فناوری اطلاعات

February 8, 2023
14:24 چهارشنبه، 19ام بهمنماه 1401
کد خبر: 142974

کارشناسان IT هوش مصنوعی ChatGPT را یک تهدید سایبری بزرگ می‌دانند

فعالان صنعت IT در کشورهای مختلف باور دارند که ChatGPT احتمالاً خیلی زود می‌تواند امنیت سایبری سیستم‌ها را به خطر بیندازد.
 
نظرسنجی جدیدی که توسط شرکت بلک‌بری انجام شده است، نشان می‌دهد که اکثر کارشناسان حوزه IT باور دارند کمتر از یک سال با اولین حمله سایبری از سوی ChatGPT فاصله داریم و این چت‌بات هوش مصنوعی با وجود تمام کارهای مفیدی که انجام می‌دهد، می‌تواند برای امنیت سیستم‌ها تهدیدآفرین باشد.
 
به‌ گزارش HelpNetSecurity، از میان 1500 فعال IT در آمریکای شمالی، بریتانیا و استرالیا که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند، 51 درصد پیش‌بینی می‌کنند که حمله با ChatGPT در کمتر از یک سال آینده به‌وقوع می‌پیوندد. 71 درصد هم باور دارند که کشورهای خارجی احتمالاً همین حالا استفاده از این فناوری را برای انجام عملیات‌های خصمانه علیه دیگر کشورها، آغاز کرده‌اند.
 
74 درصد از این 1500 کارشناس باور دارند که ChatGPT پتانسیل ایجاد تهدید سایبری علیه سیستم‌های دیجیتال را دارد و آن‌ها را نگران کرده است. از میان توانایی‌های خطرناکی که این چت‌بات می‌تواند داشته باشد، 53 درصد از شرکت‌کنندگان نگران تولید ایمیل‌های فیشینگ هستند. 49 درصد باور دارند که ChatGPT می‌تواند دانش فنی و مهارت‌های هکرها را افزایش دهد و حتی به نشر اطلاعات نادرست در فضای اینترنت کمک کند.
 
مزایا و معایب ChatGPT باید کنار هم دیده شوند
«شیشیر سینگ»، مدیر ارشد فناوری بلک‌بری می‌گوید: «ChatGPT در طول زمان اثرگذاری خود در حوزه سایبری را افزایش خواهد داد. ما تاکنون شلوغ‌کاری‌ها و هراس‌افکنی‌های زیادی را در این رابطه دیده‌ایم، ولی ضربان این صنعت نسبتاً عمل‌گرایانه باقی می‌ماند و این مسئله دلیل واضحی دارد.»
 
سینگ می‌گوید فناوری‌هایی مثل ChatGPT پتانسیل‌های مفید زیادی دارند و ما تازه با بخش کوچکی از این پتانسیل‌ها آشنا شده‌ایم. بااین‌حال، نمی‌توان خطرات را در نظر نگرفت: «با بلوغ این پلتفرم و افزایش تجربه هکرها در استفاده از آن، ایستادگی در برابر هوش مصنوعی بدون استفاده از هوش مصنوعی سخت‌تر و سخت‌تر می‌شود.»
 
تحقیقات بلک‌بری نشان می‌دهد که حدود 82 درصد از کارشناسان IT قصد دارند در دو سال آینده در حوزه امنیت سایبری با هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کنند. از سوی دیگر، حدود 95 درصد از شرکت‌کنندگان باور دارند که دولت باید فناوری‌های پیشرفته را قانونمند کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.