فناوری اطلاعات

January 19, 2023
16:55 پنجشنبه، 29ام دیماه 1401
کد خبر: 142460

این آنتن‌های تولیدشده با چاپگرهای سه‌بعدی، می‌توانند شبکه 5G و 6G را به مناطق دورافتاده ببرند

محققان موفق شده‌اند با چاپگرهای سه‌بعدی آنتن‌هایی برای شبکه‌های 5G بسازند که عملکرد آن‌ها شبیه آنتن‌های تولیدشده در خطوط تولید معمولی است.
آنتن‌های رادیویی تولیدشده با فناوری چاپ سه‌بعدی می‌توانند دسترسی آسان‌تر به تجهیزات مخابراتی 5G و 6G و در‌نتیجه اینترنت بهتر و سریع‌تر را فراهم کنند. گروهی از محققان به‌تازگی دست به تولید چنین آنتن‌هایی زده‌اند که می‌توانند برای استفاده در مناطق دورافتاده مناسب باشند.
 
دانشمندان دانشگاه شفیلد آنتن‌هایی را برای استفاده از موج میلی‌متری با چاپگرهای سه‌بعدی طراحی، تولید و آزمایش کرده‌اند که قابل‌مقایسه با آنتن‌های تولیدشده در خطوط تولید عادی هستند. این آنتن‌ها می‌توانند سرعت توسعه زیرساخت‌های 5G و 6G را افزایش دهند و به ساکنان مناطق دورافتاده کمک کنند تا به شبکه‌های پرسرعت دسترسی داشته باشند.
 
درحال‌حاضر فرایند ساخت آنتن‌های لازم برای نسل جدید شبکه‌های ارتباطی کُند و پرهزینه است. همین مسئله مانع از عرضه نوآوری‌های بیشتر شده و توسعه زیرساخت‌ها را به تأخیر انداخته است. ولی محققان دانشگاه شفیلد با استفاده از چاپگرهای سه‌بعدی بستری را فراهم کرده‌اند تا آنتن‌ها ظرف مدت چند ساعت و با هزینه‌ای در حدود چند پوند، ساخته شوند. هزینه ساخت این آنتن‌ها با روش‌های سنتی معمولاً صدها پوند است.
 
آنتن‌های 5G تولیدشده با چاپگر 3D مشابه آنتن‌های معمولی هستند
در بالا تصویری از مقایسه آنتن‌های تولیدشده با چاپگر سه‌بعدی و خطوط تولید عادی را می‌بینید. این آنتن‌ها از نانوذرات نقره استفاده می‌کنند که برای فرکانس‌های رادیویی کاربردهای زیادی دارند و در فرکانس‌های گوناگون در شبکه‌های 5G و 6G آزمایش شده‌اند.
 
«ادی بال» از گروه تحقیقات مخابرات دانشگاه شفیلد می‌گوید: «این طراحی چاپ سه‌بعدی می‌تواند برای صنعت مخابرات متحول‌کننده باشد. این روش به ما اجازه می‌دهد تا طراحی نمونه اولیه و تولید آنتن‌های شبکه‌های 5G و 6G را با هزینه بسیار کمتر و سرعتی بسیار بیشتر از روش‌های تولید موجود پیش ببریم. این سازوکار همچنین می‌تواند برای ساخت آنتن‌ها در مقیاسی بسیار بزرگ‌تر استفاده شود و درنتیجه مناطق بزرگ‌تری را پوشش دهد و نیز سریع‌ترین شبکه‌های موبایلی را به بخش‌هایی از دنیا بیاورد که هنوز به آن‌ها دسترسی ندارند.»
 
آزمایش فرکانس‌های رادیویی این آنتن‌ها توسط «آزمایشگاه ملی اندازه‌گیری موج میلی‌متری UKRI» انجام شده که از زیرمجموعه‌های دانشگاه شفیلد است. این آزمایشگاه می‌تواند تراشه‌ها و آنتن‌هایی تا دامنه 110 گیگاهرتزی را بررسی کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.