فناوری اطلاعات

February 27, 2023
14:31 دوشنبه، 8ام اسفندماه 1401
کد خبر: 143494

سوءاستفاده کلاهبرداران از تب داغ هوش مصنوعی؛ توکن‌های جعلی ChatGPT و بینگ از راه رسیدند

کلاهبرداران با سوءاستفاده از نام بینگ و ChatGPT توکن‌هایی را ساخته‌اند که مایکروسافت و OpenAI هیچ دخالتی در آن‌ها ندارند.
چند هفته پس از معرفی نسخه جدید بینگ که از چت‌بات مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده می‌کند، حالا کلاهبرداران سیلی از توکن‌های جعلی را ایجاد کرده‌اند و سعی دارند از جو و هیجان به‌وجودآمده در این فضا سوءاستفاده کنند و سرمایه‌های کاربران را بدزدند.
 
به گزارش Decrypt، محبوبیت چشمگیر چت‌بات‌هایی مثل ChatGPT و بینگ چت باعث شده است که توکن‌های زیادی وانمود کنند که مربوط به این پروژه‌ها هستند. برای مثال، بررسی‌های DEXTools نشان می‌دهند که حداقل 20 توکن با نام BingChatGPT در بازار رمزارزها به‌وجود آمده است. از این میان، 12 توکن در BNB Chain بایننس، 6 توکن در اتریوم و 2 توکن در Arbitrum قرار دارند.
 
170 توکن دیگر هم با نام ChatGPT عرضه شده‌اند و دوباره BNB محبوب‌ترین پروتکل برای عرضه آن‌ها بوده است. تمام این پروژه‌ها درحالی شروع به‌کار کرده‌اند که مایکروسافت هرگز از برنامه‌ای برای عرضه توکن رمزارزی برای بینگ خبر نداده است.
 
توکن‌های جعلی به‌دنبال کلاهبرداری از کاربران هستند
شرکت امنیت سایبری PeckShield در توییتی درباره ازدیاد توکن‌های BingChatGPT تأیید می‌کند که حداقل سه مورد از این توکن‌ها هانی‌پات هستند و 2 مورد مالیات زیادی در هنگام فروش دارند. هانی‌پات شکلی از کلاهبرداری رمزارزی است که در آن مالک پروژه ادعا می‌کند اگر کاربر مقداری پول به او بدهد، سرمایه بیشتری را دریافت خواهد کرد؛ اما در عمل چنین اتفاقی نمی‌افتد. به‌علاوه، 2 مورد از این توکن‌ها همین حالا 99 درصد از ارزش خود را از دست داده‌اند.
 
یکی از این توکن‌ها ظاهراً توسط یک کلاهبرداری سریالی تحت عنوان Deployer oxb583 ساخته شده است که در گذشته هم توکن‌هایی را با اسامی «ایلان ماسک» و «لیز تراس»، نخست وزیر سابق بریتانیا، ساخته بود.
 
کلاهبرداران همیشه به‌دنبال شیوه‌های جدید کلاهبرداری هستند و به‌نظر می‌رسد که سهولت در ایجاد توکن‌ها باعث شد این بازار به یکی از اهداف جذاب آن‌ها برای فریب سرمایه‌گذاران تبدیل شود. اگر شما هم در این بازارها فعالیت می‌کنید، بهتر است بیشتر مراقب باشید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.