اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

December 13, 2022
13:24 سه شنبه، 22ام آذرماه 1401
کد خبر: 141227

هزینه قطعی اینترنت در دنیا ۴۰ میلیارد دلار برآورد شد

هزینه قطع اینترنت و اعمال محدودیت از سال ۲۰۱۹ تا ۲۳ نوامبر ۲۰۲۲ در جهان حدود ۴۰ میلیارد دلار اعلام شد.
 
top10vpn از وب‌سایت‌های مستقل که وی‌پی‌ان‌ها را از نظر امنیت بررسی می‌کند و محتوای تحقیقاتی در مورد امنیت و اینترنت منتشر می‌کند، در به‌روزرسانی جدید گزارش «شاخص هزینه جهانی قطع اینترنت»، تاثیر اقتصادی خاموشی‌های عامدانه و بزرگ اینترنت و همچنین شبکه‌های اجتماعی را در سراسر دنیا بررسی کرده است.
 
طبق این گزارش، برخی از کشورهای دنیا در ۲۰۲۲ بزرگ‌ترین خاموشی‌ها و اعمال محدودیت‌ها و در پی آن تاثیرات منفی اقتصادی را شاهد بوده‌اند. روسیه، میانمار و ایران در صدر لیست قرار دارند که به‌ترتیب هزینه‌های ۱۸ میلیارد دلار، ۸۲۷ میلیون دلار و ۶۱۳ میلیون دلار را متحمل شده‌اند.
 
قطع عمدی اینترنت در سراسر جهان هر ساله میلیاردها دلار هزینه و زیان به اقتصاد جهانی تحمیل می‌کند. top10vpn به کمک ردیاب خود که در واقع ابزاری است که نت‌بلاکس توسعه داده، پیامدهای مالی این اقدامات را به طور همزمان در مناطق مختلف نظارت می‌کند، و همچنین مدت‌زمان و گستره قطعی اینترنت و شبکه‌های اجتماعی را می‌سنجد.
۱۰ کشور برتر در زمینه قطعی اینترنت و برآورد خسارت احتمالی از قطعی اینترنت برآن کشورها
 
تعطیلی شبکه‌های اجتماعی، خاموشی اینترنت و همچنین اعمال محدودیت به ISPها در این گزارش مدنظر قرار گرفته‌اند. خاموشی اینترنت زمانی است که دسترسی کلا بسته است و اعمال محدودیت زمانی است که سرعت در حد 2G پایین می‌آید و فقط پیغام‌های متنی و تماس‌های صوتی ممکن است. این شکل از دسترسی به اینترنت را نیز می‌توان نوعی خاموشی دانست که در دنیای دیجیتالی امروز، نوع شدیدی از سانسور در نظر گرفته می‌شود؛ سانسوری که فقط حقوق شهروندان را زیر سوال نمی‌برد، تاثیرات منفی اقتصادی را نیز به جامعه وارد می‌کند.
 
بزرگ‌ترین تعطیلی اینترنت در سال ۲۰۲۲ در روسیه و در پی حمله به اوکراین رخ داد که طی آن دسترسی به اینستاگرام، فیس‌بوک، توییتر بسته شد. در این میان تقاضا برای وی‌پی‌ان‌ها در این کشور افزایش قابل‌توجهی یافت.
 
دسترسی به اینترنت موبایل در قزاقستان نیز در پی اعتراضات مردم به مدت تقریبا یک روز کامل در چهارم ژانویه قطع شد. باید اشاره کرد قزاقستان و ازبکستان در رتبه چهارم و پنجم قرار دارند. هند جایگاه ششم را از آن خود کرده است و بعد از آن نوبت اتیوپی، نیجریه، کوبا، ترکمنستان، ترکیه و سودان می‌رسد. دلیل اعمال محدودیت در هند بنا بر گزارش‌ها، امتحانات سراسری ذکر شده است. می‌توانید اینجا جزئیات بیشتری در مورد مدت‌زمان، علت و هزینه محدودیت اینترنت را ببیند.
 
تکنیک‌های مختلفی در راستای قطع اینترنت در کشورهای متفاوت به کار گرفته می‌شود، از کاهش شدید سرعت تا خاموشی سراسری. در این میان، آی‌اس‌پی‌ها مجبور می‌شوند روش‌های مختلفی را برای قطع دسترسی به کار بگیرند، مثلا تعطیلی شبکه که با راه‌اندازی internet kill-switch رخ می‌دهد. روش دیگر BGP یا Border Gateway Protocol است. در واقع BGP امکان سفر داده از منبع به مقصد را فراهم می‌آورد. مسدود کردن آی‌پی و Protocol  ، فیلترینگ DNS نیز از دیگر روش‌هاست.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.