تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

November 6, 2022
14:51 یکشنبه، 15ام آبانماه 1401
کد خبر: 140104

واحدهای صنفی فیزیکی بدون نیاز به پروانه کسب مجازی، اینماد می‌گیرند

واحدهای صنفی که دارای پروانه کسب از اتحادیه‌های فیزیکی هستند بدون نیاز به دریافت پروانه کسب از اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی، می‌توانند اینماد دریافت کنند.
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، طبق مصوبه هیات عالی نظارت بر اصناف واحدهای صنفی دارای پروانه کسب فیزیکی از اتحادیه‌های سراسر کشور هنگام دریافت اینماد در رسته‌های مرتبط، الزامی به دریافت پروانه کسب جدید از اتحادیه کشوری صنف کسب‌وکارهای مجازی ندارند.
 
طبق آخرین مصوبه این هیات این واحدهای صنفی صرفاً با ثبت اطلاعات پروانه کسب فیزیکی و استعلام برخط از سامانه ایرانیان اصناف، به صورت کاملاً سیستمی ظرف حداکثر چند ساعت اینماد به آن‌ها اعطا خواهد شد.
 
این مصوبه در شرایطی صادر شده است که پیش از این واحدهای صنفی که داری پروانه کسب بودند طبق قانون نظام صنفی در شرایطی که فعالیت خود را در فضای مجازی آغاز می‌کردند برای آن فعالیت نیز باید اقدام به دریافت پروانه فعالیت از اتحادیه کسب و کارهای مجازی می‌کردند، حال با این مصوبه هیات عالی نظارت دیگر این کسب و کارها نیازی به دریافت پروانه مجدد ندارند.
 
یک پروانه کسب کافیست
طبق این مصوبه ۴۱ گروه کالا و خدمات همزمان با داشتن پروانه کسب فیزیکی برای فعالیت در فضای مجازی نیاز به دریافت پروانه فعالیت از اتحادیه کسب و کارهای مجازی ندارند.
 
بر این اساس کسب و کارهایی که در حوزه‌های«حمل‌ونقل زمینی مسافر درون شهری، پشتیبانی حمل‌ونقل زمینی- پارکینگ، پشتیبانی حمل‌ونقل زمینی- یدک‌کش خودرو، خدمات پیک،مشاوره معاملات ملک، زمین و ساختمان، کرایه خودرو سواری و ون، کرایه اتوبوس و مینی‌بوس، کرایه ماشین‌آلات و تجهیزات ساخت‌وسا، کرایه لباس عروس، ظروف و دیگر ملزومات برگزاری مجالس، فعالیت‌های محافظت از اشخاص و مکان‌ها، رستوران و سالن غذاخوری، خدمات غذای سریع (فست فود)، طباخی و عرضه آش، حلیم و غیره، خدمات آبمیوه، بستنی و کافی‌شاپ، چایخانه، قهوه‌خانه و سفره‌خانه سنتی، تهیه غذا و پذیرایی مراسم، تالار، سالن و محوطه پذیرایی، آتلیه عکاسی و فیلمبرداری، آموزشگاه رانندگی، چاپخانه، خدمات‌ اجاره و نصب داربست، نصب، تعمیر و نگهداری آسانسور و پله‌برقی، نصب، تعمیر و نگهداری تجهیزات امنیتی و ضدسرقت، نصب، تعمیر و نگهداری اخطار و اطفای حریق، خدمات امدادی خودرو، تعمیر انواع ساعت و زیورآلات به جز مصنوعات طلا و جواهر، خدمات نظافت ساختمان، آرایشگاه‌های مردانه، آرایشگاه‌های زنانه، گرمابه، سونا و جکوزی، خدمات مطلوبیت جسمانی مردانه (سالن ماساژ، سالن آفتاب وغیره)، خدمات مطلوبیت جسمانی زنانه (سالن ماساژ، سالن آفتاب و غیره)، فروشگاه بزرگ زنجیره‌ای،فروشگاه‌ بزرگ چندمنظوره، فروش مواد و محصولات خوراکی و آشامیدنی، فروش موتورسیکلت، فروش خودروی سبک، فروش خودروی سنگین، فروش وسیله نقلیه دریایی، فروش مواد و محصولات شیمیایی به جز سوخت، عطاری.» فعالیت می‌کنند اگر پروانه کسب و کار در فضای فیزیکی داشته باشند دیگر نیازی به دریافت پروانه کسب در فضای مجازی نیست.
 
کسب و کارهایی که باید پروانه کسب مجازی بگیرند
از سویی در مصوبه هیات عالی نظارت بر اصناف تاکید شده است که فعالیت‌هایی که ماهیت مجازی داشته یا معادلی در رسته فعالیت‌های فیزیکی ندارند یا طبق ضوابط اختصاصی ابلاغی دبیرخانه هیئت عالی نظارت بر اصناف الزام به دریافت پروانه کسب مجازی دارند، همچنان نیازمند دریافت پروانه کسب مجازی از اتحادیه کشوری صنف کسب‌وکارهای مجازی خواهند بود.
 
این موارد نیز طبق گروه‌بندی کالا و خدمات سامانه اینماد شامل ۷ مورد  است. حمل‌ونقل زمینی مسافر درون شهری- هوشمند، حمل‌ونقل زمینی بار (درون شهری)- هوشمند، بستر درج آگهی، بازاریابی شبکه‌ای،آموزش در محل،حراج کالا (مزایده برخط)، فروش طلا و جواهر ۷ گروه مشاغلی هستند که باید حتما پروانه کسب و کارهای مجازی را دریافت کنند چرا که هیچ فعالیتی در فضای فیزیکی ندارند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.