اپلیکیشن

تلفن همراه

January 18, 2023
16:04 چهارشنبه، 28ام دیماه 1401
کد خبر: 142438

شل کن، سفت کن فیلترینگ/ ماجرای رفع فیلتر گوگل پلی چیست؟

در حالی که از عصر روز دوشنبه به ناگاه بسیاری از کاربران از رفع فیلتر گوگل پلی خبر دادند – چیزی که ایرنا خبرگزاری دولت هم آن را تایید کرد- و حتی برخی کاربران  پا را فراتر گذاشتند و اعلام کردند که محدودیت های دسترسی به  اینستاگرام نیز برای آن ها رفع شده است.
اما با گذشت کمتر از 24 ساعت اظهار نظرها و بررسی ها نشان می دهد محدودیت روی گوگل پلی دوباره بازگشته و دسترسی به اینستاگرام هم مطابق روال قبل بدون فیلترشکن غیر ممکن است. هر چند معدودی از کاربران همچنان از دسترسی آزادانه به این پلتفرم ها خبر می دهند.
 
به گزارش سایت های فناوری اطلاعات، اگرچه بعدازظهر دوشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۱ با بررسی‌های مختلف و گزارش‌های متعدد مشخص شد که فروشگاه نرم افزاری گوگل یا گوگل پلی استور و حتی اینستاگرام در ایران و روی بعضی ارائه دهندگان اینترنت، رفع فیلتر شده اند، با این حال بررسی‌های بیشتر از بازگشت فیلترینگ گوگل پلی استور و اینستاگرام خبر می‌دهد و به نظر می‌رسد که رفع محدودیت این پلتفرم یک اختلال در فیلترینگ بوده است. انتظار می‌رفت که رفع فیلتر گوگل پلی استور اختلال نباشد و اجازه دسترسی کاربران اندروید به یکی از ضروری‌ترین نیازهای دستگاه‌هایشان، دوباره ممکن شده باشد.
 
گوگل پلی استور فروشگاه نرم افزاری سیستم عامل اندروید است که می‌توانید بازی و نرم افزارهای خود را از آن دانلود کنید و آن‌ها را به روز نگه دارید. دسترسی به گوگل پلی استور برای هر دستگاه اندرویدی یک نیاز ضروری و پایه‌ای محسوب می شود که اگر این دسترسی فراهم نشود حتی امنیت کاربران به خطر خواهد افتاد.
 
در این میان مهر در خبری نوشت: کاربران اینترنت در سراسر کشور بروز اختلال و کندی در اینترنت را گزارش کرده اند. این اختلال از شب گذشته(دوشنبه شب) شروع شده و به نظر می رسد رفع فیلتر در برخی اپراتورهای همراه نیز ناشی از همین اختلال باشد. براساس این گزارش، روابط عمومی و امور بین الملل شرکت ارتباطات زیرساخت در اطلاعیه ای اعلام کرد: «به دلیل بروز مشکلات فنی در راستای توسعه شبکه، شاهد افت موقت کیفیت سرویس IXP خواهیم بود. از شکیبایی شما تا رفع مشکل سپاس گزاریم.» همچنین «ابرآروان» با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که به دلیل ناپایداری شبکه برق در منطقه پیام و مشکل سوخت‌رسانی، دیتاسنتر بامداد این شرکت با قطعی و اختلال مواجه است و این شرایط تا ساعت ۲۴ سه شنبه شب (۲۷ دی) ادامه خواهد داشت.
 
در این میان، قم نیوز در گزارشی نوشت :«خبرگزاری ایرنا ساعت ۱۰ شب تازه از خواب بیدار شد و خبر باز شدن گوگل پلی را در سایت خود منتشر و آن را به وزارت ارتباطات منصوب و برای مخاطبان سرویس پیامکی خود نیز پیامک کرد، غافل از این که بار دیگر گوگل پلی بسته شده است.»
 
در همین حال مدیرعامل ایرنا نیز در پاسخ به توئیت سردبیر قم نیوز که خبر باز شدن گوگل پلی را نشانه مسئول بودن وزارت ارتباطات در فیلترینگ دانسته بود، نوشت: «یعنی قبل از این کسی دیگه غیر از وزارت ارتباطات قطع و وصل می‌کرده؟ واضح نیست که مجری مصوبات، الزاما مدیر پروژه نیست؟»
 
در پاسخ به توئیت علی نادری، سردبیر قم نیوز با اشاره به بسته شدن مجدد گوگل پلی نوشت: ‏‎«متن ایرنا دلالت بر جایی جز وزارت ندارد، اگر مصوبه جای دیگری است، باید نوشته می‌شد توسط فلان نهاد. مگر این که استانداردهای خبرنویسی تغییر کرده باشد. ضمنا دوباره فیلتر شده گوگل پلی»هم اکنون گوگل پلی روی کاربران ایرانی بسته است امکان نصب اپ های اندروید با استفاده از امنیت و اطمینان گوگل پلی برای کاربران ایرانی اندروید بدون استفاده از نرم افزارهای واسط وجود ندارد.
 
قم نیوز در ادامه می نویسد:جای این سوال باقی است که چرا دستگاه های مسئول چنین بازی هایی با اعصاب مردم می کنند؟کاربران نیز به این رفت و برگشت فیلترینگ واکنش نشان دادند و کاربری به طنز نوشت: «2 دقیقه این موتور دستگاه فیلترینگ جوش آورده بود خاموش کرده بودن آب بریزن سرش! چقدر مردم ذوق مرگ شدن که فلان چیز رفع فیلتر شد!»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.