دومین جلسه شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم، به ریاست آبت الله رئیسی برگزار شد و برنامه 10 ساله فضایی کشور به تصویب رسید.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و به نقل از ایرنا، دومین جلسه شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم، به ریاست آیت الله رئیسی رئیس جمهوری و با حضور اعضای حقیقی و حقوقی این شورا، برگزار شد.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی چهارشنبه شب در دومین جلسه شورایعالی فضایی در دولت سیزدهم، با ابراز رضایت از پیشرفتهای صورت گرفته در صنعت فضایی، توفیقات حاصل شده در این زمینه را شاهدی بر شکست تحریمها و تلاش برای منزوی کردن جمهوری اسلامی ایران و عقب نگه داشتن کشور از صنایع پیشرفته دنیا دانست.
رئیس جمهور در این جلسه با قدردانی از تلاشهای صورت گرفته برای تدوین چشمانداز ۱۰ ساله صنعت فضایی کشور، بر همافزایی ظرفیتهای کشور در حوزه فضایی و همچنین استفاده از همه زمینههای مساعد ایجاد شده برای ارتقای صنعت فضایی کشور تاکید کرد.
رئیسی با اشاره به مغلطه و فضاسازی دشمن برای محدود کردن دستاوردهای صنعت فضایی کشور به کاربردهای نظامی، صنعت فضایی را از جمله صنایع پیشران دانست که با ارتقای صنایع و علوم و فنون رشتههای دیگر افزایش قدرت کشور را موجب خواهد شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه ایران از جمله معدود کشورهایی است که به فناوری پرتاب فضاپیما دست یافته است، افزود: با ادامه تلاشها و دستیابی به توانمندی علمی استقرار ماهواره بومی در مدار ژئو، تهدیدها و تحریمهای دشمنان در عرصه پخش شبکههای تلویزیونی و ماهوارهای علیه کشورمان بیاثر خواهد شد.
آیتالله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش، دانشمندان این صنعت را سرمایهای بزرگ برای کشور دانست و با تاکید بر ضرورت تامین نیازهای علمی و تحقیقاتی فعالان این صنعت، هزینه در عرصه علوم و صنایع فضایی را نوعی سرمایهگذاری پربازده برای کشور دانست و گفت: علوم و صنایع فضایی امروز یکی از عرصههای پررونق اقتصادی و تجاری در دنیاست و فعالیتهای ما در این عرصه نیز باید معطوف به تجاریسازی این علوم و صنعت باشد.
در ابتدای این جلسه، حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی و دبیر شورای عالی فضایی، گزارشی از روند اجرای مصوبات اولین جلسه این شورا در دولت سیزدهم، به اعضا ارائه کرد و عملکرد ارگانهای مختلف و مرتبط با بخش فضایی کشور مورد ارزیابی اعضای جلسه قرار گرفت.
همچنین در این جلسه موضوعات متعددی پیرامون بخش فضایی به خصوص برنامه 10 ساله فضایی مطرح و نهایتا این برنامه راهبردی به تایید و تصویب شورای عالی فضایی رسید.
طبق این برنامه، جمهوری اسلامی ایران در 10 سال آینده تبدیل به یک قطب منطقهای در توسعه فناوریهای فضایی و ارائه خدمات پرتابهای فضایی خواهد شد که این هدف گذاری، با تکیه بر توانمندی داخلی و دانش متخصصان کشورمان باید محقق شود.
یکی از مهمترین اهداف برنامه 10 ساله فضایی کشور، طرح ریزی و اجرای ماموریتهای فضایی در راستای بهره مندی شهروندان، کسب و کارها، دستگاههای اجرایی از فناوریهای روز دنیا است که کمک شایان توجهی به رفع مشکلات مردم در حوزههای مختلف خواهد کرد.
توسعه زیرساختهای پرتاب و ایستگاههای زمینی، سرعت بخشیدن به روند طراحی و ساخت ماهوارههای مخابراتی، پرتاب ماهوارههای سنجشی با دقت یک متر و کمتر، حرکت در مسیر تعاملات بینالمللی و اجرای پروژههای مشترک، اجرای طرحهای اکتشافاتی با تمرکز بر توسعه زیرساختها، برنامه ریزی جهت رسیدن به پرتاب محمولههایی با وزن بالا و … از جمله دیگر سرفصلهای برنامه 10 ساله فضایی کشور است.
بنابه این گزارش، نخستین جلسه شورای عالی فضایی آذر ماه سال 1400 بعد از 11 سال تعطیلی این شورا، به ریاست آیت الله رئیسی رئیس جمهوری برگزار شده بود.