فناوری اطلاعات

February 3, 2023
18:57 جمعه، 14ام بهمنماه 1401
کد خبر: 142846

هوش مصنوعی چگونه تصاویر جعلی تولید می کند؟

نوع خاصی از هوش مصنوعی به نام GAN ها (شبکه های متخاصم مولد) الگوریتم های یادگیری ماشینی هوشمندی هستند که از شبکه های عصبی و مدل های کامپیوتری ساده شده مغز به روشی خاص برای تولید تصاویر جعلی استفاده می کنند.
 
هوش مصنوعی با کمک فناوری شبکه های متخاصم مولد قادر به طراحی چهره ها و تصاویر جعلی است که هیچ گاه وجود واقعی نداشته است. هنگامی که این شبکه ها بر روی یک مجموعه داده آموزش داده شوند، می توانند نمونه های جدیدی از چهره تولید کنند که شبیه آنچه دیده اند. شما می توانید یک الگوریتم ML مولد را با کمک این فناوری با استفاده از مجموعه داده ای متشکل از میلیون ها عکس از چهره ها آموزش دادهو در نهایت شبکه فوق می تواند چهره های فوتورئالیستی جدیدی تولید کند.
 
باید اذعان داشت که بسیاری از الگوریتم‌های ML مانند تعلیم دانش ‌آموزان در کلاس درس نیاز به نظارت دارند،. ما باید به آن‌ها بگوییم که داده‌ها چه چیزی را نشان می ‌دهند و به آنها بگوییم که آیا پاسخشان درست است یا نه.  در نقطه مقابل اما شبکه های GAN نیازی به نظارت ندارند و خودشان خود را آموزش می دهند.
 
این نوع یادگیری ماشینی بدون نظارت به این دلیل ممکن است که یک GAN دارای شخصیت دوگانه است. این فناوری از دو شبکه عصبی برای رقابت با یکدیگر استفاده می کند. در این فناوری فوق در حالی که یک شبکه عصبی به داده های آموزشی نگاه کرده و سپس سعی می کند چیزی جدید تولید کند، شبکه عصبی دیگر سعی می کند بین این خروجی و مجموعه داده آموزشی تمایز قائل شود.
شبکه اول هر بار که شبکه دوم را فریب دهد پاداش می گیرد. دومی هر بار که گول نخورد پاداش می گیرد. هر دو شبکه با تکرار و با هدف به حداکثر رساندن این پاداش ها بهبود می یابند. این رقابت داخلی باعث می شود که اولین شبکه در تولید خروجی هایی که از مجموعه آموزشی قابل تشخیص نیستند بسیار خوب شود.
 
وقتی به یک GAN اطلاعات اضافی می‌دهیم (مانند: این تصویر یک نقاشی از اسب است یا این عکس در شب گرفته شده است  یا داده‌های آن را با خراب کردن آن افزایش می‌دهیم (این تصویر ۷۵ درجه چرخیده شده یا این تصویر بزرگنمایی شده) می تواند کارهای قابل توجهی انجام دهد. GAN ها همچنین می توانند نسخه هایی با وضوح بالاتر از تصاویر تولید کرده یا یکی را به سبک دیگری تبدیل کنند. این فناوری قادر است با مهارت زیادی تصاویر جعلی ایجاد کرده و  یا حتی یک تصویر روز را به شب یا تابستان را به زمستان در تبدیل کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.