اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

December 31, 2022
13:14 شنبه، 10ام دیماه 1401
کد خبر: 141761

راهکار وزارت آموزش و پرورش برای مقابله با تقلب در آزمون: اینترنت حوزه‌های امتحان نهایی کشور را محدود کنید

قطع اینترنت در محدوده‌های برگزاری کنکور سراسری تبدیل به رویه‌ای عادی شده و به‌نظر می‌رسد برای امتحانات نهایی هم در‌حال تکرار است.
مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش از وزارت کشور خواستار قطع و محدودیت اینترنت در حوزه‌های برگزاری امتحانات نهایی مدارس شد. این درخواست در پی انتشار پاسخ سؤالات امتحانات نهایی در‌حین آزمون مطرح شده است.
 
قطع اینترنت حوزه‌های امتحانی موضوع تازه‌ای نیست و طی سالیان اخیر تبدیل به یکی از راهکارهای مسئولین برای مقابله با تقلب شده است. «محسن زارعی»، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش در گفت‌وگو با فارس اعلام کرد برای افزایش امنیت امتحانات نهایی، درخواست قطع اینترنت را داده‌اند:
 
«اگر این اتفاق بیفتد بحث انتشار سؤالات انجام نمی‌شود. واقعیتش این است که تاکنون می‌خواستیم مردم آسیب نبینند. به همین جهت خیلی اصرار نداشتیم؛ ولی می‌بینیم راهی نیست. به همین دلیل به وزارت کشور درخواست دادیم که اینترنت حوزه‌های امتحانی محدود شود و نتوانند انتشار تصاویر را انجام دهند.»
 
اما علت چنین درخواستی به لو‌رفتن سؤالات امتحان نهایی باز می‌گردد. امتحانات نهایی نوبت اول دانش‌آموزان که تأثیر بسزایی در کنکور سراسری آن‌ها دارد، از سوم دی‌ماه آغاز شده است. روز شنبه و در‌حالی‌که هنوز امتحان شروع نشده بود، سؤالات و پاسخ‌های آزمون در کانال‌های فضای مجازی منتشر شد؛ اگرچه مرکز ارزشیابی نظام آموزش و پرورش از اشتباه بودن سؤالات و جواب‌ها خبر داد، اما 20 دقیقه پس از شروع امتحان نهایی مجدداً سؤالات و پاسخ‌های صحیح در فضای مجازی پخش شد.
 
بررسی‌ها نشان داد داوطلبی در‌حین برگزاری امتحان از سؤالات عکس گرفته و آن‌ها را ارسال کرده است. همین موضوع موجب شده تا مسئولان آموزش و پرورش خواهان قطع اینترنت در ایام برگزاری امتحانات نهایی شوند.
 
زارعی همچنین با تأکید بر اینکه کارگروه تقلب، فعال‌تر از قبل شده است، اظهار داشت از پلیس فتا خواسته‌اند تا کانال‌های فضای مجازی را در‌حین امتحانات رصد و مدیران آن‌ها را شناسایی کنند.
 
گفتنی است چند سالی است که در ایام برگزاری کنکور سراسری، اینترنت در محدوده‌های برگزاری آزمون قطع می‌شود؛ موضوعی که با انتقاد مردم و ساکنین این مناطق روبه‌رو شده است. وزیر ارتباطات نیز پیش از این در واکنش به این قطعی‌ها، گفته بود که وزارت علوم مسئول این تصمیم است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.