امنیت

فناوری اطلاعات

December 19, 2022
18:33 دوشنبه، 28ام آذرماه 1401
کد خبر: 141383

حملات سایبری هوش مصنوعی تا ۵ سال آینده گسترده تر می شوند

طبق تحقیقی که در فنلاند انجام شده احتمالا در ۵ سال آینده حملات سایبری مبتنی بر هوش مصنوعی گسترده تر می شوند و به طور حتم تکنیک های جعل هویت در حملات فیشینگ ارتقا می یابند.
به گزارش اینترستینگ انجینرینگ، یک گزارش تحلیلی سایبری جدید هشدار داده در آینده حملات سایبری که با کمک هوش مصنوعی انجام می‌شوند، احتمالاً گسترده‌تر و تهاجمی‌تر شوند.
 
شرکت امنیت سایبری و حریم خصوصی «ویت سکیور»، آژانس حمل ونقل و ارتباطات فنلاند و آژانس ملی ذخایر اضطراری این کشور در نوشتن گزارش همکاری کرده اند.
 
اندی پاتل یکی از محققان «ویت سکیور» در این باره می‌گوید: هرچند محتوای تولید شده با هوش مصنوعی برای مقاصد مهندسی اجتماعی به کار می‌رود، اما تکنیک‌های این فناوری برای کمپین‌های مستقیم طراحی شده اند و می‌توانند حملات مستقیم انجام دهند یا کنترل بدافزاری را برعهده گیرند که هنوز ردیابی نشده است.
 
چنین تکنیک‌هایی نخست توسط گروه‌هایی با منابع وسیع و ماهر مانند هکرهای دولتی انجام می‌شود. این تحقیق روندها و پیشرفت‌های فعلی در هوش مصنوعی، حملات سایبری و دیگر حوزه‌های متداخل را بررسی کرد و نتایج نشان داد مراحل اولیه به کارگیری و تکامل اقدامات پیشگیرانه در برابر تهدیدهای پیش رو کلیدی است.
 
مؤلفان پژوهش معتقدند با اطمینان می‌توان ادعا کرد هک‌های مبتنی بر هوش مصنوعی اکنون بسیار نادر هستند و بیشتر اوقات برای مقاصد مهندسی اجتماعی به کار می‌روند. با این وجود آنها به شیوه‌هایی به کار می‌روند که تحلیلگران و محققان نمی‌توانند به طورمستقیم آنها را رصد کنند.
 
هم اکنون بیشتر سیستم‌های هوش مصنوعی توسعه یافته به اندازه انسان هوشمند نیستند و نمی‌توانند به طور خودکار حملات سایبری را برنامه ریزی کنند.
 
اما مهاجمان سایبری احتمالاً در ۵ سال آینده نوعی از این فناوری را ابداع می‌کنند که قادر خواهد بود به طور خودکار ضعف‌ها را شناسایی، کمپین هک را برنامه ریزی کند و انجام دهد، از روش‌های مخفیانه برای اجتناب از سیستم‌های دفاعی استفاده و داده‌های سیستم‌های مبتلا به بدافزار را استخراج کند.
 
در بخش دیگری از گزارش آمده است: حملات مبتنی بر هوش مصنوعی به دلیل ماهیت اتوماسیون این فناوری سریع‌تر انجام می‌شوند و قربانیان بیشتری را هدف می‌گیرند.
 
حملات هوش مصنوعی به طور حتم جعل هویت را پیشرفته‌تر می‌کند. از این تکنیک به طور مرتب در حملات سایبری فیشینگ استفاده می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.