پس از ناصرعلی سعادت و شهاب جوانمردی، شنیده میشود صندلی این کمیسیون شاید به مینا مهرنوش برسد. وزیر ارتباطات این گزینه را تکذیب نکرد.
شنیدههای دیجیاتو حاکی از آن است که احتمال انتصاب «مینا مهرنوش» در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مطرح شده. این کمیسیون قدرتمند، زیرمجموعه سازمان رگولاتوری در وزارت ارتباطات است و وظیفه سیاستگذاری، تدوین و تصویب مقررات در حوزههای مختلف ارتباطات و فناوری اطلاعات را بر عهده دارد.
«عیسی زارعپور»، وزیر ارتباطات، امروز (۱۸ بهمنماه) در حاشیه مراسم سازمان فضایی و در پاسخ به سؤال دیجیاتو مبنی بر درست یا غلط بودن این شنیدهها، احتمال انتصاب مهرنوش در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات را تکذیب نکرد، اما گفت چیزی قطعی نیست: «افراد و گزینههای مختلفی مطرح است و ما درحال بررسی هستیم. هنوز چیزی قطعی نشده است.»
اگرچه فعالیتهای دانشگاهی در کارنامه مهرنوش دیده میشود، اما او بیشتر با داوری مسابقه میدان در صداوسیما و البته مدیرعاملی شرکت رایتل برای چند هفته (از شهریور تا مهر ۱۳۹۸) شناخته میشود. حضور او در جایگاه مدیرعامل رایتل در دولت قبل حواشی بسیاری ایجاد کرد. روز ۲۴ شهریورماه ۱۳۹۸، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات (دقیقاً همان کمیسیونی که اکنون انتصاب مهرنوش در آن مطرح است) با تصویب قواعدی جدید، برای انتصابات کلیدی در اپراتورها شرط تأیید خودش را گذاشت.
درواقع وزارت ارتباطات دولت دوازدهم گفته بود که احراز صلاحیت حرفهای و تخصصی برای تصدی سمتهای هیئتمدیره، مدیران عامل و معاونین فنی دارندگان پروانه ICT که بالاتر از ۵۰۰ هزار کاربر دارند، در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصویب شده و هرگونه انتصاب در این سمتها مشروط به تأیید رگولاتوری است.
اگرچه این مصوبه و اساساً تعیین مدیرعامل جدید رایتل حواشی بسیاری را ایجاد کرد و حتی کار به دیوان عالی اداری کشید، اما درنهایت مهرنوش در تاریخ ۷ مهرماه و صرفاً پس از گذشت چند هفته، از مدیرعاملی رایتل کنارهگیری کرد.
مصوبات کمیسیون در این دستهبندیهای گسترده قرار میگیرد.
حال میتوان گفت که کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، مهمترین و قدرتمندترین نهاد تصمیمگیر زیرمجموعه وزارت ارتباطات و شخص وزیر، رئیس آن است. تصمیمات این کمیسیون همواره اثر مستقیمی بر کاربران نهایی دارد؛ چرا که در حوزه نرخگذاری اینترنت یا حتی صدور مجوزها، این کمیسیون است که تصمیمگیری میکند.
اصلاح و تجدید ساختار بخشهای ارتباطی کشور، تعیین سیاست نرخگذاری در بخشهای مختلف صنعت ارتباطات، تصویب تعرفهها، تدوین مقررات ارتباطی کشور، سیاستگذاری درباره صدور مجوز فرکانس، تعیین و دریافت حقالامتیاز صدور مجوز و… برخی از اختیارات این کمیسیون قدرتمند هستند.
اعضای فعلی کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات
اکنون وزیر ارتباطات، سه معاونش، نماینده سازمان برنامه و بودجه، نماینده وزارت دارایی بههمراه «رسول جلیلی» اعضای فعلی این کمیسیون هستند. ۱۳ آذرماه امسال، «شهاب جوانمردی» و «حسین میرزاپور» (اعضای صاحبنظر) از این کمیسیون استعفا کردند و وزیر نیز با این استعفا موافقت نمود. حال یکی از گزینههایی که برای حضور در این کمیسیون مطرح شده، مینا مهرنوش است.
نکته مهم دیگر اینجاست که پیشتر با حضور افراد پیشکسوت حوزه فاوا مانند «ناصرعلی سعادت» و «شهاب جوانمردی»، «سازمان نظام صنفی رایانهای» (نصر) ارتباط مؤثری با این کمیسیون داشت که باعث میشد بخش خصوصی بهشکل واقعی با بدنه وزارت ارتباطات در ارتباطات باشد و البته در تصمیمگیریهای کلان حوزه ارتباطات نیز نقش مؤثری ایفا کند. درخواست دیجیاتو از سازمان نظام صنفی رایانهای تهران برای گفتوگو با رئیس هیئتمدیره در این رابطه، به نتیجهای نرسید.
مینا مهرنوش در ۲۰ دیماه، چند روز پس از استعفای آرمان صفایی از اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی، به ریاست این اتحادیه منصوب شد. او درحالحاضر مدیر استارتاپ «کسبینو» است که یک شبکه اجتماعی مکانمحور ویژه کسبوکارها محسوب میشود.
باید دید سرنوشت صندلی کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات درنهایت چه خواهد بود.