فناوری اطلاعات

March 18, 2023
15:03 شنبه، 27ام اسفندماه 1401
کد خبر: 143988

ChatGPT می‌تواند کلاهبرداری‌ها و حملات سایبری را خطرناک‌تر کند

نورتون می‌گوید کلاهبرداران به سه روش عمده شامل خلق محتوا با کمک دیپ‌فیک، فیشینگ و تولید سریع بدافزارها می‌توانند از ChatGPT سوءاستفاده کنند.
 
 
کارشناسان امنیت سایبری می‌گویند کلاهبرداران اینترنتی احتمالاً با کمک قابلیت‌های چت‌بات هوش مصنوعی ChatGPT بسیار خطرناک‌تر خواهند شد و برای مقابله با این خطرات باید تمهیدات جدیدی را اندیشید تا امنیت کاربران حفظ شود.
 
شرکت نورتون در گزارش جدیدی اشاره کرده است که کلاهبرداران به سه روش عمده می‌توانند از ChatGPT سوءاستفاده کنند تا حملات خود را به‌شکلی مؤثرتر انجام دهند. این سه روش شامل خلق محتوا با کمک دیپ‌فیک، فیشینگ و تولید سریع بدافزارها می‌شود.
 
نورتون همچنین می‌گوید توانایی تولید اطلاعات گمراه‌کننده و نادرست با کیفیت بالا و در مقیاس گسترده احتمالاً به مهاجمان اجازه می‌دهد تا به‌طور مؤثرتر از قبل حملات خود را پیاده‌سازی کنند و راحت‌تر روایت‌ها را در زبان‌های مختلف شکل دهند.
 
چت‌بات ChatGPT حتی می‌تواند به تولید حجم بالایی از بررسی‌های جعلی برای محصولات مختلف کمک کند و این بررسی‌ها را با لحن‌های گوناگون بنویسد. این هوش مصنوعی همچنین می‌تواند در حملات هدفمند برای آزار یا زورگویی به افراد در شبکه‌های اجتماعی استفاده شود و پیامدهای هولناکی به‌دنبال داشته باشد.
 
ChatGPT شناسایی حملات سایبری را سخت‌تر می‌کند
نورتون می‌گوید درحال‌حاضر بسیاری از کارزارهای فیشینگ توسط کسانی پیاده‌سازی می‌شود که به زبان انگلیسی مسلط نیستند و معمولاً اشتباهات آن‌ها به کاربران نشان می‌دهد که با یک کلاهبرداری مواجه هستند. اما ChatGPT می‌تواند این مسئله را حل کند و متونی قانع‌کننده و تقریباً بدون اشکال بنویسد.
 
با تمام این تفاصیل، احتمالاً باید منتظر افزایشی در آمار و پیچیدگی حملات کلاهبرداری و بدافزارهای مرتبط با آن باشیم. علاوه‌براین، توانایی ChatGPT در تبدیل کد برنامه‌ها به زبان‌های کمترشناخته‌شده می‌تواند شناسایی بدافزار توسط آنتی‌ویروس‌ها را دشوار کند.
 
محققان امنیتی نورتون می‌گویند کلاهبرداران همواره از ابزارهای جدید و پیشرفته به نفع خود سوءاستفاده کرده‌اند و ChatGPT هم از این قاعده مستثنی نیست. حالا وظیفه جامعه متخصصان و کاربران است که راهکارهایی را برای مقابله با این تهدیدات معرفی کنند و ایمنی افراد را ارتقا دهند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.