فناوری اطلاعات

December 24, 2022
16:22 شنبه، 3ام دیماه 1401
کد خبر: 141524

تهدید ChatGPT پشت گوش آلفابت

در پی ارایه موفقیت آمیز چت بات هوش مصنوعیChatGPT ، سوندار پیچای، مدیر عامل گوگل، شخصاً مدیریت استراتژی هوش مصنوعی این شرکت را بر عهده گرفت.
 
انتشار چت‌بات هوش مصنوعیChatGPT  موجب شده که گوگل «وضعیت قرمز» اعلام کند.
 
به نوشته نیویورک تایمز، پیچای کارگروه‌های متعددی را در گوگل مسوول پاسخ به تهدید این چت بات کرده است.
 
مساله از آنجا مهم است که رقابت شدیدی بر سر این فناوری هوش مصنوعی در بین شرکت‌های فناوری در جریان است و حالا شرکت OpenAI با محصول خود توانسته از گوگل جلو بیتفد.
 
از سوی دیگر، چت‌بات ChatGPT   به جای لیستی از پیوندها، به پرسش‌ها در قالب متن ساده پاسخ می‌دهد. این امر می‌تواند به همان اندازه مدل فعالیت موتورهای جست‌وجو را مختل کند.
 
بر اساس این گزارش، جرمی‌ هوارد، محقق هوش مصنوعی، در ماه جاری یک روبات چت آنلاین به نام ChatGPT را به دختر 7 ساله خود معرفی کرد که چند روز قبل توسط OpenAI، منتشر شده بود و به دخترش گفت هر چه را به ذهنش می‌رسد از چت بات بپرسد. 
 
سوال‌های دختر هوارد این بود که «مثلثات برای چه چیزی خوب است، سیاهچاله‌ها از کجا آمده‌اند و چرا مرغ‌ها روی تخم‌های خود می‌نشینند.» چت‌بات هم هر بار با نثری واضح و با نقطه‌گذاری مناسب به این سوالات پاسخ می‌داد.  OpenAI از جمله شرکت‌ها، آزمایشگاه‌های دانشگاهی و محققان مستقلی است که روی ساخت روبات‌های گفت‌وگوی پیشرفته‌تر کار می‌کنند. این سیستم‌ها نمی‌توانند دقیقاً مانند یک انسان چت کنند؛ اما قادرند اطلاعات را با سرعتی بسیار فراتر از بشر بازیابی، دسته‌بندی و ارایه کنند.
 
پس از انتشار ChatGPT که تا کنون توسط بیش از یک میلیون نفر استفاده شده است، بسیاری از کارشناسان معتقدند که این چت‌بات‌ها می‌توانند جایگزین موتورهای جست‌وجویی مانند گوگل و بینگ شوند.
 
این ابزارهای هوش مصنوعی می‌توانند به جای لیست‌های طولانی متشکل از لینک‌ها که توسط موتورهای جست‌وجو ارایه می‌شود، اطلاعات را در قالب جملات ارائه دهند. ضمنا روش انتقال مفاهیم هم به گونه‌ای که برای مردم بیشتر قابل درک است.
 
گوگل اخیراً سیستمی ‌را به‌طور ویژه برای مکالمه ساخته است که LaMDA یا مدل زبانی برای برنامه‌های گفت‌وگو نامیده می‌شود. در بهار امسال، یکی از مهندسان گوگل ادعا کرد که برنامه LaMDA دارای قدرت درک است که البته مشخص شد این ادعا درست نبوده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.