سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

December 31, 2022
11:22 شنبه، 10ام دیماه 1401
کد خبر: 141756

ظاهراً گوگل با هدف تقویت تراشه‌های تنسور به‌دنبال خرید Nuvia بوده است

ظاهراً گوگل تمایل داشته است به‌منظور بهبود تراشه‌های اختصاصی تنسور، Nuvia که در حوزه‌ی طراحی تراشه فعالیت دارد را به‌تصاحب خود درآورد.
کوالکام سال گذشته Nuvia را خریداری کرد. این استارتاپ که برخی کارمندان سابق گوگل و اپل آن را راه‌اندازی کرده‌اند روی تراشه‌ی سفارشی ARM کار می‌کرد و کوالکام درواقع با هدف رقابت بهتر با غول فناوری مستقر در کوپرتینو، آن را به‌تصاحب خود درآورد. ازطرف دیگر، یکی از مدیران ارشد Nuvia در طراحی تراشه‌ی M1 اپل، نقش معمار اصلی را داشته است. گزارش‌های اخیر نشان می‌دهند تعدادی از نام‌های بزرگ حوزه‌ی فناوری ازجمله گوگل، به‌دنبال تصاحب Nuvia بوده‌اند.
 
تمایل غول جستجوی‌ اینترنت به خرید Nuvia جالب به‌نظر می‌رسد زیرا دلیل اصلی آن احتمالاً بهبود تراشه‌های تنسور بوده است. درحال‌حاضر گوگل روی سیستم-روی-چیپ‌های تنسور که در گوشی‌های هوشمند سری پیکسل مورداستفاده قرار می‌گیرند، کنترل زیادی ندارد اما دسترسی به طراحان تراشه که توانایی طراحی هسته‌های ARM سفارشی‌سازی‌شده را دارند، یعنی دیگر نیازی نیست این شرکت برای تولید پردازنده‌های اختصاصی خود، به سامسونگ و تراشه‌های اگزینوس آن وابسته باشد. دونفر از بنیان‌گذاران Nuvia قبلاً در گوگل کار می‌کردند که یکی از آن‌ها نقش معمار اصلی سیستم-روی-چیپ‌های این شرکت (به‌احتمال زیاد، تراشه‌ی تنسور) را برعهده داشته است.
 
تلاش‌های Nuvia در طراحی تراشه‌ها درحال‌حاضر در پلتفرم Oryon کوالکام دیده می‌شود. یکی از سخن‌گویان کوالکام در پاسخ به این سؤال که آیا Oryon تراشه‌ای است که Nuvia قبلاً روی آن کار می‌کرد یا خیر، اظهارداشت:
 
ساخت پردازنده‌ی سفارشی ما با کمک Nuvia، زمانی که این استارتاپ مشغول توسعه‌ی آن بود آغاز و پس‌از خریداری شدن شرکت مذکور، با کمک مهندسان کوالکام تکمیل شد.
– سخن‌گوی کوالکام
 
 
 
امکان دارد در نگاه اول این‌طور به‌نظر برسد که دو تیم مجزا روی ساخت تراشه‌های Oryon کار کرده‌اند اما درواقع مهندسان Nuvia نیز به‌عنوان مهندسان کوالکام شناخته می‌شوند. به‌نوشته‌ی XDA، گوگل با خرید Nuvia نه‌تنها به مهارت تیمی درسطح جهانی که به طراحی سیستم-روی-چیپ آشنایی دارند دسترسی پیدا خواهد کرد بلکه می‌تواند از توانایی‌های استارتاپ مذکور در ساخت نسخه‌ی جدید تنسور بهره ببرد.
 
البته کوالکام در فرآیند خرید Nuvia با مشکلاتی مواجه شد. ARM از کوالکام به‌دلیل نقض توافق‌نامه‌ی مجوز شکایت کرده است. این شکایت ادعا می‌کند کوالکام درتلاش است از مجوز ARM استارتاپ Nuvia بدون دریافت مجوز، استفاده کند. ARM مدعی شده است کوالکام نمی‌تواند صرفاً با تصاحب Nuvia از مجوزهای آن استفاده کند، اگرچه کوالکام استدلال کرده است مجوز‌های ARM را دارد که به این شرکت اجازه می‌دهد برای ساخت پردازنده‌های سفارشی از آن استفاده کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.