اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

February 25, 2023
18:30 شنبه، 6ام اسفندماه 1401
کد خبر: 143410

چین احتمالاً وارد رقابت با استارلینک می‌شود

ماهواره‌های چین می‌توانند تجهیزاتی برای انجام عملیات علیه ماهواره‌های استارلینک داشته باشند.
چین تا به امروز چندین‌بار نارضایتی‌اش را پیرامون وضعیت سرویس ماهواره‌ای استارلینک اعلام کرده است. اما حالا به‌نظر می‌رسد که می‌خواهد مجموعه عظیمی از ماهواره‌ها را به مدار بفرستد تا ضمن رقابت با اینترنت ماهواره‌ای شرکت اسپیس‌ایکس، امکاناتی را علیه ماهواره‌های استارلینک فراهم کند.
 
به گزارش SCMP، محققان چینی مدعی شده‌اند که این کشور می‌خواهد شبکه ماهواره‌ای عظیمی به نام GW را در مدار نزدیک به زمین بسازد. طبق این برنامه، پکن 12,992 ماهواره را به مدار می‌فرستد تا اینترنت ماهواره‌ای ارائه کند. فعلاً مشخص نیست که چین چه زمانی می‌خواهد ماهواره‌های خود را پرتاب کند، اما این کار پیش از تکمیل منظومه ماهواره‌ای استارلینک انجام خواهد شد.
 
چین با این کار مطمئن می‌شود که منظومه ماهواره‌ای آن‌ها قبل از اشغال کامل مدار توسط ماهواره‌های شرکت اسپیس‌ایکس ساخته می‌شود. این شرکت در‌حال‌حاضر بیش از 3000 ماهواره در مدار دارد، اما می‌خواهد تا سال 2027 تعداد ماهواره‌های خود را به بیش از 12 هزار برساند. البته هدف نهایی اسپیس‌ایکس رساندن تعداد ماهواره‌ها به 40 هزار است.
 
ماهواره‌های چین می‌توانند علیه استارلینک عملیات انجام دهند
محققان می‌گویند ماهواره‌های چین می‌توانند در مدارهایی قرار بگیرند که استارلینک هنوز به آن‌ها ورود نکرده است. در بخش دیگری از این مقاله به حمل تجهیزات ضداستارلینک برای انجام عملیات‌هایی مثل شنود ماهواره‌های آن اشاره شده است.
 
به‌علاوه، پژوهشگران چینی از برنامه‌ای راداری نام برده‌اند که می‌تواند ماهواره‌های استارلینک را شناسایی و ردیابی کند. محققان همچنین به تشکیل ائتلافی با دیگر کشورها علیه سرویس ماهواره‌ای اسپیس‌ایکس اشاره کرده‌اند و خواستار برنامه‌هایی برای فشار به این شرکت به‌منظور انتشار اطلاعات مداری دقیق ماهواره‌های استارلینک شده‌اند.
 
اگرچه به‌نظر می‌رسد که چین نگران استفاده تسلیحاتی از ماهواره‌هاست، اما استارلینک اخیراً استفاده نظامی از سرویس خود در اوکراین را محدود کرده است. این اتفاق در شرایطی افتاد که گزارش‌ها مدعی بودند اوکراین از این ماهواره‌ها برای کنترل پهپادها بهره می‌گیرد. استارلینک در واکنش به این خبر گفته بود که اینترنت ماهواره‌ای می‌تواند برای ارتباطات نظامی استفاده شود، اما این شرکت هرگز قصد مشارکت در عملیات‌های تهاجمی را نداشته است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.