لبه تکنولوژی

November 20, 2022
11:43 یکشنبه، 29ام آبانماه 1401
کد خبر: 140594

ابداع یک فناوری رباتیک برای تشخیص و درمان همزمان سرطان ریه

دانشمندان می‌گویند موفق به ابداع یک فناوری رباتیک جدید و انقلابی شده‌اند که می‌تواند به تشخیص زودهنگام و درمان سرطان ریه به صورت همزمان کمک کند.
 
به گزارش سی‌بی‌اس فیلادلفیا، یک فناوری رباتیک جدید توسعه یافته است که سرطان ریه را خیلی زود تشخیص می‌دهد و همچنین توانایی درمان همزمان آن را دارد.
 
گزارش سالانه انجمن ریه آمریکا نشان می‌دهد که نرخ بقای پنج ساله در مبتلایان به سرطان ریه که در حال حاضر ۲۵ درصد برآورد شده، تا حدی به لطف این فناوری جدید در حال افزایش است.
 
یکی از رقم زنندگان این موفقیت، کاتلین مک‌گین است که سرطان ریه خود را زود تشخیص داد و با این روش رباتیک جدید آن را درمان کرد. مک‌گین می‌گوید: من به آینده‌ام بسیار خوشبین هستم.
 
این فناوری جدید "برونکوسکوپی رباتیک"(robotic bronchoscopy) نامیده می‌شود و به پزشکان اجازه می‌دهد تا به قسمت‌های کوچک و سخت‌دسترس ریه دسترسی پیدا کنند، قسمت‌هایی که با ابزارهای معمولی نمی‌توان به آن‌ها دست یافت.
 
دکتر پارتریک راس این فناوری جدید را «انقلابی» می‌نامد، زیرا علاوه بر تشخیص سرطان در مراحل اولیه، به پزشکان امکان می‌دهد همزمان آن را درمان کنند.
 
وی می‌گوید: وقتی بیماران از بیهوشی بیدار می‌شوند، به آنها می‌گوییم شما سرطان ریه داشتید و اکنون درمان شده است. این فناوری واقعا انقلابی است.
 
بیماران در معرض خطر باید غربالگری شوند
در حال حاضر، این فناوری جدید عمدتاً برای کسانی که نیاز به بیوپسی توده ریه دارند، استفاده می‌شود، اما پزشکان می‌گویند هر کسی که در معرض خطر است باید غربالگری شود.
 
انجمن ریه آمریکا می‌گوید متاسفانه سیگاری‌های سابق که به این درمان دسترسی دارند، غربالگری‌های توصیه شده را دریافت نمی‌کنند. علاوه بر این، تعداد فزاینده‌ای از زنان جوان و غیرسیگاری به طور فزاینده‌ای به سرطان ریه مبتلا می‌شوند و هر دوی این گروه‌ها باید در بررسی شدن و غربالگری اهتمام بیشتری به خرج دهند.
 
پزشکان لی فیلیپ که مادر سه فرزند و یک دونده است را مثال می‌زنند که هرگز سیگار نکشیده و به‌ طور شگفت‌انگیزی در سن ۴۳ سالگی به سرطان ریه مرحله چهار مبتلا شده است.
 
فیلیپ می‌گوید: وقتی بعد از بیوپسی استخوان به من گفتند سرطان ریه داری، شوکه کننده بود. من و مادرم و شوهرم همگی در آن اتاق بودیم.
 
این تعجب آور نیست، زیرا گزارش جدید درباره وضعیت سرطان ریه تأیید می‌کند که در سال جاری نزدیک به ۲۳۷ هزار نفر در ایالات متحده مبتلا به این بیماری تشخیص داده شده‌اند. البته این بدان معنا نیست که هیچ امیدی برای مبتلایان به این بیماری وجود ندارد.
 
دکتر بابی ماهاجان از انجمن ریه آمریکا می‌گوید: ما تا ۲۵ درصد بقای پنج ساله داریم که نسبت به بقای ۱۷ درصدی در سال ۲۰۱۵ به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. ما بخش زیادی از این موفقیت را مدیون تشخیص زودهنگام، درمان‌های بهتر و درمان‌های سیستمیک برای بیماران مبتلا به سرطان ریه هستیم.
 
بیمارانی که هرگز سیگار نکشیده‌اند
در حال حاضر تخمین زده می‌شود که تا ۲۰ درصد از افراد مبتلا به سرطان ریه هرگز سیگار نکشیده‌اند و به دلیل سایر عوامل خطر از جمله دود دست دوم، آلودگی هوا و گاز رادون(دومین عامل اصلی سرطان) به این بیماری مبتلا شده‌اند.
 
در واقع پزشکان می‌گویند، هر کسی که ریه داشته باشد ممکن است به سرطان ریه مبتلا شود. البته آنها هنوز به دلایل مشخصی نرسیده‌اند که چرا تعداد فزاینده‌ای از زنان جوان مبتلا به سرطان ریه تشخیص داده می‌شوند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.