بررسی‌ها نیز استفاده از قراردادهای هوشمند برای افزایش بازدهی و جلوگیری از خطرات تراکنش‌های برون‌مرزی ارزیابی می‌شود.
 
بانک مرکزی سنگاپور با انتشار خبر طرح‌های جدید خود گفت، امیدوار است مدل‌های تجاری و ساختارهایی حکومتی را با تکیه بر ارزهای دیجیتالی برای تسویه‌حساب مبادلات ارزی برون‌مرزی فراهم کند و امید دارد این مدل و ساختار‌ها، تسویه‌حساب اتمی یا مبادله همزمان دو دارایی متصل را ممکن سازند و در عین افزایش بازدهی، خطرات احتمالی را در مقایسه با زیرساخت‌های فعلی کاهش دهند.
 
این بانک همچنین به دنبال عرضه استاندارد‌های فنی برای تسهیل اتصال، تعامل‌‌پذیری و تسویه‌حساب اتمی تراکنش‌های ارزی در پلتفرم‌های مختلف و معرفی دستورالعمل‌هایی است که با متصل کردن زیرساخت‌های ارز دیجیتالی بین‌المللی، به مشارکت بیشتر در سطح جهان منتهی شود.
 
طبق اعلام راوی منون، مدیر ارشد MAS، پرداختی‌های برون‌مرزی حتی امروز هم چالش بزرگی برای بازارهای جهانی محسوب می‌شوند.
 
منون این هفته در فستیوال فین‌تک سنگاپور گفت: «[پرداخت‌های برون‌مرزی] برای اکثر مردم کُند، پرهزینه، مبهم و ناکارآمد هستند و به شبکه‌ای قدیمی از بانک‌ها تکیه دارند.» او با اشاره به آمار بانک جهانی افزود، میانگین هزینه ارسال حواله‌های پولی به خارج از مرزها همچنان نرخ هنگفت ۶ درصد است.
 
به گفته او، برای رفع این مشکل باید سیستم‌های پرداخت لحظه‌ای کشور‌ها به هم متصل و امکان انتقال پول بین این سیستم‌ها فراهم شود، درست همان‌طور که قایق‌های امروزی در آب‌های بین‌المللی رفت‌وآمد می‌کنند.
 
او با تاکید بر لزوم ایجاد یک سیستم قدرتمند برای تراکنش‌ در لحظه گفت، تسویه‌حساب اتمی می‌تواند خطرات موجود را رفع کند. به گفته او: «[تسویه‌حساب اتمی] نه تنها برای پرداختی‌های خرد، بلکه برای تراکنش‌های میان‌ارزی و اوراق بهادار نیز مفید است.»
 
MAS روز چهارشنبه (۲ نوامبر) از آزمایش‌های صنعتی در جهت بررسی کاربردهای احتمالی پول دیجیتالی قابل برنامه‌نویسی خبر داد. این آزمایش‌ها پرداخت بدون نیاز به حساب بانکی را نیز شامل می‌شوند.
 
لاورنس وانگ، وزیر اقتصاد و معاون نخست وزیر سنگاپور، هفته گذشته گفت، دولت در سه سال آینده ۱۰۶ میلیون دلار دیگر به طرح نوآوری و تکنولوژی بخش مالی (FSTI) اختصاص می‌دهد.
 
این طرح از زمان آغاز به کارش در سال ۲۰۱۵، مجموعاً با دریافت ۲۱۲ میلون دلار از بیش از ۱۵۰۰ پروژه پشتیبانی کرده است.
 
بودجه جدید ۱۰۶ میلیون دلاری دولت سنگاپور علاوه بر بخش‌های کلیدی خدمات مالی از جمله هوش مصنوعی، تحلیل و امنیت سایبری، برای حوزه‌های فین‌تک و وب ۳.۰ نیز استفاده می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.