سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

November 16, 2022
16:58 چهارشنبه، 25ام آبانماه 1401
کد خبر: 140501

ابرکامپیوتر جدید Andromeda با توان بیش از 1 اگزافلاپ در آمریکا معرفی شد

شرکت Cerebras از ابرکامپیوتر جدیدی به نام Andromeda رونمایی کرده که برای اجرای عملیات‌های هوش مصنوعی ساخته شده است.
شرکت Cerebras Systems به تازگی از ابرکامپیوتر Andromeda AI پرده برداشته که 13.5 میلیون هسته دارد و می‌تواند برای یادگیری ماشینی استفاده شود. این ابرکامپیوتر بیش از 1 اگزافلاپ توان رایانشی هوش مصنوعی را با نرخ 16 بیت و دقت نیمه ارائه می‌کند.
 
ابرکامپیوتر «آندرومدا» از خوشه‌ای 16تایی از کامپیوترهای Cerebras C-2 ساخته شده که به هم وصل شده‌اند. هر CS-2 یک تراشه Wafer Scale Engine یا به اختصار WSE-2 دارد که در حال حاضر بزرگ‌ترین تراشه تاریخ با اندازه 54 سانتی‌متر مربع، 850 هزار هسته و 2.6 میلیارد ترانزیستور است.
 
شرکت Cerebras این تراشه را در دیتاسنتری در سانتاکلارای کالیفرنیا با هزینه‌ای در حدود 35 میلیون دلار ساخته است. تراشه WSE-2 برای کارهایی مثل مدل‌های زبانی بزرگ استفاده می‌شود و چند وقتی است که در حوزه‌های دانشگاهی و تجاری به کار گرفته شده است. این شرکت می‌گوید: «آندرومدا از طریق موازی‌سازی ساده داده‌ها در مدل‌های زبانی بزرگ کلاس GPT شامل GPT-J, GPT-3 و GPT-NeoX به مقیاس‌پذیری در سطح نزدیک به ایده‌آل دست می‌یابد.»
 
مقیاس‌پذیری ابرکامپیوتر Andromeda به چه صورت است؟
مقیاس‌پذیری در سطح نزدیک به ایده‌آل یعنی وقتی Cerebras کامپیوترهای CS-2 بیشتری را به ابرکامپیوتر Andromeda اضافه کند، زمان آموزش روی شبکه‌های عصبی کاهش می‌یابد. به‌علاوه، این شرکت مدعی است که ابرکامپیوتر آن‌ها می‌تواند کارهایی را انجام دهد که سیستم‌های مبتنی بر توان GPU نمی‌توانند انجام دهند.
 
اینکه چه مقدار از ادعاهای Cereberas حقیقت دارد، هنوز مشخص نیست، اما این شرکت در دنیایی که همه به سمت آموزش مدل‌های یادگیری ماشینی روی پردازشگرهای گرافیکی انویدیا رفته‌اند، مسیر جالبی را انتخاب کرده است.
 
آندرومدا در مقایسه با برترین ابرکامپیوترهای جهان چه عملکردی خواهد داشت؟ در حال حاضر، ابرکامپیوتر Frontier در آزمایشگاه ملی اوک ریج توانی در حدود 1.1 اگزافلاپ در نرخ 64 بیتی با دقت دو‌برابری دارد. گفتنی است که دسترسی به آندرومدا از همین حالا به‌صورت از راه دور برای کاربران ممکن است. دانشگاه کمبریج، آزمایشگاه ملی آرگون و دستیار صوتی JasperAI هم مشغول استفاده از این کامپیوتر هستند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.